AirPods in oor

Opinie: Zelfstandige AirPods klinken mij als muziek in de oren

Kunnen we over een paar jaar de AirPods volledig zelfstandig gebruiken, zonder dat we ze hoeven te verbinden met een iPhone of Apple Watch? Als we kijken naar de geschiedenis, zou dat zomaar mogelijk kunnen zijn.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Volgens de nieuwste geruchten werkt Apple aan meerdere nieuwe versies van de AirPods. Ergens dit jaar komt er nog een nieuwe versie AirPods 2 met betere chip, waardoor Hé Siri mogelijk is. Voor volgend jaar staat er een waterbestendige variant in de planning. Maar wat heeft Apple voor de verdere toekomst nog in het verschiet liggen? Het zou zomaar kunnen dat we over een aantal jaren de AirPods helemaal zelfstandig kunnen gebruiken.


Worden de AirPods zelfstandig?
De AirPods vallen net als de Apple Watch in de categorie wearables. Dat is echter niet de enige overeenkomst. De Apple Watch Series 2 werd voor het eerst waterdicht. De Apple Watch Series 3 van afgelopen september kreeg voor het eerst de mogelijkheid om geheel zelfstandig te functioneren, dankzij de ingebouwde simkaart bij bepaalde modellen. Nu lijkt het er dus op dat de AirPods ook waterbestendig worden, al is het niet bedoeld om ze lang onder te dompelen. Het zou dan ook vooral gaan om dezelfde soort waterbestendigheid als bij de iPhones het geval is. Maar betekent dit ook dat de AirPods uiteindelijk geheel zelfstandig kunnen werken? Ik kan niet wachten!

Ik ben al ruim een jaar een meer dan tevreden gebruiker van de AirPods. In mijn eerdere opinie gaf ik al aan dat ik eigenlijk niet meer zonder kan, dus hoe handig zou het zijn dat de AirPods geheel zelfstandig te gebruiken zouden zijn? Zo kun je bijvoorbeeld naar je muziek luisteren, zonder dat je je iPhone of Apple Watch bij je hoeft te hebben. Dit toont dan ook meteen wat overeenkomsten met de HomePod, die ook volledig op zichzelf kan functioneren. Zeker met de verbeterde Siri-functies die voor dit jaar gepland staan in het achterhoofd, behoort een zelfstandige set AirPods misschien wel tot de mogelijkheden.

Uitdagingen voor Apple
Apple moet dan wel flink wat uitdagingen overwinnen. Hoe gaan ze ervoor zorgen dat je de AirPods helemaal zelfstandig kan gebruiken? Allereerst is er een actieve internetverbinding nodig om muziek te kunnen streamen. Wie weet dat Apple een creatieve oplossing kan bedenken met het verwerken van een simkaart in de oplaadcase, die dan weer draadloos in verbinding staat met de oordopjes zelf. Idealer zou zijn dat de verbinding in de AirPods zelf geregeld wordt, al lijkt dat vanwege de beperkte ruimte misschien wat lastig te realiseren. Een andere oplossing zou zijn om te zorgen voor interne opslag in de AirPods, zodat je de muziek gewoon offline met je mee kan nemen.

Ook de batterijduur kan mogelijk voor problemen zorgen. Op dit moment gaan de AirPods zo’n 5 uur onafgebroken mee, terwijl dit met tussendoor opladen in de oplaadcase verlengd kan worden tot 24 uur. Met een directe internetverbinding lijkt het mij knap lastig om diezelfde batterijduur te evenaren, omdat een constante verbinding veel meer stroom verbruikt. Offline opslag lijkt dan misschien een betere keuze, omdat je hiermee ook batterij bespaart.

Of we daadwerkelijk volledig zelfstandige AirPods gaan zien, is nog afwachten. Allereerst kunnen we ons dit jaar verheugen op verbeterde Siri-functies op de AirPods 2 en komt er naar verwachting volgend jaar een waterbestendige editie. Apple zou verder in de planning hebben om de AirPods regelmatig van updates te voorzien, dus ik ben dan ook razend benieuwd naar wat Apple allemaal in petto heeft.

AirPods kopen
Lijken al die nieuwe functies voor jou niet weggelegd, dan kun je natuurlijk ook nú de AirPods kopen. Nadat ze een lange tijd uitverkocht waren (zelfs afgelopen kerst was Apple door haar voorraad heen), zijn ze nu bij alle winkels uit voorraad leverbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 oktober 2018, 11:54
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen airpods, opinie
Device AirPods
17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.