Netatmo radiatorkraan met HomeKit

[IFA 2016] Netatmo kondigt slimme radiatorknoppen met HomeKit aan

Het bedrijf Netatmo heeft een intelligente radiatorkraan gepresenteerd. Deze knop werkt met Apple's HomeKit en bevat een sensor die detecteert of er een raam openstaat in de ruimte waar de radiator zich bevindt.

Netatmo radiatorkraan met HomeKit

Op de techbeurs IFA in Berlijn heeft Netatmo een slimme radiatorkraan gepresenteerd. Zo kan je via de iPhone-app van Netatmo elke radiatorkraan apart instellen op temperatuur en tijd. Deze intelligente kraan is ook te gebruiken via HomeKit van Apple, zodat je scenes kunt aansturen en met Siri kunt bedienen. Eerder kondigde Tado ook al soortgelijke radiatorknoppen aan. De thermostaten van Elgato waren eerder al geschikt gemaakt voor HomeKit.

Slimme radiatorkraan van Netatmo

Netatmo had eerder al een slimme thermostaat ontwikkeld, die net als deze nieuwe exemplaren waren ontworpen door Philippe Starck. Daarmee kan je de temperatuur in het gehele huis op afstand regelen. Met de nieuwe Netatmo-radiatorkraan is het mogelijk om de temperatuur van elke kamer apart in te stellen. Zo kan je de woonkamer lekker warm laten worden in de ochtend, de slaapkamer koel houden en in een warme badkamer lekker in je douche stappen. Netatmo beweert dat je hiermee tot 37 procent kan besparen op je energierekening.

Netatmo slimme radiatorkraan

Energiezuinige functies
Niet alleen het apart instellen van temperatuur is mogelijk met deze radiatorkranen. Ook zit er een slimme detector op, die merkt of er een raam in de ruimte openstaat. Wanneer dat zo is, verlaagt hij automatisch de temperatuur zodat er geen energie verloren gaat. Daarnaast registreert hij hoeveel zonlicht er binnenkomt in de kamer en hoe de ruimte gebruikt wordt. Zo zal de temperatuur zakken wanneer er meer personen in een ruimte zijn. Ook zit er een boost-functie op, zodat je drie uur lang de temperatuur kan verhogen in een ruimte.

Netatmo radiatorkraan

Via de iPhone-app kan je het energieverbruik zien en de temperatuur instellen van de verschillende kamers in huis. De Netatmo-kraan kan volgens de fabrikant gemakkelijk op de radiator worden gedraaid. De temperatuur is ook nog gewoon handmatig via de knop in te stellen.

De verwachting is dat de kraan eind 2016 uitkomt. De prijs voor een basispakket met ‘relais’ basisstation en twee thermostaten is 179,99 euro (exclusief verzendkosten). De prijs in euro’s voor een losse thermostaat is nog niet bekendgemaakt, maar in de VS gaan ze 78 dollar per stuk kosten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 september 2016, 11:39
Categorie Accessoires
Onderwerpen homekit, netatmo, thermostaat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.