Voor 2017 staan nog heel wat Apple-producten in de planning en veel daarvan zullen voorbij komen tijdens het iPhone-event op 12 september. Maar wat kun je verwachten tijdens het evenement? In dit artikel lees je alles over het evenement en onze verwachtingen.

Update 11 september: Dit artikel is bijgewerkt met de allernieuwste info.

iPhone-event: waar en wanneer?

Elk jaar in september kondigt Apple de producten voor het najaar aan. Dit jaar lijkt het een erg spannend jaar te worden, met drie nieuwe iPhones (waaronder een jubileummodel met de naam iPhone X), een Apple TV 4K met HDR met HDR en de Apple Watch Series 3. Hoewel er vooraf al veel informatie gelekt is, krijgen we op dinsdag 12 september eindelijk het complete verhaal te horen. Tot slot verwachten we nog de definitieve releasedata van iOS 11, macOS High Sierra, watchOS 4 en tvOS 11 te horen.

Het iPhone-event vindt plaats op dinsdag 12 september 2017 om 19:00 Nederlandse tijd. De aankondigingen worden dit jaar op een nieuwe locatie gedaan: het Steve Jobs Theater op het Apple Park is de nieuwe plek waar Apple alle details gaat onthullen.

De verwachtingen in het kort
Apple heeft behoorlijk wat op het lijstje staan. Om het overzichtelijk te houden volgt hieronder een kort overzicht van de belangrijkste verwachtingen:

iPhone X: vrijwel zeker

De iPhone X wordt het paradepaardje van dit najaar. Dit wordt het nieuwe topmodel met de meeste nieuwe functies. Apple zal waarschijnlijk het grootste deel van de presentatie aan deze nieuwe iPhone besteden. Logisch, want dit is het toestel waar de meeste mensen naar uitkijken en die de meeste innovaties bevat.

iPhone 8 concept Quinton Theron

Hoewel er al veel informatie over deze nieuwe smartphone is gelekt, zijn er nog genoeg vraagtekens over. Zo weten we nog niet definitief of Nederland en België bij de eerste groep landen zitten. Volgens onze bronnen, die ook de nieuwe naam onthulden, is dat wel het geval en zal de iPhone X vanaf 22 september in ons land verkrijgbaar zijn. Onze bron zegt dat je de naam uitspreekt als ‘iPhone 10’ maar in het spraakgebruik zullen veel mensen toch gewoon ‘iPhone X’ zeggen, zoals eerder ook gebruikelijk was bij Mac OS X. Belangrijke verwachte features zijn: een randloos scherm, gezichtsherkenning met 3D-camera, draadloos opladen en geen Touch ID meer.

Lees verder over iPhone X

iPhone 8 en iPhone 8 Plus: vrijwel zeker

Naast de iPhone X gaat Apple dit jaar naar verwachting ook twee opvolgers van de huidige toestellen aankondigen. Ook hier zitten enkele nieuwe features in, maar ze zijn minder ingrijpend dan bij de iPhone X. Als je op zoek bent naar een betaalbare vervanger van je huidige iPhone, dan ben je waarschijnlijk beter af met de iPhone 8, die voorheen iPhone 7s werd genoemd. Volgens onze bronnen krijgen deze twee nieuwe toestellen de naam iPhone 8 en iPhone 8 Plus, waardoor er deze keer dus geen s-model op de markt komt.

Lees verder over iPhone 8 en iPhone 8 Plus

iOS 11 releasedatum: vrijwel zeker

iOS 11 is de eerstvolgende grote update van iOS en verschijnt in september. Apple zal iOS 11 nog niet vrijgeven, maar zal wel aankondigen wat de officiële releasedatum van alle software-updates wordt. Dit geldt dus ook voor macOS, watchOS en tvOS. Apple heeft al heel wat beta’s van iOS 11 vrijgegeven en was van plan om tijdens het event de állerlaatste versie, de zogenaamde Golden Master van iOS 11 te verspreiden. Helaas liep het anders en lekte de Golden Master al vroegtijdig uit, waardoor veel verrassingen al op straat kwamen te liggen. Als wij een schatting voor de releasedatum zouden moeten geven, komen we uit op dinsdag 19 september of woensdag 20 september 2017.

Lees verder over iOS 11 en de iOS 11 releasedatum

Apple Watch Series 3: vrijwel zeker

De Apple Watch kan tijdens deze najaarspresentatie niet ontbreken. Dit jaar staat de Apple Watch Series 3 gepland, het derde model van Apple zijn smartwatch en de opvolger van de Apple Watch Series 2 van vorig jaar. Over de prijs en de releasedatum van de Apple Watch Series 3 is nog niet veel bekend, maar het is de verwachting dat dit model in september of oktober in de schappen ligt. Apple zal alle details tijdens het evenement bespreken, al zijn al wel de twee nieuwe kleuren Blush Gold en grijs uitgelekt. Ook komt er vermoedelijk een speciale uitvoering met 4G.

Lees verder over Apple Watch Series 3

Apple TV 4K: vrijwel zeker

Twee jaar geleden kondigde Apple de vierde generatie Apple TV aan, tegelijkertijd met de iPhone 6s. Dit jaar zou Apple er klaar voor zijn om een opvolger uit de doeken te doen. Het is de verwachting dat de vijfde generatie Apple TV aan de buitenkant weinig verschilt van de vorige versie, maar dat de ver vooral binnenin wat veranderingen zijn zoals 4K, HDR en Dolby Vision. Er zou ook een nieuwe Siri Remote zijn gepland, die beter voelbare feedback geeft.

