Office 365 Mac

Office 2024 voor Mac komt eraan: ook als eenmalige aankoop voor consumenten

Office 2021 voor Mac krijgt een opvolger. Binnenkort komt Office 2024 voor Mac uit en die versie zal ook als eenmalige aankoop verkrijgbaar zijn. De prijs blijft ongewijzigd ten opzichte van 2021.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Office 2024 zonder abonnement

Hoewel Microsoft probeert om vooral de Office 365-abonnementen te verkopen, is er tot nu toe ook altijd een eenmalige aankoop geweest. Nu heeft Microsoft bevestigd dat dit ook bij de nieuwste versie Office 2024 voor Mac het geval zou zijn. Dat blijkt uit een blogpost van Microsoft, waarin de losstaande versie wordt genoemd. Het is bedoeld voor mensen en organisaties die de online versie niet kunnen of willen gebruiken.

Het gaat hier bijvoorbeeld om computers in onderzeëers, apparaten die vanwege reguleringen geen functie-updates kunnen krijgen, apparaten op de productievloer die niet verbonden zijn met internet en speciale systemen, zoals medische apparatuur. Voor die toepassingen is het Office Long-Term Servicing Channel (LTSC) beschikbaar. De commerciële preview van Office LTSC 2024 komt volgende maand uit, voorafgaand aan een algemene release later in 2024. Deze versie wordt niet in winkels verkocht en is alleen beschikbaar voor volumeaankopen.

Ook Office 2024 voor consumenten

Daarnaast komt er ook een eenmalige aankoop voor consumenten. Deze krijgt de niet zo verrassende naam Office 2024 voor Mac en zal vijf jaar worden ondersteund. “We zijn niet van plan om de prijs voor deze producten te wijzigen op het moment van de release”, schrijft Microsoft. Oftewel: de prijs blijft gelijk.

Microsoft Office 365 in de Mac App Store

Na vijf jaar blijft de software gewoon werken (het is een “eeuwigdurende licentie”, maar je krijgt geen ondersteuning meer en de compatibiliteit met toekomstige versies van macOS na 2029 wordt ook niet gegarandeerd. Voor mensen die met een wat oudere Mac werken hoeft dat geen probleem te zijn: dan blijf je gewoon een oudere macOS-versie gebruiken in combinatie met je Office-pakket. Een andere optie is om rond 2029 te kijken of er weer een nieuwe Office-versie met eenmalige aankoop is.

In 2024 kunnen we dus weer een nieuwe Office-versie verwachten. Een vaste lijn zit daar niet in: eerdere releases kwamen in 2011, 2016, 2019 en 2021 uit, dus met tussenpozen van twee tot vijf jaar. Ondertussen maakt Microsoft in de blogposting duidelijk dat de abonnementsversie toch eigenlijk de voorkeur verdient, dankzij de “superieure functies en beveiliging”, AI-mogelijkheden en dergelijke.

Office is gratis te gebruiken op de iPhone en op iPads met een schermdiameter tot 10,1-inch. Dat betekent dat mensen met een iPad mini geluk hebben, maar de nieuwere standaard iPads niet. Op de desktop moet je altijd betalen, ongeacht of je een Mac- of PC-gebruiker bent.

Bekijk ook

Wanneer is Microsoft Office gratis op de iPad en wanneer moet je betalen?

Mag je documenten in de Microsoft Office-apps altijd gratis bewerken en printen, of gelden er beperkingen? De regels zijn nogal verwarrend, maar deze tip legt precies uit wanneer Office op de iPad gratis te gebruiken is voor documenten, spreadsheets en presentaties. Bij de meeste iPads moet je betalen voor Office 365 om documenten te kunnen bewerken, maar er zijn ook wat gunstige uitzonderingen.

Microsoft

Microsoft is, naast Apple en Google, een van de grootste techbedrijven ter wereld. Microsoft is vooral bekend van de Windows-pc's, maar ook van Office, de Internet Explorer- en Edge-browsers, Xbox en meer. Lees alles over Microsoft op je iPhone, iPad en Mac gebruiken. Microsoft heeft meerdere apps en diensten die voor Apple-gebruikers interessant zijn, zoals Office en Outlook. Hier zie je alles op een rijtje.

Microsoft

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.