Amazon Prime Video aanbod

Amazon Prime Video vanaf vandaag met reclame (maar nog niet bij ons)

Amazon Prime Video krijgt advertenties. Abonnees die dat niet willen, kunnen dit tegen betaling voorkomen. Maar het kan nog wel even duren voordat dit in Nederland en België wordt ingevoerd.

Update 29 januari 2024: Vanaf vandaag start Amazon Prime Video met reclames. Je krijgt per uur tussen de 2 en 3,5 minuut aan reclame te zien en dat is minder dan bij andere videodiensten. Het geldt voorlopig alleen voor Amerikaanse kijkers van Prime Video. Klanten in de VS hebben eerder al een e-mail gekregen dat er ‘beperkte’ reclame aan zat te komen. Ze kunnen dit afkopen door $2,99 extra per maand te betalen. Sommige reclames komen vooraf in beeld, andere onderbrekende film of serie die je zit te kijken. Analisten verwachten dat maar weinig mensen zullen opzeggen. Vooral in de VS kun je moeilijk onder de webwinkel van Amazon uit en veel mensen hebben het Prime-lidmaatschap vooral vanwege de gratis verzendkosten. Andere streamingdiensten hebben de afgelopen tijd vaak hun prijzen verhoogd, maar Amazon kiest voor een andere insteek. Vorige week werd nog bekend dat Netflix gaat stoppen met de goedkoopste bundel zonder reclame.

Hieronder lees je ons eerdere artikel van 27 december 2024.

Het was ook eigenlijk te mooi om waar te zijn: een videostreamingdienst met een groot aanbod voor €4,99 per maand (en tot voor kort zelfs €2,99), zonder reclame. Dat gaat veranderen: Amazon Prime Video krijgt vanaf 29 januari 2024 advertenties, zo valt te lezen op een webpagina van Amazon Support. Maar in Nederland en België blijven we (nog even) reclamevrij.

Reclame bij Amazon Prime Video

Het moet nog maar blijken hoe Amazon de reclame precies aanpakt. Volgens het bedrijf zullen er minder advertenties te zien zijn dan bij lineaire televisie en andere streamingdiensten. Mogelijk zijn er alleen reclames vooraf, maar misschien zal je film of serie onderbroken worden voor een reclameblok.

Een voorbeeld van reclame bij een alternatieve streamingdienst is Disney+. Met het goedkoopste abonnement aldaar krijg je advertenties te zien. In tegenstelling tot Disney+ moeten abonnees van Amazon Prime Video upgraden en extra betalen voor een reclamevrij abonnement. Ondernemen ze geen actie, dan komen de advertenties vanzelf.

Disney+ heeft ervoor gekozen om bestaande abonnees gewoon reclamevrij te houden. In plaats daarvan werd er juist een goedkoper abonnement toegevoegd voor mensen die uit eigen beweging kiezen voor reclames in ruil voor een lager tarief.

Bekijk ook

Disney+ met advertenties in november naar Europa, prijsverhoging voor duurste optie

Disney+ met reclame komt vanaf 1 november in Europa beschikbaar. Tegelijkertijd komen er nieuwe bundels en wordt de meest uitgebreide versie duurder. Ook gaat Disney maatregelen nemen tegen het delen van je account.

Wat kost Amazon Prime Video zonder reclames?

Amazon vraagt $2,99 per maand extra voor een reclamevrij abonnement. In eerste instantie komt dit naar grote markten voor Amazon, zoals de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Later volgen onder meer Frankrijk, Spanje en Italië. Er wordt niets gezegd over Nederland en België, maar het is een logische stap voor Amazon om op termijn ook bij ons reclame te tonen.

Netflix heeft al ruim een jaar een abonnementsvorm met reclame, maar dat is nog altijd niet beschikbaar in Nederland en België. Bij Netflix is het aantal klanten met een reclame-abonnement slechts 6% van het totaal. Dat zal bij Amazon Prime Video anders liggen, want daar krijgt iedereen standaard reclames te zien tenzij ze zelf upgraden.

Bekijk ook

Netflix met reclame in trek? Hier zijn de cijfers

Midden in een aflevering gestoord worden door advertenties: zo'n 6 procent van de Netflix-abonnees vindt dat blijkbaar geen probleem. De streamingdienst heeft een jaar na de introductie namelijk 15 miljoen maandelijkse gebruikers naar zijn goedkopere abonnement met reclame weten te trekken.

Revisiegeschiedenis:

  • 2024 - 29 januari: De reclames bij Amazon Prime Video gaan vandaag van start, vandaar dat we het artikel hebben bijgewerkt.
  • 2024 - 29 januari: De reclames bij Amazon Prime Video gaan vandaag van start, vandaar dat we het artikel hebben bijgewerkt.

Amazon

Amazon is een van de bekendste internationale webshops voor elektronica, huishoudartikelen, speelgoed, levensmiddelen en meer. Je kunt bij Amazon ook terecht voor goede Apple-deals. Amazon is sinds 2020 met een eigen versie van de webshop actief in Nederland en biedt vaak goedkope aanbiedingen, ook voor tech. Met een Amazon Prime-abonnement profiteer je van allerlei voordelen, zoals gratis verzending. Bekijk de de beste Amazon Nederland deals en hoe je lid wordt van de streamingdienst Amazon Prime Video. Er is extra voordeel te halen tijdens het jaarlijkse evenement Amazon Prime Day.

Amazon

Reacties: 8 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.