Mogelijk komt de Apple TV 4K iets later beschikbaar, zodat het de uitrol van de iPhone X, iPhone 8/8 Plus en Apple Watch Series 3 niet in de weg zit.

Lees verder over Apple TV 4K

Macs, iPads en andere producten: onwaarschijnlijk

Zoals hierboven wel blijkt, heeft Apple genoeg te bespreken tijdens het iPhone-event. Er zal dan ook nog weinig tijd over zijn voor andere zaken. Apple heeft eerder dit jaar al de iPad-lijn vernieuwd met onder andere de iPad van 9,7-inch en de nieuwe 10,5-inch iPad Pro en tweede generatie 12,9-inch iPad Pro. Ook bijna de gehele Mac-lijn, inclusief MacBook, MacBook Pro en iMac is deze zomer vernieuwd. Apple heeft alleen nog de iMac Pro op komst, maar het lijkt ons niet heel logisch dat Apple hier tijdens dit evenement veel aandacht aan gaat besteden.

Lees verder over iMac Pro

Meer details over HomePod: waarschijnlijk

Tijdens de WWDC kondigde Apple de HomePod aan, de slimme speaker die met Siri werkt en in december op de markt moet komen.

HomePod

We weten inmiddels al een aantal details, al is het maar vanwege gelekte HomePod-software. Toch zijn nog niet alle details onthuld. Zo weten we nog niet op welke datum in december de speaker in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Australië verschijnt. Wellicht dat Apple tijdens het iPhone-event een specifieke releasedatum en nog meer details bekendmaakt. Nederland en België zitten hier in ieder geval nog niet bij: wij volgen pas begin volgend jaar.

Lees verder over HomePod

Releasedata macOS, watchOS, tvOS: vrijwel zeker

Veel aandacht zal zijn gericht op iOS 11 en de functies op de nieuwe iPhones. Maar er zijn nog drie andere besturingssystemen waarvan we een update kunnen verwachten. macOS 10.13 High Sierra, watchOS 4 en tvOS 11 staan allemaal gepland voor het najaar van 2017. Apple heeft van al deze besturingssystmen al meerdere beta’s uitgebracht, zoals voor de watchOS 4 beta, de enige die niet als publieke beta te installeren is.

Voor al deze versies zal op 12 september de Golden Master worden vrijgegeven. ook zal Appel tijdens het evenement bekendmaken wanneer de nieuwe versies van macOS, watchOS en tvOS officieel beschikbaar komen voor iedereen. Dat zal waarschijnlijk tegelijk zijn met iOS 11, naar verwachting op 19 of 20 september.

iPhone-event op 12 september

Het volgende iPhone-event is op 12 september. Hieronder zie je de uitnodiging die Apple naar de media heeft verstuurd.

Apple Event 12 september 2017

Deze uitnodiging hebben we inmiddels binnenstebuiten gekeerd, op zoek naar aanwijzingen naar de nieuwe producten. Wat betekenen de drie kleuren in het Apple-logo en zijn daarin meerdere schimmen van nieuwe iPhones te zien? In ons aparte artikel vind je alle hints uit de uitnodiging van het iPhone-event.

Ben je net zo enthousiast over de uitnodiging als wij, dan kun je deze ook als achtergrond instellen. We hebben een iPhone-, iPad-, Mac- en Apple Watch-geschikte variant van de uitnodiging gemaakt, zodat je je alvast klaar kunt maken voor dit aanstaande evenement. We hebben de uitnodiging zo gemaakt dat voor elk toestel geoptimaliseerd is. In onderstaand artikel vind je alle wallpapers van het iPhone-event.

Wat kun je van iCulture verwachten?

apple keynoteBij iCulture volgen we alle ontwikkelingen uiteraard op de voet. Alles over de nieuwe iPhone, Apple Watch en andere nieuwe producten vind je op de site terug in uitgebreide artikelen zodra het nieuws bekendgemaakt wordt. Zo houden we je op de hoogte van alle onderwerpen die tijdens de presentatie langskomen en je kunt meteen meepraten met andere iCulture-lezers in de reacties onder de artikelen. Ben je niet thuis of in de buurt van een computer? Via ons Twitter-account @iCulture en onze iCulture-app doen we ook verslag van al het belangrijke nieuws.

Livestream op 12 september
Apple zal ook een livestream beschikbaar stellen van het evenement. Voor de vierde generatie Apple TV heeft Apple een speciale Apple Events-app uitgebracht waarop je live naar presentaties kunt kijken. Verder kun je het event via een livestream meekijken via je iPhone, iPad, computer (Mac of Windows 10 met Edge) of tweede en derde generatie Apple TV.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 11 september: We hebben het artikel bijgewerkt met de allerlaatste informatie over iPhone X, Apple TV en Apple Watch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2017, 17:09
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen apple event, iPhone 8
Devices Apple TV 4K, Apple Watch Series 3, iPhone 8, iPhone X
Software iOS 11, macOS 10.13 High Sierra, watchOS 4

Actuele iPhone 8 deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.