TrueDepth iPhone X camera

‘Toekomstige iPhones krijgen kleinere notch’

De iPhones in 2019 zouden een kleinere notch krijgen. Apple onderzoekt de mogelijkheid om de Face ID-sensor en frontcamera te combineren.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple is van plan om de notch, de uitsparing in het scherm van de iPhone X, kleiner te maken. De zogenaamde notch beslaat nu nog bijna de gehele bovenste rand van het scherm, maar door sensoren en camera’s te combineren kan dit verkleind worden, zo stellen bronnen uit Korea.

‘Kleinere notch in toekomstige iPhones’

De notch waar de TrueDepth-camera zich bevindt bevat allerlei sensoren. Hierdoor is Face ID mogelijk en kun je Animoji’s maken, terwijl er ook nog een frontcamera in verwerkt zit. In totaal gaat het om acht verschillende sensoren in de iPhone X, maar dit zou dus een stuk kleiner kunnen. Apple denkt na om de frontcamera en Face ID te combineren in de 2019 iPhones. Hierdoor wordt de notch dus een stuk smaller, omdat er minder ruimte nodig is om de sensoren in te verwerken.

TrueDepth iPhone X

Hoe Apple dit precies wil doen in de iPhone 2019, kon de bron niet precies zeggen, behalve door sensoren te combineren. Maar om Face ID goed te laten werken, is een infraroodcamera, dot projector en zogenaamde flood illuminator nodig. Hoe Apple dit wil samenvoegen met de normale frontcamera, blijkt niet uit het verslag. Voor dit jaar lijken er nog geen veranderingen gepland voor wat betreft de notch, want de nieuwe iPhones van dit jaar zouden allemaal hetzelfde uiterlijk krijgen als de huidige iPhone X. Een van de nieuwe iPhones is waarschijnlijk de iPhone X Plus.

De notch is één van de meest kenmerkende aspecten van de iPhone X. Terwijl veel fabrikanten met randloze smartphones juist kiezen voor een dunnere rand aan de boven en onderkant, heeft Apple ervoor gekozen om het scherm juist om de sensoren heen te maken. Dit heeft als resultaat dat sommige apps hier omheen moeten werken, wat vooral te zien is bij apps die je in de landschapsweergave gebruikt. Er zijn echter juist wallpapers die de notch benadrukken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juni 2018, 14:44
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone X
Devices iPhone X, iPhone XS Max

Actuele iPhone X deals

iPhone X

De iPhone X (iPhone 10) was Apple's toptoestel voor 2017, met onder andere Face ID gezichtsherkenning, een OLED-scherm en een vrijwel randloos scherm. Is dit toestel nog steeds een goede keuze? Je leest het hier. De iPhone X is in 2018 opgevolgd door de iPhone XS.

iPhone X
26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.