Logitech Circle 2 wordt geschikt voor HomeKit Secure Video

Alleen de variant met een draadje
Logitech heeft bekendgemaakt dat de Circle 2 camera geschikt wordt gemaakt voor HomeKit Secure Video. Je kunt dan je beelden opslaan in iCloud, zonder dat het je opslagruimte kost.

Logitech Circle 2 krijgt HomeKit Secure Video

Apple kondigde HomeKit Secure Video aan tijdens de WWDC 2019. Toen werd ook meteen al bekend dat Logitech mee zou doen, zonder dat er verdere details werden gegeven. Het lag voor de hand dat de Circle 2 ondersteuning zou krijgen voor de videodienst en nu is dat officieel bevestigd. Het geldt alleen voor de bedrade versie van de Circle 2, die voor ca. 155 euro in de winkel ligt, ook bij Coolblue en bij Bol.com.


Met HomeKit Secure Video kun je de beelden van je beveiligingscamera opslaan op iCloud, waarbij Apple zorgt voor de versleuteling. De update komt later dit jaar beschikbaar. Mensen die nu al een Circle 2 hebben kunnen een gratis update installeren. Zodra de software bijna beschikbaar komt zal Logitech gebruikers nader informeren.

Het voordeel van deze oplossing is dat je 10 dagen videobeelden kunt opslaan in iCloud, zonder dat het ten koste gaat van je opslagruimte. Voor een enkele camera heb je wel minimaal een 200GB iCloud-account nodig en voor het opslaan van beelden van vijf verschillende camera’s moet je een 2TB iCloud-account hebben. Het is voor Apple een manier om te stimuleren dat mensen naar meer iCloud-opslag upgraden. De beelden worden lokaal geanalyseerd op beweging en de aanwezigheid van mensen, huisdieren en dergelijke. Daarna worden ze versleuteld en naar iCloud gestuurd.

Logitech Circle 2 met kabel

Naast Logitech doen ook Eufy en Netatmo mee met HomeKit Secure Video. We kunnen de eerste software-updates voor deze camera’s pas dit najaar verwachten, als iOS 13 beschikbaar is. Netatmo gaat de functie ook ondersteunen op de aanstaande Smart Video Doorbell en op de slimme camera’s voor binnenshuis en buiten.

Wil je meer weten over HomeKit-camera’s, kijk dan eens in onze round-up!

Bekijk ook

Deze HomeKit-camera's zijn in Nederland verkrijgbaar (met en zonder HomeKit Secure Video)

Zoek je een camera met HomeKit-ondersteuning, dan kun je bij meerdere fabrikanten terecht. Dit zijn de HomeKit-camera's waar je uit kunt kiezen en we geven je de beste keuze voor een beveiligingscamera met HomeKit.

HomeKit

Ontdek alles wat je met HomeKit kunt doen, Apple's overkoepelende systeem voor slimme apparaten in huis. HomeKit en de Woning-app zijn de basis van Apple's smart home-platform, waarin je slimme lampen, deursloten, sensoren, raambekleding, camera's en meer aan elkaar kan koppelen en met elkaar kan laten samenwerken. Apparaten met HomeKit-ondersteuning werken ook met Siri. Bovendien werken accessoires die geschikt zijn voor de de smart home-standaard Matter ook compatibel met HomeKit en de Woning-app. Onze belangrijkste artikelen over HomeKit en smart home, overzichtelijk op een rijtje.

HomeKit

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.