Netatmo Intelligente Rookmelder

Netatmo brengt slimme rookmelder met HomeKit uit

Vanaf oktober verkrijgbaar

Netatmo brengt in oktober een intelligente rookmelder uit, die zowel met HomeKit als met IFTTT samenwerkt. De Netatmo Intelligente Rookmelder ligt voor 99 euro in de winkel.

De Intelligente Rookmelder maakt via een eigen app verbinding met je iPhone. Je krijgt meldingen als er rook gesignaleerd is. Er zit ook een zelftestfunctie op, waarmee je kunt controleren of de sensoren, batterij en Wi-Fi correct werken. Je krijgt in de Security-app een rapport van de status.

Netatmo Intelligente Rookmelder

Volgens Netatmo gaat de batterij van de rookmelder tien jaar mee. Tegen de tijd dat de batterijen bijna leeg zijn krijg je een melding op je telefoon. Het is te hopen dat de bijbehorende app en het achterliggende systeem rond die tijd nog steeds worden onderhouden.

Netatmo Intelligente Rookmelder

Nadeel van een dergelijke rookmelder is wel dat de sensoren alleen rook detecteren en geen koolmonoxide. De Nest-rookmelder doet dat wel, zoals we in ons Nest Protect review schreven. Maar die ondersteunt weer geen HomeKit.

Je kunt de meldingen van de Netatmo-rookmelder in HomeKit gebruiken om andere acties uit te voeren, zoals het inschakelen van de verlichting als er rook wordt gedetecteerd. Ook kun je aan Siri vragen hoe de status van de rookmelder is. Daarnaast is er support voor IFTTT, om allerlei andere automatiseringen uit te voeren. Hij functioneert natuurlijk ook gewoon als normale rookmelder en laat een geluid van 85 dB horen als er rook in de lucht zit.

Handig is dat de Netatmo-rookmelder een hush-functie bevat. Hiermee kun je bij vals alarm het geluid uitschakelen, bijvoorbeeld als je iets te enthousiast aan het koken bent. Bij de Nest Protect kunnen kook- en bakactiviteiten nog wel eens tot een luid alarm leiden. Netatmo geeft net als Nest ook aan in welke kamer de rook gedetecteerd is.

Vanaf 8 oktober ligt de Netatmo Intelligente Rookmelder in de winkels voor €99,99. De Netatmo-rookmelders zijn ook te bekijken op IFA 2018 in hal 6.2, waar je nog meer smart home-toepassingen vindt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 september 2018, 12:09
Categorie Accessoires
Onderwerpen homekit, ifa 2018, ifttt, netatmo, rookmelder
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.