Microsoft Pix met filters en effectjes op de iPhone.

Microsoft Pix voor iOS nu met Prisma-achtige kunstfilters

Microsoft's eigen camera-app Microsoft Pix heeft goed naar Prisma gekeken. Microsoft Pix is namelijk uitgebreid met filters die je foto's omzetten in kunstwerken. In totaal zijn er elf filters te gebruiken.

Microsoft Pix met filters en effectjes op de iPhone.
Een jaar geleden verscheen Microsoft’s nieuwe camera-app Microsoft Pix, waarmee je volgens het bedrijf betere foto’s maakt dan met de standaard Camera-app. Na de vergelijking met de standaard Camera-app, neemt Microsoft Pix het nu op tegen foto-app Prisma. Microsoft Pix heeft nu namelijk ook filters. Deze zogenaamde Pix Styles maken gebruik van kunstmatige intelligentie om je foto’s om te zetten in kunstwerkjes.

Microsoft Pix met Prisma-filters

De nieuwe Pix Styles komen erg overeen met de filters van de populaire app Prisma, die afgelopen jaar nog de iCulture Awards voor beste app uit 2016 won. Na het maken van een foto tik je op de bewerk-knop, waarna de nieuwe optie Styles aan te tikken is. Hier kun je kiezen uit elf verschillende filters: van een soort glas-in-lood tot een popart-achtige stijl. Volgens Microsoft wordt de app de komende week nog uitgebreid met extra filters.

Microsoft Pix met kunst effecten.

Na het toepassen van het effect, heb je nog een aantal andere opties tot je beschikking. Door met je vinger over het scherm van links naar rechts te vegen, kun je het effect versterken of verzwakken. Microsoft Pix heeft ook een extra optie waarmee je kunt zien hoe de afbeelding tot stand komt. Deze functie is een soort timelapse, waarin je ziet hoe je ‘schilderij’ tot leven komt. Je vindt deze optie bij het afspeelicoontje, zodra je een filter gekozen hebt. Uiteraard kun je je kunstwerkje ook opslaan en delen via de bekende kanalen. Het voordeel van Microsoft Pix ten opzichte van Prisma, is dat eerstgenoemde ook offline werkt.

Naast deze nieuwe schilderij-effecten, bevat de nieuwe versie van Microsoft Pix ook een aantal bugfixes. De afgelopen maanden heeft Microsoft meerdere nieuwe functies aan Pix toegevoegd, waaronder de mogelijkheid om de flitser te gebruiken en om het origineel van een bijgewerkte foto te bewaren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juni 2017, 18:15
Categorie Apps
Onderwerpen camera, fotografie, microsoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.