macOS 13 Ventura Update

Nu te downloaden: macOS Ventura 13.6 door Apple uitgebracht

Ook macOS 12.7 Monterey voor oudere Macs
Apple heeft voor de Mac een twee updates uitgebracht: macOS Ventura 13.6 en macOS 12.7 Monterey. Hierin worden belangrijke beveiligingslekken opgelost en worden ook enkele bugs gefixt.

macOS Ventura 13.6 beschikbaar

Terwijl afgelopen maandag alle belangrijke updates uitkwamen, van iOS 17 tot tvOS 17, was macOS nog niet aan een update toe. Hiervoor zul je nog op volgende week moeten wachten: op 26 september staat de release gepland. Iedereen die niet aan de beta meedoet zit dus nog op macOS Ventura en het is tijd om daarin nog wat bugs op te lossen. macOS Ventura 13.6 lost diverse beveiligingsproblemen op, zo blijkt uit de releasenotes en uit Apple’s overzicht van beveiligingsupdates.


Net als in de vanavond eveneens verschenen updates iOS 17.0.1 en iOS 16.7 (en hun tegenhangers voor iPad) worden drie beveiligingsproblemen opgelost, respectievelijk betrekking hebbend op de Kernel, Signature Validation en WebKit. Daarnaast belooft Apple dat er nog meer aan zitten te komen, met de tekst “Additional CVE entries coming soon.”

Je zult geen opvallende nieuwe functies aantreffen. Daarvoor zul je moeten wachten tot macOS Sonoma uit is en de eerste grote update 14.1 daarvan verschijnt.

Deze updates zijn verschenen

Apple heeft dus twee updates uitgebracht:

macOS Ventura 13.6 releasenotes

Dit zijn de officiële releasenotes van de nieuwe macOS-update:

Deze update bevat belangrijke probleemoplossingen en beveiligingsupdates en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

Informatie over de beveiligings­aspecten van deze update vind je op deze webpagina: https://support.apple.com/kb/HT201222

macOS Ventura 13.6 downloaden

Je downloadt macOS Ventura 13.6 via Systeeminstellingen, net als bij iOS. Je downloadt deze update daarom als volgt:

  1. Ga naar Systeeminstellingen.
  2. Klik op Algemeen > Software-update.
  3. De Mac zoekt nu automatisch naar de nieuwste versie. Klik op Download en installeren om de update binnen te halen.

Je kan de instellingen ook zo aanpassen dat er automatisch gezocht wordt naar de nieuwste versies. Meer over het installeren van een macOS-update lees je in ons artikel.

Bekijk ook

Zo kun je een macOS Ventura-update installeren (en eerdere versies)

Als er een nieuwe versie van macOS Ventura beschikbaar komt wil je natuurlijk meteen updaten, maar wat zijn de verschillende opties? In deze tip leggen we uit hoe het updaten van je Mac werkt, ook voor eerdere macOS-versies.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Reacties: 1 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.