iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 19-2019 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 19 in 2019 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Pushcut
Pushcut is een app die samenwerkt met je Siri Shortcuts. Je stelt in de app namelijk zelf pushnotificaties in, van waaruit je je ingestelde Siri-opdrachten kunt uitvoeren. Stel je wil elke ochtend een goedemorgen-melding krijgen en vanuit daar een opracht activeren, dan kan dat met Pushcut. Je kan aan een pushnotificatie meerdere opdrachten koppelen, waardoor je dus in feite veel sneller uit meerdere opdrachten kunt kiezen.

Pushcut-meldingen.

Pushcut is gratis te downloaden. Met de gratis versie kun je al je opdrachten importeren en ongelimiteerd pushberichten krijgen, maar je kan dan wel een beperkt aantal instellen. Met het basis-pakket van €0,99 per maand heb je de optie om zoveel pushnotificaties in te stellen als je wil. Wil je nog meer opties, dan kan je ook kiezen voor de Pro-versie van €1,99 per maand. Als de app echt bevalt, kan je geld besparen door meteen voor een jaar af te sluiten.

Phonebook

Onlangs bespraken we op iCulture de app Cardbox, een Nederlandse app die helpt bij het organiseren van je adresboek. Het Nederlandse Phonebook doet eigenlijk exact hetzelfde. Je maakt in Phonebook jouw eigen contactkaartje aan en deelt dit met anderen. Zodra jij iets aan jouw contactgegevens wijzigt, wordt dit automatisch aangepast in het adresboek van jouw connecties. Hierdoor voorkom je dubbele contactkaarten of ontbrekende gegevens en hou je je adresboek altijd up-to-date. Je gegevens worden versleuteld opgeslagen via 256-bit SSL encryptie. In tegenstelling tot Cardbox is Phonebook helemaal gratis.

AppLocker

Deze app kregen we als tip van iCulture-lezer Coen. Deze Mac-app laat je een wachtwoord voor individuele apps instellen, zodat je ze kan vergrendelen zonder meteen je hele Mac op slot te hoeven zetten. Voor mensen met een MacBook met Touch ID kun je zelfs je vingerafdruk gebruiken om de apps te ontgrendelen. Een handig extraatje dus voor wie extra veiligheid wil.

Route.nl

Zo’n drie jaar geleden schreven we op iCulture over de app Route.nl. Deze app verzamelt zo’n 100.000 fiets- en wandelroutes en heeft daarbij uitgebreide navigatie. In de nieuwste versie is de navigatie flink verbeterd, want net als bij de auto is de kaart nu gekanteld in plaats van recht van boven. Je hebt daardoor meer zicht op de route. Bovendien kan je nu inzoomen en zijn de prestaties voor oudere apparaten verbeterd.

Rome: Total War – Barbarian Invasion

Rome: Total War is een bekende serie die al op heel veel platformen te spelen is. Sinds enige tijd vind je deze versie ook voor iPhone én iPad en de uitbreiding Barbarian Invasion was eerder ook al beschikbaar op de iPad. Vanaf nu is deze editie ook op de iPhone te spelen. Rome: Total War – Barbarian Invasion speelt zich af tijdens de laatste jaren van het Romeinse Rijk. De game speelt zich dan ook drie jaar af na de gebeurtenissen uit de gewone Rome: Total War. Je neemt de rol aan van een Barbaarse commandant of van een Romeinse generaal, om het Rijk te vernietigen of te beschermen.

De game speelt net als de andere versie. Het spel bevat een combinatie van real-time gevechten en turn-based strategie. Belangrijk is dus dat je goed nadenkt over de zetten die je doet en tegen wie je het opneemt. Mocht je de game eerder al op de iPad gedownload hebben, dan kun je hem nu kosteloos op de iPhone spelen. Is de game nog helemaal nieuw voor jou, dan betaal je €5,49.

Perfect Horizon

Maak je wel eens video’s, waarbij je achteraf zien dat deze ietwat scheef genomen is? Met Perfect Horizon kun je je video’s net zo kantelen als met foto’s. Je kunt de video’s namelijk per graad kantelen, zodat je nét die kleine correctie door kan voeren die nodig is. Dit kan in de Perfect Horizon-app, maar ook dankzij de bijbehorende extensie gewoon in de Foto’s-app. Perfect Horizon is beschikbaar op zowel iOS als macOS.

Filmm

Met deze app maak je filters voor je video’s. De app bevat allerlei verschillende filters die je ook met elkaar kan combineren. Wil je je video de VHS-look geven, dan kan dat gewoon. De app werkt met lagen, dus je kan alles eenvoudig op elkaar stapelen tot het gewenste resultaat. De gratis versie is beperkt, maar wil je ongelimiteerde toegang en geen watermerk, dan betaal je ruim €20 per jaar. Je kan ook losse pakketten kopen voor een paar euro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
11 mei 2019 om 13:00
Onderwerp
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.