Beta 2 van macOS Sierra nu te downloaden voor ontwikkelaars

Apple heeft vanavond de tweede beta van macOS Sierra voor ontwikkelaars beschikbaar gesteld. In macOS Sierra komt Siri eindelijk naar de desktop en met deze tweede beta kunnen ontwikkelaars dit verder uittesten.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Ben je een ontwikkelaar en wil je graag de macOS Sierra testen, dan is er goed nieuws. De tweede betaversie van het vernieuwde besturingssysteem voor de Mac is zojuist beschikbaar gekomen. macOS Sierra verschijnt later dit jaar voor het grote publiek.


Mac ontgrendelen met je Apple Watch in macOS Sierra

Beta 2 van macOS Sierra

De grootste vernieuwing in macOS Sierra is, los van de nieuwe naam, de komst van Siri op de desktop. Met Siri op de Mac kun je bijvoorbeeld snel documenten opzoeken en in documenten plakken. Je kunt uiteraard ook gewoon vragen stellen zoals je dat ook op de iPhone, iPad of Apple Watch doet. Daarnaast kun je met macOS Sierra ook je Mac ontgrendelen met een Apple Watch in de buurt. Deze laatste functie was echter nog niet beschikbaar in de eerste beta van macOS Sierra, waardoor de functie nog niet getest kon worden.

Bekijk ook

macOS Sierra 10.12: het complete overzicht

Alles over macOS Sierra 10.12 voor de Mac, dat in 2016 beschikbaar kwam voor iMac en MacBooks. Lees over de Sierra functies, release, nieuws en meer.

De tweede beta is nu dus beschikbaar voor ontwikkelaars, waardoor zij verder aan de slag kunnen met alle nieuwe functies. Eén van de al aangekondigde vernieuwingen zit er nu ook in: de mogelijkheid om Auto Unlock te gebruiken. Daarmee kun je je Mac ontgrendelen door een Apple Watch te dragen. Je activeert het via Systeemvoorkeuren > Beveiliging en Privacy.

Auto Unlock in macOS Sierra

Beta 2 van macOS Sierra downloaden

De tweede betaversie van macOS Sierra verschijnt vanzelf onder het Updates-tabblad in de Mac App Store als je de eerste beta van macOS Sierra al had geïnstalleerd. Publieke betatesters moeten nog even geduld hebben, want de eerste publieke beta verschijnt pas ergens in juli, mogelijk tegelijk met de publieke betaversie van iOS 10.

Bekijk ook

Beschikbaarheid en publieke beta's iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10

Apple kondigde tijdens de WWDC van 2016 allerlei nieuwe versies van iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 en tvOS 10 aan. In dit artikel een overzicht van alle beta's die zijn verschenen.

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.