macOS Big Sur 11.2 Final.

macOS Big Sur 11.2.2 verschenen, voorkomt schade door docks

Apple heeft macOS Big Sur 11.2.2 uitgebracht. Dit voorkomt dat er schade aan je MacBook kan ontstaan door docks van externe fabrikanten.

macOS Big Sur 11.2.2 beschikbaar

macOS Big Sur 11.2.2 is de vierde update sinds Big Sur beschikbaar kwam in november. Het volgt kort op macOS Big Sur 11.2.1 en is gratis te downloaden voor iedereen met een geschikte Mac. Volgens de releasenotes lost ‌macOS 11.2.2 problemen op bij de MacBook Pro (2019 of later) en de MacBook Air (2020 of later). Er kon blijkbaar schade optreden als ze waren verbonden met een niet-goedgekeurde USB-C-hub of dock. Apple heeft niet aangegeven hoe wijdverbreid het probleem is, maar blijkbaar was het belangrijk genoeg om er een aparte update voor uit te brengen. De update heeft buildnummer 20D80.

macOS Big Sur 11.2.2 downloaden
Je downloadt macOS Big Sur 11.2.2 via de Systeemvoorkeuren, net als bij iOS. Je downloadt deze update daarom als volgt:

  1. Ga naar Systeemvoorkeuren.
  2. Klik op Software-update.
  3. De Mac zoekt nu automatisch naar de nieuwste versie. Klik op Download en installeren om de update binnen te halen.

Belkin Thunderbolt 3 Dock Core op bureau.

Je kan de instellingen ook zo aanpassen dat er automatisch gezocht wordt naar de nieuwste versies. Meer over het installeren van een macOS-update lees je in ons artikel.

Bekijk ook

Zo kun je een macOS-update installeren bij macOS Ventura (en eerdere versies)

Als er een nieuwe versie van macOS beschikbaar komt wil je natuurlijk meteen updaten, maar wat zijn de verschillende opties? In deze tip leggen we uit hoe het updaten van je Mac werkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

macOS Big Sur

macOS 11 Big Sur was een van de grootste updates voor de Mac en verscheen in november 2020. Het is de opvolger van macOS Catalina. Big Sur brengt een volledig nieuw design, een verbeterd Bedieningspaneel en nieuwe functies voor Safari. Ook bijzonder is dat Apple voor het eerst sinds 2001 is overgestapt op een nieuwe nummering: van 10.x naar macOS 11. Alle details vind je hier!

macOS Big Sur
14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.