watchOS 4 beta 8 nu beschikbaar voor Apple Watch

De achtste beta van watchOS 4 is nu beschikbaar voor ontwikkelaars. De nieuwe beta van watchOS 4 brengt weer enkele vernieuwingen en verbeteringen naar de Apple Watch.

Apple heeft zojuist de achtste beta van watchOS 4 voor de Apple Watch vrijgegeven. Ontwikkelaars die het betaprofiel op hun Apple Watch hebben geïnstalleerd, kunnen deze nieuwe beta van watchOS 4 nu downloaden. Zij kunnen alvast de nieuwe functies in watchOS 4 proberen, nog voordat deze in het najaar van 2017 voor iedereen beschikbaar komen. Er is geen publieke betaversie.


watchOS Beta voor ontwikkelaars

Apple is momenteel bezig met het testen van watchOS 4. In dit artikel houden we je op de hoogte van alle beta’s die sinds de aankondiging op WWDC 2017 zijn verschenen. Ook praten we je bij over de functies en verbeteringen die sindsdien zijn ontdekt.

In watchOS 4 vind je een aantal nieuwe functies, verbeteringen en aanpassingen voor het besturingssysteem van de Apple Watch.

Bekijk ook

Dit vinden wij in watchOS 4 de beste nieuwe functies

Nieuwe wijzerplaten, sportfuncties en een nieuwe Muziek-app: wat zijn volgens ons de belangrijkste vernieuwingen voor de Apple Watch in watchOS 4? We hebben de zes belangrijkste functies op een rij gezet.

watchOS 4 beta 8

28 augustus 2017 – De achtste beta van watchOS 4 is nu voor ontwikkelaars te downloaden. Mocht je aan de hand van deze nieuwe beta tegen nieuwe functies of veranderingen gestuit zijn, dan horen wij dat graag.

watchOS 4 beta 7

21 augustus 2017 – Apple heeft de zevende beta van watchOS 4 vrijgegeven op 21 augustus 2017. Er zijn in deze beta geen nieuwe functies ontdekt.

watchOS 4 beta 6

14 augustus 2017 – Apple heeft in navolging van de vijfde beta nu de zesde beta van watchOS 4 vrijgegeven. Nieuwe functies zijn er niet ontdekt.

watchOS 4 beta 5

7 augustus 2017 – Beta 5 van watchOS 4 verscheen op 7 augustus voor ontwikkelaars. Je downloadt de vijfde beta vanaf de gekoppelde iPhone met de beta van iOS 11.

In de vijfde beta lijken de persoonlijke uitdagingen voor de Activiteit-app te zijn geactiveerd. iCulture-lezer Leander meldde ons dat hij een nieuwe uitdaging voor een af te leggen afstand te zien kreeg, op basis van de resultaten van de vorige maand. Ook op ons testtoestel was deze nieuwe uitdaging beschikbaar.

watchOS 4 beta 4

24 juli 2017 – De vierde beta van watchOS verscheen op 24 juli. Er zijn in deze vierde beta geen grote veranderingen ontdekt.

watchOS 4 beta 3

13 juli 2017 – De derde beta van watchOS verscheen op 13 juli. We zullen dit artikel aanvullen als er nieuwe functies ontdekt zijn. Mocht jij in deze nieuwe beta op nieuwe functies of veranderingen gestuit zijn, dan horen wij dat natuurlijk graag.

watchOS 4 op de Apple Watch.

watchOS 4 beta 2

21 juni 2017 – De tweede beta van watchOS 4 verscheen op 21 juni voor ontwikkelaars. Dit zijn de ontdekkingen die tot nu toe voor de tweede beta zijn gedaan:

  • Nieuwe geanimeerde wijzerplaten met Toy Story-figuren. Deze waren al aangekondigd tijdens de keynote, maar zijn nu toegevoegd.
  • Verbeterde haptische feedback.
  • Locatiegebaseerde HomeKit-triggers werken beter.
  • Kleine verbeteringen in Siri en afspelen van muziek en Siri.

