Mac M1-gebruikers kunnen soms geen iOS-apps downloaden

Het lukt sommige bezitters van een M1 Mac niet om iOS-apps te downloaden via de Mac App Store. Ze melden zich op sociale media met hun klachten.

Macs met M1 kunnen geen iOS-apps downloaden

Met de komst van Apple Silicon werd het ook mogelijk om iOS-apps te installeren vanuit de Mac App Store. Standaard staat dit ingeschakeld als de app er geschikt voor is, maar ontwikkelaars kunnen het ook tegenhouden. In dat geval ben je aangewezen op sideloading, dat afwisselend wel en niet werkt. De klachten die nu zijn opgedoken hebben echter betrekking op iOS-apps die gewoon zijn toegestaan om de installeren. Als je op de downloadknop drukt krijg je een ronddraaiende animatie te zien, maar er gebeurt verder niets.


Gebruikers melden hun problemen met het downloaden van iOS-apps op Reddit en er zijn ook al mensen die Apple Support hebben geïnformeerd. Daar bleek het probleem nog niet bekend, maar het wordt onderzocht.

Ook iOS-ontwikkelaar Noah Evans heeft er last van: hij probeerde meerdere apps te downloaden vanuit de Mac App Store maar dat lukte niet onder macOS Big Sur 11.2.1, een recente officiële versie. Sinds gisteravond is macOS Big Sur 11.2.2 te downloaden, maar daarin lijkt het probleem niet opgelost. Waarschijnlijk gaat het om een bug die vrij simpel opgelost kan worden door Apple

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 februari 2021, 14:52
Bron Bron iMore
Categorie Apps
Onderwerpen app store, apple silicon, m1, mac app store

Apple Silicon

Apple Silicon is Apple's eigen lijn chips voor de Mac. De M1-chip is de eerste Apple Silicon-chip, gebaseerd op de structuur van ARM. Apple Silicon chips zijn door Apple zelf ontworpen en zorgen voor betere prestaties, batterijduur en meer. Macs met Apple Silicon kennen een aantal voordelen, maar er zijn ook nadelen.

Apple Silicon
8 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.