iPhone 11 concept.

‘Sterke groei iPhone-verkopen verwacht in 2020 na komst 5G-model’

De deal die Apple met Qualcomm gesloten heeft voor het eerste 5G-model, lijkt Apple geen windeieren te leggen. Een analist verwacht dat de verkopen in 2020 weer flink zullen stijgen.

Na een maandenlange strijd tussen Apple en Qualcomm hebben de bedrijven onlangs een overeenkomst gesloten, waardoor er een einde aan de rechtszaken kwam. Als gevolg daarvan is de verwachting dat Apple in 2020 de eerste 5G-modems van Qualcomm gaat gebruiken in de iPhone. Ming-Chi Kuo heeft er nu vertrouwen in dat Apple deze doelstelling gaat behalen en voorspelt daarom een flinke groei in de verkopen. Apple zou tot 200 miljoen stuks kunnen verkopen.

‘Groei in verkopen door 5G-model’

Voor heel 2019 verwacht de bekende analist dat Apple tussen de 188 en 192 miljoen stuks gaat verkopen. Voor 2020 verwacht hij een stijging, want over heel dat jaar worden er 195 tot 200 miljoen verkopen geschat. Een groot deel daarvan bestaat uit de nieuwste modellen van dat jaar, volgens de verwachtingen dus het eerste 5G-model. Apple verscheept volgens Kuo zo’n 70 tot 75 miljoen stuks van de allernieuwste toestellen in 2020. Dat is zo’n vijf tot tien miljoen meer dan voor eind dit jaar verwacht wordt.

Dit jaar staat er voor de 2019 iPhones een aantal verbeteringen te wachten op het gebied van de camera. Zo krijgen twee modellen, vaak de iPhone 11 genoemd, een drievoudige camera. Ook de voorste camera krijgt een flinke verbeteringen, want de iPhone 11 frontcamera gaat naar zo’n 12-megapixel. Voor 2020 moet de 5G-functie dus een belangrijke factor zijn, al is het nog maar de vraag of de Nederlandse netwerken er tegen die tijd al klaar voor zijn.

Rond eind dit jaar worden de benodigde frequenties geveild, waarna de providers daarna aan de slag gaan om hun 5G-netwerken op te zetten. Het zou daarom nog wel eens tot 2021 kunnen duren voordat we er in Nederland echt iets mee kunnen doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.