Komende vrijdag: korting op Apple-spullen en apps tijdens Black Friday 2012

Komende vrijdag is het Black Friday in de Apple Store. Je kunt Apple-producten en apps met flinke korting krijgen in de online Apple Store en bij veel iPhone-onteikkelaars.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

black friday apple store amsterdam 2Aanstaande vrijdag is het Black Friday, een Amerikaanse winkeltraditie die ook in de Europese Apple Stores en App Stores wordt gevierd. Het betekent dat je met flinke korting MacBooks, iMacs en iOS-apparaten bij de Apple Store kunt kopen. De Apple Store in Amsterdam is er al klaar voor, zoals je kunt zien op bijgaande foto die we zojuist maakten. Ook een traditie is om te raden wat er dit jaar in de aanbieding zal zijn. De kans dat de nieuwe iPad mini in de aanbieding is, is niet zo groot. Apple kan de vraag nog nauwelijks aan en het apparaat verkoopt zichzelf wel.

Reken eerder op korting op de iPod touch, iPod nano en diverse MacBooks. Ook voor hoesjes, speakers, oordopjes en andere iOS-accessoires van bekende merken kun je goed terecht op Black Friday. Tip: kijk alvast in de online Apple Store wat je wilt hebben, zodat je op Black Friday zelf alleen nog maar het lijstje hoeft af te vinken. En check meteen even of je op andere manieren misschien meer korting zou kunnen krijgen, bijvoorbeeld door gebruik te maken van de onderwijskorting.

Op de donderdagavond voorafgaand aan Black Friday wordt altijd met spanning uitgekeken naar het moment dat de eerste koopjes in de Apple Stores van Nieuw-Zeeland en Australië verschijnen, want die zijn een aanwijzing wat er wereldwijd te koop zal zijn. Op Macs krijg je vaak €90 korting, op iPods geeft Apple vaak een korting van een paar tientjes en bij accessoires kun je meestal zo tussen de €10 en €50 besparen. Omdat de nieuwe iPad Retina net in de winkel is verschenen, is die waarschijnlijk uitgesloten van de actie.

Om een indruk te geven: vorig jaar zag het lijstje bij Apple er als volgt uit. Het BTW-percentage was toen nog 19%.

  • iPad 2 (vanaf €444, was €479)
  • iPod touch (vanaf €168, was €189)
  • iPod nano (vanaf €118, was €129)
  • MacBook Air (vanaf €858, was €949)
  • MacBook Pro (vanaf €1058,01, was €1149)
  • iMac (vanaf €1058,01, was €1149)

Bij de appontwikkelaars constateerden we vorig jaar een bizar aanbod van iOS-apps en games die waren afgeprijsd. We verwachten dat het dit jaar niet veel anders zal zijn. Uiteraard zullen we daar in de onze rubriek iCulture Deals en/of in aparte artikelen zeker aandacht aan besteden, dus zorg dat je vrijdag zeker de website bezoekt.

Black Friday is de dag na Thanksgiving, de dag waarop Amerikanen starten met inkopen voor de feestdagen. De kortingsactie bij Apple begint donderdagavond om middernacht en duurt de hele dag. Zodra we weten wat er in de aanbieding is, lees je dat natuurlijk op iPhoneclub en iPadclub!

Inmiddels staan de aanbiedingen online in de Apple Stores van Nieuw-Zeeland en Australië. Apple geeft korting op de iPad met Retina-scherm, iPad 2, iPod touch 4e/5e generatie, iPod nano en diverse Mac-producten. Ook krijg je flinke korting op alle Smart Covers en Cases.

Apple-Announces-Black-Friday

Dit artikel bevat verwijzingen naar de online Apple Store. Als je via de links bestelt steun je daarmee iCulture, waarvoor we je alvast enorm willen bedanken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 november 2012, 9:58
Categorie Accessoires
Onderwerpen apple store, black friday

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.