Live Text macOS Monterey

Live Text komt naar alle Macs met macOS Monterey

Niet meer exclusief voor M1-modellen
Goed nieuws voor Mac-gebruikers met een Intel-Mac. Vanaf de vierde beta van macOS Monterey werkt de handige Live Text-functie ook op Macs met Intel-chip.

Live Text, in het Nederlands ook wel Livetekst genoemd, is een handige nieuwe functie waarbij tekst in foto’s automatisch herkend wordt. Je kan daardoor de tekst selecteren en bijvoorbeeld kopieren. Dat kan in allerlei situaties goed van pas komen. Het is een nieuwe functie in iOS 15 en iPadOS 15, maar op de Mac voegt Apple de Livetekst-functie ook toe met macOS Monterey. Oorspronkelijk zou dit alleen werken op modellen met de nieuwste M1-chip, maar vanaf de vierde beta van macOS Monterey werkt het op alle modellen die de update kunnen draaien.

Live Text komt naar alle Macs met macOS Monterey

Apple voegt in macOS Monterey functies toe die alleen op M1 Macs werken, oftewel modellen met Apple Silicon. Eén van die functies was dus Livetekst, zo was te lezen in een kleine voetnoot op Apple’s overzichtspagina. Maar in de releasenotes van macOS Monterey beta 4 staat het volgende:

Live Text

New Features in macOS Monterey 12 beta 4

  • Live Text now works across all Mac computers that support macOS Monterey.

Live Text in apps in macOS Monterey.

Dat is dus goed nieuws voor het merendeel van de Mac-gebruikers. Het is niet duidelijk waarom Apple van gedachte veranderd is. Maar wat in ieder geval vaststaat is dat de functie op de Mac minder geavanceerd werkt dan op de iPhone en iPad. Op de iPhone en iPad werkt het ook via de camera, waardoor het apparaat letterlijk live tekst herkent, dus nog voordat je een foto maakt. Op de Mac hoeft dat natuurlijk niet door het ontbreken van een uitgebreid camerasysteem, waardoor alleen foto’s die al op de Mac staan geanalyseerd hoeven te worden op tekst. Je kan vanuit bijvoorbeeld de Voorvertoning-app tekst selecteren.

Hou er rekening mee dat Apple de vereiste modellen altijd weer kan terugdraaien als het toch niet goed blijkt te werken. We zijn immers pas bij de vierde beta en er zullen er nog velen volgen. Bovendien zijn er nog genoeg andere macOS Monterey-functies die alleen op M1-modellen werken.

Bekijk ook

Deze macOS Monterey-features werken alleen met Apple Silicon

Er komen heel wat nieuwe functies in macOS Monterey beschikbaar, maar lang niet allemaal zijn ze te gebruiken op Macs met Intel-processor. Voor de functies die we in dit artikel bespreken heb je een Mac met Apple Silicon nodig.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

macOS Monterey

macOS 12 Monterey is de grote software-update van macOS uit 2021. Het is de opvolger van macOS Big Sur (macOS 11). Nieuw zijn onder andere een Focus-functie om je te helpen geconcentreerd te werken, maar er zijn ook vernieuwingen in Safari, FaceTime, Berichten en meer. En met Universal Control kun je één muis en toetsenbord gebruiken voor zowel je Mac als iPad. In oktober 2022 is deze versie opgevolgd door macOS Ventura.

macOS Monterey
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.