Logitech Circle 2 draadloos

Logitech Circle 2-beveiligingscamera werkt met HomeKit

De Logitech Circle 2 is een nieuwe beveiligingscamera met HomeKit, die op meerdere manieren te bevestigen is.

Logitech heeft de opvolger van de Circle-beveiligingscamera aangekondigd. De Circle 2 is op allerlei manieren te bevestigen en werkt met HomeKit. Er zijn twee modellen, met en zonder kabel.


Logitech Circle 2 draadloos

Logitech Circle 2 met HomeKit

Het meest interessant voor iCulture-lezers is de ondersteuning voor HomeKit, waardoor de camera in en uit te schakelen is als onderdeel van HomeKit-scenes. De camera houdt in de gaten wat er in huis gebeurt en kan in twee richtingen communiceren. Logitech legt nu sterker de nadruk op beveiligingsfuncties, terwijl de eerste generatie Circle (zie ons review) vooral werd gepresenteerd als een sociale cam.

Circle 2 met iPhone

Je kunt kiezen uit een model met en zonder kabel, afhankelijk van je behoeften. Verder zijn er meerdere accessoires verkrijgbaar om de Circle 2 te bevestigen, waaronder een zuignap voor op het raam. Je hebt betere controle over de zones waarin beweging moet worden opgemerkt en de herkenning van personen is ook verbeterd. Het draadloze model neemt alleen video op als er beweging is, terwijl het bekabelde model continu kan opnemen.

Logitech Circle 2 met kabel

Technisch gezien zijn beide camera’s hetzelfde, met een kijkhoek van 180 graden, ondersteuning voor nachtzicht en waterbestendigheid. Ze zijn zowel binnen- als buitenshuis te plaatsen. Voor het model met kabel kun je een weerbestendige kabeluitbreiding kopen (€30), zodat je de camera verderop in de tuin kunt vastmaken. Deze beschermt de kabels ook tegen de weersomstandigheden buitenshuis. Verder kun je een zuignap voor het raam (€40), een stekkeraansluiting (€30) en een oplaadbare batterij (€60) erbij kopen. Het draadloze model gaat zonder dit accessoire enkele weken tot maanden mee.

Logitech Circle 2 zuignap

Logitech Circle 2 muurstekker

Logitech Circle 2 reservebatterij

Ondersteuning voor HomeKit houdt in dat je via de Woning-app alles kunt bedienen en met andere HomeKit-apparaten kunt laten samenwerken. Overigens zal dit via een software-update worden toegevoegd, dus het is niet meteen beschikbaar als je de Circle 2 uit de verpakking haalt. De camera’s werken ook samen met de Logitech Pop-knop en Amazon Alexa. Standaard wordt een versleutelde cloudopname van 24 uur gemaakt, dat je tegen betaling kunt uitbreiden naar 14 dagen (€3,99/m) of 31 dagen (€9,99/m).

Logitech Circle 2 stekker

De Circle 2 met kabel kost €199 en is in pre-order te bestellen. De draadloze uitvoering kost €229. De eerste exemplaren worden in juli geleverd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juni 2017, 9:29
Categorie Accessoires
Onderwerpen camera, logitech
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.