Nest Cam IQ.

Nest overweegt HomeKit, nu de regels versoepeld zijn

Nest overweegt om HomeKit-ondersteuning toe te voegen aan hun producten, nu het in iOS 11 gemakkelijker wordt om de authenticatie te regelen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Van alle smart home-merken is er één bekende naam die nog steeds niet meedoet aan HomeKit: Nest. Toen we afgelopen week een hands-on kregen van de nieuwe Nest Cam IQ met gezichtsherkenning gaven ze nog aan geen plannen te hebben met HomeKit. Maar nu tijdens de WWDC bekend werd gemaakt dat in iOS 11 de regels rond HomeKit versoepelen, zet Nest toch de deur op een kier.

Update 16 juni: Het kan nog wel even duren voordat de HomeKit-ondersteuning wordt toegevoegd. Volgens nieuwe informatie is Nest er nog niet mee bezig. Ook speelt er nog steeds een conflict tussen Apple en Google, waardoor de Nest-thermostaat uit de Apple Store verdween.

Nest Cam IQ.

Nest overweegt HomeKit

Er zijn maar weinig mensen die verwachtten dat Nest ooit HomeKit-ondersteuning zou bieden. Andere fabrikanten springen in het gat, bijvoorbeeld met de nieuwe Logitech Circle 2, die wél met HomeKit samenwerkt. Toch lijkt er nu wat beweging in te zitten: op de vraag of na alle aankondigingen op WWDC de kansen zijn vergroot, gaf Nest een voorzichtig antwoord: ze gaan het overwegen.

Nest Cam IQ

Tijdens WWDC kondigde Apple aan dat er niet langer hardware-authenticatie nodig is met een speciale chip. Ook met een software-update is het mogelijk om achteraf HomeKit-ondersteuning toe te voegen. Zo kunnen fabrikanten ook apparaten geschikt maken die al thuis bij gebruikers staan. In iOS 11 wordt het ook makkelijker om je eigen HomeKit-accessoires in elkaar te knutselen voor persoonlijk gebruik, zonder dat je lid moet zijn van het licentieprogramma van Apple.

Eén van de redenen waarom Nest de boot waarschijnlijk afhield, is het feit dat ze via moederbedrijf Alphabet nauwe banden hebben met Google. Nest geeft nu aan dat ze “open staan om HomeKit te ondersteunen”. Alle productcategorieën die Nest maakt worden al ondersteund door HomeKit, namelijk beveiligingscamera’s, thermostaten en rookdetectors. Later dit jaar komt er in iOS 11 ook ondersteuning bij voor sprinklers en waterkranen. In totaal worden dan 16 verschillende producttypes ondersteund.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 16 juni: Nieuwe informatie toegevoegd: ondersteuning kan nog lang op zich laten wachten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juni 2017, 13:01
Categorie Accessoires
Onderwerpen homekit, nest

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.