Philips Hue Luster E14 lampje in kleur

Nu aangekondigd: dit zijn de nieuwe Philips Hue-producten voor zomer 2023

Ook twee nieuwe functies voor de app
De zomerline-up van Philips Hue is bekend. Er komen nieuwe Aurelle- en Surimu-plafondlampen en een nieuwe Luster-lamp in kleur. Deze lampen waren eerder al gelekt. Daarnaast krijgt de Hue-app ook nog twee nieuwe functies.

Update 20 juni 2023: Nadat de nieuwe lampen eerder al uitgelekt waren, heeft Signify de vernieuwde Philips Hue line-up voor de zomer van 2023 officieel aangekondigd. Het gaat zoals eerder gezegd om nieuwe versies van de Philips Hue kogellamp (nu ook in white ambiance en white & color ambiance) en zijn er nieuwe formaten voor de Aurelle en Surimi plafondlampen. Het artikel is bijgewerkt met alle nieuwe informatie over prijs en beschikbaarheid.

Philips Hue Luster druppellamp: nu in kleur en wittinten

We beginnen met de Philips Hue Luster-lamp, die al zo’n twee jaar verkrijgbaar is, maar alleen in wit licht. Nu komt er een verbeterde versie die wittinten en kleurtinten aan kan. Ze zijn voorzien van E14-fitting en zijn los of als dubbelpak te koop, zo ontdekte Hueblog.
Dit zijn de prijzen:

  • Hue White Ambiance E14 Luster voor €34,99
  • Hue White Ambiance E14 Luster dubbelpak voor €59,99
  • Hue White and Color Ambiance E14 Luster voor 64,99
  • Hue White and Color Ambiance E14 Luster dubbelpak voor €109,99

Philips Hue Aurelle: met zwart frame

Het Philips Hue Aurelle LED-paneel is er ook al in vier verschillende vormen en met een wit frame. Nu komt er een nieuwe variant met zwart frame. Ze zijn voorzien van White Ambiance-ledlampen en worden geleverd met dimmer.

  • Hue Aurelle vierkant 30cm voor €169,99
  • Hue Aurelle rond doorsnede 39,5cm voor €179,99
  • Hue Aurelle vierkant 60cm voor €239,99
  • Hue Aurelle rechthoekig 120x30cm voor €239,99

Philips Hue Aurelle vierkant met zwart frame

De prijzen van de huidige modellen (met wit frame) vind je hieronder:

Prijzen Philips Hue Aurelle

Philips Hue Surimu: kleinere modellen

Bij de Philips Hue Surimu gaat het eveneens om een bestaand product. Deze lijkt sterk op de Aurelle, maar is verkrijgbaar in kleurtinten, waardoor hij wat duurder uitvalt. De Surimi was er alleen in een grote variant en nu komen er twee kleinere bij. Ze zijn voorzien van een wit frame en je krijgt er geen dimmer bijgeleverd.

  • Hue Surimu rond doorsnee 39,5cm voor €239,99
  • Hue Surimu vierkant 30cm voor €229,99

Prijzen Philips Hue Surimu

Al deze nieuwe producten liggen de komende weken in de schappen en zijn nu al te vinden bij Philips Hue zelf.

Nieuwe functies in de Hue-app: brightness balancer en verbeteringen bewegingssensor

Naast de nieuwe producten, krijgt ook de Hue-app er nog wat nieuwe functies bij. Er komt een nieuwe brightness balancer, die de helderheid van individuele lampen op elkaar afstemt, vooral bij gebruik in entertainmentruimtes. De functie laat je zelf de controle geven welke lampen je kamer verlichten als ze gesynchroniseerd zijn met je televisie. Daarnaast helpt de functie om lampen met verschillende hoeveelheid lumen even fel te laten schijnen. Het dimniveau is dus gelijk bij lampen die qua hoeveelheid lumen van elkaar verschillen. Deze functie komt in het derde kwartaal van dit jaar beschikbaar.

De tweede nieuwe appfunctie is een verbeterde werking voor de Philips Hue bewegingssensor. Zodra de functie in het derde kwartaal beschikbaar komt, kun je tot maximaal tien tijdslots instellen om de bewegingssensor te laten activeren. Momenteel kun je maar twee tijdslots kiezen. Met de nieuwe update kun je een bewegingssensor dus zo instellen dat hij bij bewegingsdetectie ‘s ochtends het licht zacht aan zet, ‘s middags wat feller en witter, ‘s avonds weer wat zwakker en warmer en ‘s nachts het licht op z’n allerzwakst zet. Je hebt dus meer vrijheid om de bewegingssensor in te stellen. Deze functie komt beschikbaar na een nieuwe update van de Philips Hue-bridge.

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 20 juni: Artikel bijgewerkt en uitgebreid na officiële aankondiging van nieuwe lampen en appfuncties.

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.