Microsoft Office 2016 voor Mac vanaf oktober niet meer ondersteund

Het is afgelopen met Office 2016 voor Mac. Microsoft zal het kantoorpakket vanaf 13 oktober 2020 niet meer ondersteunen en er komen ook geen beveiligingsupdates meer uit. Na die datum kun je ook geen verbinding meer maken met de Office 365 online diensten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Microsoft heeft dit laten weten in een supportdocument. Daar in staat welke versies van Office nog zullen worden ondersteund om verbinding te maken met Office 365. Office 2016 voor Mac hoort daar niet bij, want vanaf die datum is er geen support meer. Wel kun je Office 2016 voor Windows, Office 2019 en Microsoft Apps for enterprise/business blijven gebruiken. Microsoft gaat de oudere versies, zoals ook Office 2013, niet actief blokkeren maar je kunt wel tegen performanceproblemen aan lopen.


De genoemde versie Office 2016 voor Mac is een pakket met Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Je kunt het los aanschaffen en zit dus niet aan langdurige betalingen vast.

iPad Pro zakelijk met Office-app

Het kan dus best zijn dat je na oktober nog wel verbinding met Office 365 kunt krijgen, maar zekerheid heb je niet. Je kunt overstappen naar Office 2019, dat tot 2023 wordt ondersteund. Of je kunt per jaar gaan betalen voor Microsoft 365 Personal. Die heb je sowieso nodig als je Microsoft Office op grotere iPads wilt gebruiken.

Bekijk ook

Wanneer is Microsoft Office gratis op de iPad en wanneer moet je betalen?

Mag je documenten in de Microsoft Office-apps altijd gratis bewerken en printen, of gelden er beperkingen? De regels zijn nogal verwarrend, maar deze tip legt precies uit wanneer Office op de iPad gratis te gebruiken is voor documenten, spreadsheets en presentaties. Bij de meeste iPads moet je betalen voor Office 365 om documenten te kunnen bewerken, maar er zijn ook wat gunstige uitzonderingen.

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.