Nest Cam IQ.

Nest Cam IQ is de nieuwe beveiligingscamera met 4K en gezichtsherkenning

De Nest Cam IQ is de nieuwste beveiligingscamera van Nest. De Nest Cam IQ is uitgerust met een 4K-camera voor betere zoom en heeft ook gezichtsherkenning, om onderscheid te maken tussen familieleden en inbrekers.

Nest Cam IQ.
Vorige week bleek al dat Nest zou werken aan een nieuwe 4K-camera voor binnenshuis en vandaag is het nieuwe model aangekondigd. De Nest Cam IQ heeft een nieuwe 8 megapixel 4K-camera en een nieuw uiterlijk dat lijkt op de vorig jaar verschenen Outdoor Cam.

Nest Cam IQ met 4K en gezichtsherkenning

De Nest Cam IQ is het nieuwste model in de reeks beveiligingsaccessoires van Google-zusterbedrijf Nest. De Nest Cam IQ heeft een 4K-camera, maar streamt deze wel in maximaal 1080p. De 4K-resolutie wordt vooral gebruikt voor de nieuwe functie genaamd Supersight. Met Supersight kan er digitaal ingezoomd worden op plekken waar beweging gedetecteerd wordt. Deze ingezoomde beelden hebben een resolutie van 1080p en zijn daardoor een stuk scherper. Supersight volgt de mogelijke dief zolang deze in het zicht van de camera blijft. De camera is ook voorzien van HDR en heeft een kijkhoek van 130 graden.

De camera is ook uitgerust met gezichtsherkenning. Hierdoor kan de camera niet alleen zien dat er iemand in huis is, maar ook wie er in beeld verschijnt. Zo weet je dus meteen of het om een familielid of om een inbreker gaat. Je kunt in de Nest-app de camera zo instellen dat je alleen een melding krijgt van onbekenden. Voor gezichtsherkenning is wel een betaald Nest Aware-abonnement nodig. Net als de vorige generatie camera kan de Nest Cam IQ onderscheid maken tussen mens en dier. Dit is nu standaard beschikbaar op de nieuwe versie en wordt door de betere processor lokaal op de camera uitgevoerd en dus niet via de cloud. Bij de vorige versie was dit alleen mogelijk in combinatie met Nest Aware.

De camera heeft bovendien een betere speaker en HD-geluidskwaliteit. Dankzij de microfoon kun je ook via de Nest Cam IQ communiceren, net als bij de vorige camera. Het nieuwe model werkt daarnaast met 802.11ac Wi-Fi en heeft hetzelfde uiterlijk gekregen als de Nest Cam Outdoor. Het enige verschil is dat hij op een witte voet staat, maar de camera is nog steeds in de juiste positie te draaien voor het beste beeld.

Nest Cam IQ binnenkant.

De nieuwe Nest Cam IQ is beschikbaar vanaf 28 juni en wordt verkocht voor een prijs van €349 (de huidige Nest Cam kost zo’n €199). Een Nest Aware-abonnement is nog steeds vereist voor bepaalde functies en dit is beschikbaar vanaf €10 per maand. De Nest Cam IQ is onder andere te bestellen via de officiële Nest-website.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2017, 9:28
Categorie Accessoires
Onderwerp nest

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.