AR-bril met MacBook

Gerucht: ‘Apple ontwikkelt AR-bril in samenwerking met Valve’

Apple zou met Valve de handen ineen geslagen hebben om te werken aan de AR-bril, die in de loop van komend jaar uitgebracht wordt. Ligt de focus dankzij de samenwerking met Valve op games?

Al jarenlang horen we met enige regelmaat geruchten over Apple’s AR-bril. Weinig concreet zijn die geruchten helaas niet, waardoor we nog geen idee hebben wat je er precies mee kan en hoe deze eruit ziet. De meest recente geruchten voorspellen dat de AR-bril in het tweede kwartaal van 2020 komt. Dat zou betekenen dat de bril al over een half jaar in de schappen ligt. Hoe gaat Apple dat voor elkaar krijgen? Door samen te werken met Valve, zo denkt Digitimes.

‘Apple werkt met Valve aan AR-bril’

Valve is vooral bekend van games als Half-Life, Portal en Data en van de gamedienst Steam. Maar Valve is ook bekend met augmented en virtual reality. Het bedrijf heeft het SteamVR-platform en heeft ook een eigen headset genaamd de Valve Index. Digitimes meldt nu dat Apple samenwerkt met Valve aan de augmented reality-bril voor op je hoofd. De bril wordt volgens dezelfde bron geproduceerd door Quanta Computer en Pegatron uit Taiwan.

Dat Apple samen zou werken met andere bedrijven, lekte eerder al uit. Ming-Chi Kuo voorspelde dat Apple de hulp inschakelt van andere bekende merken, hoewel hij daarbij geen namen noemde. Er werd nog gedacht aan bekende brillenmerken zoals Ray-Ban, maar Valve is vanwege hun ervaringen met techniek geen ondenkbare partij. Daarbij werkt VR-expert Nat Brown sinds deze zomer bij Apple. Niet geheel toevallig werkte Brown sinds 2013 bij Valve, waar hij zich bezig hield met VR. Mogelijk is hij de schakel tussen Valve en Apple, al gaat het in dit geval dus om een augmented reality-bril in plaats van virtual reality. Het grote verschil is dat je bij AR de echte wereld nog ziet.

Ook Bloomberg denkt dat Apple volgend jaar met de AR-bril komt. Volgens hun informatie werkt de AR-bril met je iPhone en heeft de Apple’s AR-bril vele toepassingen, bijvoorbeeld voor e-mailen, navigatie en games. Bij laatstgenoemde toepassing kan Valve dus een handje helpen. Ben je benieuwd wat we allemaal weten over Apple’s AR-bril? Lees dan onze overzichtpagina en je bent in één keer bijgepraat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.