KPN TV-app met verbonden AirPlay.

TV-app KPN nu met AirPlay: eindelijk streamen naar je Apple TV

Het heeft heel wat jaar geduurd, maar er is eindelijk ondersteuning toegevoegd voor AirPlay aan de KPN iTV-app. Dat betekent dat je vanaf je iPhone of iPad de beelden door kan sturen naar je Apple TV.

Menig video-app heeft ondersteuning voor AirPlay of heeft een aparte Apple TV-app. Bij de televisie-app van KPN ontbraken beide functies, tot ongenoegen van veel gebruikers. In versie 7.1 van de KPN Interactieveve TV-app is nu AirPlay toegevoegd. Televisiekijken op je Apple TV via KPN is daardoor een stukje makkelijker geworden.

KPN Interactieve TV-app nu met AirPlay

Rechtsboven zie je in de bijgewerkte KPN-app een cast-icoontje. Tik hierop en selecteer de optie AirPlay en andere apparaten. Vervolgens kies je de juiste Apple TV om naartoe te streamen. Tijdens het tv-kijken kun je door de app bladeren, terwijl de stream door gaat op de Apple TV. Onderaan de KPN-app zie je in een geminimaliseerde versie de huidige gestreamde content.

KPN Interactieve TV-app met AirPlay.

Het is bovendien niet nodig om de KPN-app geopend te houden. Dat betekent dat je de app kan afsluiten en andere apps kan gebruiken of je iPhone vergrendelen. De AirPlay-functie werkt zowel met live-tv als met on-demand films en series via de KPN-app. Behalve in de app zelf, kun je ook bij een reeds gestarte livestream op de AirPlay-knop drukken om de stream naar je televisie door te sturen. Via diezelfde knop kun je het AirPlayen ook stoppen.

Geen nieuws over een Apple TV-app
Komt er nu ook spoedig een Apple TV-app van KPN? Eerder dit voorjaar kon een woordvoerder daar tegenover iCulture nog niks over zeggen. Het is dus niet duidelijk of KPN achter de schermen aan een Apple TV-app werkt. Deze zomer heeft Ziggo wel de Apple TV-app uitgebracht, waardoor je dus niet meer hoeft te streamen via AirPlay maar direct via de Apple TV kunt kijken.

Bekijk ook

Review: Ziggo voor de Apple TV is vooral ideaal voor een tweede tv

Na jarenlange ontwikkeling en beloftes komt nu eindelijk de Ziggo-app voor de Apple TV beschikbaar. De app laat je eenvoudig inloggen met je huidige Ziggo-account en biedt nagenoeg dezelfde functies als de iOS-app. iCulture kon alvast aan de slag met de Ziggo-app voor de Apple TV en in deze review lees je wat we ervan vinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 augustus 2020 om 10:24
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.