Shure Lightning kabel

Shure maakt oordopjes geschikt voor de Lightning-poort

Shure heeft een Lightning-kabel gemaakt waarmee je bestaande oordopjes geschikt maakt voor de Lightning-poort van de iPhone 7.

Shure maakt high-end oordopjes die iets bijzonders hebben: je kunt de kabel van sommige modellen loskoppelen. Dat komt goed uit nu Apple is overgestapt naar de Lightning-aansluiting, want met een simpele aanpassing kan Shure zorgen dat je de bestaande oordopjes kunt blijven gebruiken. Je verwisselt gewoon het kabeltje door de vandaag aangekondigde Remote + Mic Lightning Accessory Cable. Voor $100 zijn je oordopjes weer futureproof.

Shure Lightning kabel

Shure Lightning-kabel voor oordopjes

$100 lijkt een hoop geld voor een kabeltje, maar vergeleken met de prijs van de Shure-oordopjes zelf valt het wel mee. De hogere prijs wordt ook veroorzaakt door de ingebouwde DAC, waardoor de muziek nét wat beter klinkt. De kabel is geschikt voor de geluidsisolerende Shure SE-oordopjes (SE215, SE315, SE425, SE535 en SE846), die afneembare kabels met 3,5mm audio-aansluiting hebben. Toen de geruchten over een nieuwe iPhone zonder audiojack de ronde deden begon Shure meteen aan een vervangende Lightning-kabel.

Shure Lightning kabel

De kabel is voorzien van de gebruikelijke remote met drie knopjes en microfoon, een inline DAC en een versterker, allemaal uiteraard ontworpen door Shure-engineers. De kabel komt dit voorjaar beschikbaar en bevrijdt je van Apple’s €9 kostende dongle die je bij de iPhone 7 en iPhone 7 Plus krijgt. De kabel is alleen geschikt voor iPhone-gebruikers en is ook geschikt voor iPhones die nog wel een 3,5mm-jack hebben. Je luistert dan via de Lightning-poort.

Shure oordopjes

In de gratis EarPods die je bij de iPhone 7 (Plus) krijgt zit ook een DAC ingebouwd, maar die is uiteraard van mindere kwaliteit dan die van Shure, zeker door de ogen van het publiek dat Shure bedient.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 januari 2017, 10:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen muziek, oordopjes, shure

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.