Mac App Store

Zo voorkom je dat app updates in macOS automatisch worden gedownload

Je Mac kan automatisch allerlei updates uit de Mac App Store downloaden, zodat deze klaar staan zodra je ze gaat installeren. Wil je dit liever niet, dan is dit eenvoudig zelf uit te schakelen. In deze tip lees je waar je deze instelling vindt.

De Mac App Store is de plek waar updates voor je Mac en Mac App Store-apps binnenhaalt. De Mac App Store kan updates ook automatisch downloaden, waardoor je ze alleen nog maar handmatig hoeft te installeren. Wil je dit niet, dan is dit eenvoudig uit te schakelen via de Systeemvoorkeuren van je Mac. In deze tip lees je waar je dat precies in kunt stellen en welke opties er zijn.

Automatische downloads op de Mac

Je Mac kan niet alleen app-updates, maar ook systeemupdates zoals macOS automatisch downloaden zodra deze beschikbaar komt. Het voordeel hiervan is dat je niet hoeft te wachten, omdat het downloaden al in de achtergrond gebeurd is. Het nadeel is wel dat dit wel ruimte inneemt op je Mac en dat er misschien updates gedownload worden die je nog helemaal niet wilt hebben. Gelukkig kun je dit eenvoudig uitschakelen via de Systeemvoorkeuren van je Mac:

  1. Open Systeemvoorkeuren.
  2. Kies voor App Store.
  3. Staat het vakje bij Download nieuwe updates op de achtergrond aangevinkt, vink deze dan uit. Je kunt hier ook het automatisch installeren uitschakelen.

Mac App Store automatische downloads.

Zodra je dit uitgezet hebt, moet je elke nieuwe update voor je Mac handmatig downloaden en installeren. Er is ook een mogelijkheid om je onvoltooide downloads uit de Mac App Store te bekijken. Meer daarover lees je in onderstaande tip.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt november 2018
Categorieën Basisfuncties, Mac
Onderwerpen mac app store, macos
Devices Mac, MacBook
Software macOS