Bekijk ook

Toy Story op de Apple Watch: zet Woody, Buzz en meer op je horloge

Fan van Toy Story? Je kan Toy Story-personages op de wijzerplaat van je Apple Watch zetten. Word begroet door Woody, Buzz Lightyear, Jessie en meer als je op je horloge kijkt!

watchOS 4 beta tijdlijn

Hieronder vind je een tijdlijn van de watchOS 4-beta’s:

  • watchOS 4 beta 1: 5 juni 2017 (verschenen)
  • watchOS 4 beta 2: 21 juni 2017 (verschenen)
  • watchOS 4 beta 3: 13 juli 2017 (verschenen)
  • watchOS 4 beta 4: 24 juli 2017 (verschenen)
  • watchOS 4 beta 5: 7 augustus 2017 (verschenen)
  • watchOS 4 beta 6: 14 augustus 2017 (verschenen)
  • watchOS 4 beta 7: 21 augustus 2017 (verschenen)
  • watchOS 4 publieke beta: niet beschikbaar
  • Definitieve versie watchOS 4: herfst 2017 (verwacht)

watchOS 4 beschikbaarheid

Alleen ontwikkelaars kunnen aan de slag met de beta’s van watchOS 4; er zullen géén publieke beta’s verschijnen. watchOS 4 is deze herfst beschikbaar, naar verwachting ergens in september. Dit is waarschijnlijk tegelijk met iOS 11, de update die nodig is om watchOS 4 te installeren. Lees hieronder meer over de beschikbaarheid van iOS 11, watchOS 4 en andere nieuwe versies van besturingssystemen.

Bekijk ook

Dit is de releasedatum van iOS 11

Wanneer komt iOS 11 beschikbaar? En wanneer kun je macOS 10.13, watchOS 4 en tvOS 11 downloaden? Je leest het allemaal in dit overzicht.

Over watchOS 4

watchOS 4 is alweer de derde update van het besturingssysteem van de Apple Watch. In watchOS 4 legt Apple nog meer de focus op sporters. Zo zijn er allerlei verbeteringen in de Activiteit- en Workout-app en komen er nieuwe wijzerplaten aan. Zo is de caleidoscoop-wijzerplaat nieuw en krijg je met de Siri-wijzerplaat allerlei suggesties voor agenda-meldingen, het weer en meer. Je kunt direct vanaf de wijzerplaat scrollen met de Digital Crown om aankomende suggesties te zien. Ook is er een nieuw soort beginscherm met lijstweergave, kun je je Apple Watch als zaklamp gebruiken en is de Muziek-app in een nieuw jasje gestoken. Meer over de zes grootste veranderingen in watchOS 4 lees je in ons aparte artikel.

Bekijk ook

Dit vinden wij in watchOS 4 de beste nieuwe functies

Nieuwe wijzerplaten, sportfuncties en een nieuwe Muziek-app: wat zijn volgens ons de belangrijkste vernieuwingen voor de Apple Watch in watchOS 4? We hebben de zes belangrijkste functies op een rij gezet.

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers en kunnen sommige apps nog niet goed werken, omdat deze nog niet zijn aangepast zijn voor de nieuwe watchOS-versie. Hou hier dus rekening mee als je besluit een watchOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Veelgehoorde problemen zijn een leeglopende batterij, vastlopers en automatische herstarts.

Wanneer komt de publieke beta watchOS 4?

Er komt geen publieke beta van watchOS 4 beschikbaar voor publieke betatesters. Ben je geen ontwikkelaar, dan zul je dus moeten wachten tot de officiële release in het najaar van 2017.

Dit artikel zal bij nieuwe beta’s steeds opnieuw worden gepubliceerd, waarbij we de nieuw toegevoegde functies bijwerken. Daarbij kunnen reacties ook strenger worden opgeschoond dan je van ons gewend bent, om te voorkomen dat je je steeds een weg moet banen door tientallen inmiddels verouderde reacties van een paar maanden geleden.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 29 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.