Reacties voor: De publieke beta van macOS Sierra is er: installeren zonder risico

macOS Sierra is als publieke betaversie vanaf nu beschikbaar. Installeer het op een veilige manier op je Mac: wij leggen uit hoe je Sierra op een aparte partitie of externe schijf zet.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 18 reacties

  1. Ik krijg deze melding. Ik doe hem als upgrade.

    “Het is niet gelukt om de handtekening van de payload van het installatieprogramma te controleren.”

  2. CMD-spatie voor Siri? Hier is dat Spotlight.. De installatie loopt nog momenteel, maar volgens mij is dat toch configureerbaar, en is het standaard fn-spatie of CTRL-spatie?

  3. Heeft er iemand ervaring met een osx installatie op een SD kaart? Ik gebruik nu een usb 2 externe schijf, maar dat is tergend langzaam en bijna onwerkbaar.

  4. Bij mij staat Sierra op wachten in Launchpad.
    De servers zijn zeker overvol?

  5. Origineel geplaatst door Hans van Eijsden
    CMD-spatie voor Siri? Hier is dat Spotlight.. De installatie loopt nog momenteel, maar volgens mij is dat toch configureerbaar, en is het standaard fn-spatie of CTRL-spatie?

    CMD-spatie ingedrukt houden is Siri.

  6. @Hans van Eijsden: Gevonden. CMD-spatie ingedrukt houden is Siri standaard, en kort indrukken spotlight.

  7. Is het mogelijk om je aan je aan te melden voor de beta maar dan een OSX VM aan te maken en daar wel de beta op binnen te laten komen en niet op je live systeem? Maar eens proberen als ik terug ben van vakantie 🙂

  8. Siri werkt maar denkt dat ik een ander persoon ben, Siri ziet mij als een persoon uit mijn contacten, terwijl hij zou moeten weten wie ik ben, ik ben ingelogd en mijn contactgegevens zijn aangemerkt als mijn kaart.

    Iemand hier meer last van, of is dit een bug?

  9. Ik heb een oude iMac (2008) en deze kan dus in principe niet worden voorzien van macOS Sierra.

    Is er misschien toch een mogelijkheid om dit toch voor elkaar te krijgen?
    Ik heb mijn iMac voorzien van nieuw en meer werkgeheugen en ook heb ik harddrive vervangen door een nieuwe SSD.

  10. Heb Sierra nu geïnstalleerd, merken jullie ook dat de fan sneller gaat blazen en luider is?

    Heb een Macbook Pro

    MacBook Pro (Retina, 15-inch, Mid 2015)
    2,2 GHz Intel Core i7
    16 GB 1600 MHz DDR3

  11. @Peter: Kijk en lees dit maar eens. Het kan…

  12. Na een backup gemaakt te hebben Sierra over mijn MBP15 gegooid. Alle belangrijke apps lijken te werken. Nu ook mijn iMac de upgrade gegeven. Desktops en Documents zijn aan het syncen met iCloud. Moet nog zien of het inderdaad één uniform ding wordt.

    Ik heb nu een 1Tb iCloud Drive, maar dat is uiteindelijk te krap voor alle documenten en de desktop. Er zal een grotere iCloud Drive moeten komen. Ik heb SpiderOak Unlimited voor vrijwel dezelfde prijs als iCloud drive en daar heb ik al mijn belangrijke spullen (30GB+) geparkeerd. We zullen zien.

    Citrix is hier de eerste echt belangrijke applicatie die niet werkt. Zal kijken of er een update is. Voorlopig maar weer even sneakernetten op m’n werk. MailButler doet het ook niet. Overigens werkt Parallels Desktop met Win10 prima (voor zover windows prima kan werken ;-).

  13. Veel van mijn letters op toetsenbord doen het niet meer na update. Kan iemand me helpen?

  14. @Planeten Paultje: Bij mij werkt Citrix ook niet meer. Dat is één van de belangrijkste programma’s voor mij (en voor mijn werk).

    Balen, want ik krijg bij het terug plaatsen van een back-up een foutmelding.

  15. Origineel geplaatst door Leo
    Siri werkt maar denkt dat ik een ander persoon ben, Siri ziet mij als een persoon uit mijn contacten, terwijl hij zou moeten weten wie ik ben, ik ben ingelogd en mijn contactgegevens zijn aangemerkt als mijn kaart.

    Iemand hier meer last van, of is dit een bug?

    Heb ik ook. Bug.

  16. Voor zo’n vroege beta vind ik Sierra al zeer stabiel. Uiteraard zijn er nog diverse bugs, maar op dit moment zie ik geen zeer hinderlijke bugs. Zoeken in Safari in privemodus in de zoekbalk laat Safari crashen. Via Google gaat het prima. Ook is iTunes nog in het Engels. Siri herkent het woord Berichten niet en zo zijn er meer kleine dingen. Overal ben ik zeer blij met bijvoorbeeld de nieuwe Foto app, de auto disk optimalisatie, iCloud verbeteringen en de tabbladen in iedere Apple app. Als iOS10 geinstalleerd wordt (in sept) op mijn telefoon verwacht ik ook veel van universal clipbord.

  17. @Peter:
    Zie deze link inzake een patch om Sierra op oude macs te draaien. Ik heb hem niet getest:

    http://dosdude1.com/sierrapatch.html

    Gr. Anton

  18. Ik heb hem om een mac mini 2011 gezet en was stom verbaas dat ik, zonder iets te hebben gedaan, in ene 70 Gig aan opslag er weer bij heb gekregen. Al mijn bestanden staan er nog op, dus ik kan mij alleen voorstellen dat alle overbodige bestanden zijn opgeschoond. Ik heb niets gedaan met iCloud of iets dergelijks, want daar heb ik niet voldoende opslag voor. Wel een een bug of twee, zoals Safari die spontaan crashed. Heb gemerkt dat je niet meteen in de zoekbalk moet klikken als je hem opent, maar moet wachten totdat je startpagina geladen is. Verder ben ik bijzonder tevreden, vooral vanwege de opslag die ik terug heb gekregen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.