Gboard Google toetsenbord

Google’s Gboard-toetsenbord nu geïntegreerd in Google-app

Google heeft haar handige Gboard-toetsenbord nu verwerkt in de standaard Google-app. Het is daardoor niet meer nodig om de Gboard-app apart te downloaden. Bovendien kan je nu YouTube-video's direct vanuit je feed afspelen.

Gboard Google toetsenbord
Google’s handige toetsenbord genaamd Gboard is nog steeds niet met Nederlandse taalondersteuning beschikbaar, maar het is nu wel een stuk makkelijker om het toetsenbord te installeren. Het is nu namelijk niet meer nodig om een nutteloze iPhone-app op je toestel te hebben staan, want Gboard is geïntegreerd in de standaard Google-app. Dat betekent dat de Google-app ook meteen een toetsenbord-app geworden is.

Gboard gebruiken vanuit Google-app

Net als met elk alternatieve toetsenbord, heb je bij Gboard een aparte iPhone-app nodig. De iPhone-app maakt het mogelijk om het toetsenbord via de instellingen van je iPhone toe te voegen, zodat je het toetsenbord overal in iOS kunt gebruiken. De aparte Gboard-app gebruik je om wat zaken in te stellen, maar heb je verder eigenlijk nooit nodig. Als je dus al de Google-app geïnstalleerd hebt, kun je ook vanuit daar het Gboard-toetsenbord installeren.

Google's Gboard-app nu standaard in Google-app.

Het voordeel hiervan is dat je met de Google-app nog veel meer kunt doen, zoals zoekopdrachten uitvoeren of de voor jou relevante Google Now-kaarten te raadplegen. Met de nieuwste versie is hier ook een verbetering doorgevoerd, want je kunt in de Now-kaarten direct YouTube-filmpjes afspelen. Hierdoor hoef je niet meer een aparte webpagina te openen of de YouTube-app te raadplegen. Verder bekijk je prijzen en boekingsinformatie voor hotels direct in de zoekresultaten en hoef je ook niet meer een externe webpagina te openen om een menukaart van geselecteerde restaurants te bekijken.

Om Gboard in de Google-app te gebruiken, werk je de app bij naar de nieuwste versie. Vervolgens ga je in de instellingen van je iPhone naar Algemeen > Toetsenbord > Toetsenborden > Voeg toetsenbord toe. Om volledig van de functies van het toetsenbord gebruik te maken, moet je wel volledige toegang geven. Het Gboard-toetsenbord via de Google-app is verder exact hetzelfde als via de aparte Gboard-app. Dat betekent dus dat je ook gebruik kunt maken van de onlangs toegevoegde thema’s en de mogelijkheid om te zoeken naar contacten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 januari 2017, 13:09
Categorie Apps
Onderwerpen google, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.