KPN TV-app met verbonden AirPlay.

TV-app KPN nu met AirPlay: eindelijk streamen naar je Apple TV

Het heeft heel wat jaar geduurd, maar er is eindelijk ondersteuning toegevoegd voor AirPlay aan de KPN iTV-app. Dat betekent dat je vanaf je iPhone of iPad de beelden door kan sturen naar je Apple TV.

Menig video-app heeft ondersteuning voor AirPlay of heeft een aparte Apple TV-app. Bij de televisie-app van KPN ontbraken beide functies, tot ongenoegen van veel gebruikers. In versie 7.1 van de KPN Interactieveve TV-app is nu AirPlay toegevoegd. Televisiekijken op je Apple TV via KPN is daardoor een stukje makkelijker geworden.

KPN Interactieve TV-app nu met AirPlay

Rechtsboven zie je in de bijgewerkte KPN-app een cast-icoontje. Tik hierop en selecteer de optie AirPlay en andere apparaten. Vervolgens kies je de juiste Apple TV om naartoe te streamen. Tijdens het tv-kijken kun je door de app bladeren, terwijl de stream door gaat op de Apple TV. Onderaan de KPN-app zie je in een geminimaliseerde versie de huidige gestreamde content.

KPN Interactieve TV-app met AirPlay.

Het is bovendien niet nodig om de KPN-app geopend te houden. Dat betekent dat je de app kan afsluiten en andere apps kan gebruiken of je iPhone vergrendelen. De AirPlay-functie werkt zowel met live-tv als met on-demand films en series via de KPN-app. Behalve in de app zelf, kun je ook bij een reeds gestarte livestream op de AirPlay-knop drukken om de stream naar je televisie door te sturen. Via diezelfde knop kun je het AirPlayen ook stoppen.

Geen nieuws over een Apple TV-app
Komt er nu ook spoedig een Apple TV-app van KPN? Eerder dit voorjaar kon een woordvoerder daar tegenover iCulture nog niks over zeggen. Het is dus niet duidelijk of KPN achter de schermen aan een Apple TV-app werkt. Deze zomer heeft Ziggo wel de Apple TV-app uitgebracht, waardoor je dus niet meer hoeft te streamen via AirPlay maar direct via de Apple TV kunt kijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 augustus 2020, 10:24
Categorie Apps
Onderwerpen airplay, kpn

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.