macOS Big Sur 11.2 Final.

macOS Big Sur 11.2.1 opnieuw uitgebracht

Checkt eerst of er voldoende ruimte is

Apple heeft macOS Big Sur 11.2.1 opnieuw uitgebracht. Deze checkt eerst of er voldoende vrije ruimte is, voordat de update wordt geïnstalleerd. macOS 11.2.1 lost meerdere problemen op, waaronder een 10 jaar oude sudo-bug.

Update 15 februari: Apple heeft macOS Big Sur 11.2.1 opnieuw uitgebracht om te voorkomen dat je Mac vastloopt tijdens de installatie. Bij het updaten naar macOS Big Sur werd voorheen niet gecontroleerd of er voldoende opslag vrij was. Dit kon dataverlies veroorzaken. In een vernieuwde update van macOS Big Sur 11.2.1 is dat nu verholpen. Er wordt nu eerst gekeken of installatie überhaupt mogelijk is. Zo niet, dan gaat de installatie niet verder en moet je eerst ruimte maken. De nieuwe update is alleen te zien als je nog niet eerder macOS Big Sur‌ 11.2.1 had geïnstalleerd.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 9 februari 2021.

macOS Big Sur 11.2.1 beschikbaar

Ook nu weer draait het bij macOS Big Sur eigenlijk alleen om bugfixes. Volgens Apple lost het een oplaadprobleem van de MacBook Pro op. Bij de modellen uit 2016 en 2017 kon het gebeuren dat de MacBook niet kon worden opgeladen. Verdere verbeteringen zitten er voorzover bekend niet in. Apple heeft niet aangegeven hoe wijdverbreid het probleem is, maar blijkbaar was het belangrijk genoeg om er een aparte build voor uit te brengen. In macOS Big Sur 11.2 vond je verbeterde stabiliteit voor Bluetooth-functies en oplossingen voor problemen met externe schermen, iCloud en ProRAW-foto’s.

macOS Big Sur 11.2.1 lost ook een 10 jaar oude sudo-bug op, waarmee root access kon worden gekregen tot een Mac. Dat blijkt uit het supportdocument van Apple waarin de beveiligingsverbeteringen worden beschreven. De bug, genaamd CVE-2021-3156, is opgelost door sudo te updaten naar versie 1.9.5p2.

Apple heeft kleine aanvullende updates voor macOS Catalina 10.15.7 en macOS Mojave 10.14.6 uitgebracht, waarin het probleem ook wordt opgelost. Verder lost macOS Big Sur 11.2.1 nog twee kleinere bugs op waarmee je willekeurige code kon uitvoeren.

Bekijk de macOS Big Sur 11.2.1 releasenotes

macOS Big Sur 11.2.1 verhelpt een probleem waarbij de batterij mogelijk niet kon worden opgeladen in sommige MacBook Pro-modellen uit 2016 en 2017.

Sommige functies zijn mogelijk niet in alle regio’s of op alle Apple apparaten beschikbaar. 
Meer informatie over deze update vind je op: https://support.apple.com/HT211896 

Meer informatie over de beveiligingsaspecten van deze update vind je op: https://support.apple.com/HT201222


macOS Big Sur 11.2.1 downloaden
Je downloadt macOS Big Sur 11.2.1 via de Systeemvoorkeuren, net als bij iOS. Je downloadt deze update daarom als volgt:

  1. Ga naar Systeemvoorkeuren.
  2. Klik op Software-update.
  3. De Mac zoekt nu automatisch naar de nieuwste versie. Klik op Download en installeren om de update binnen te halen.

Je kan de instellingen ook zo aanpassen dat er automatisch gezocht wordt naar de nieuwste versies. Meer over het installeren van een macOS-update lees je in ons artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 februari 2021, 23:11
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen macOS Big Sur, macOS-stable
Devices Mac, MacBook
Software macOS 11 Big Sur

macOS Big Sur

macOS 11 Big Sur is de grootste update voor de Mac sinds tijden en is beschikbaar sinds november 2020. Het is de opvolger van macOS Catalina. De update brengt een volledig nieuw design, een nieuw Bedieningspaneel, verbeteringen voor Safari en nog veel meer. Apple heeft voor het eerst sinds 2001 het versienummer verhoogd, van macOS 10.XX naar macOS 11.

macOS Big Sur
18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.