Tim Cook keynote

Deze nieuwe producten gaat Apple in 2017 nog uitbrengen

Het topseizoen voor Apple-fans komt eraan! Apple heeft nog diverse producten gepland, die vanaf dit najaar in de winkel zullen liggen. Wij maakten een round-up van de nieuwe producten die er nog aan komen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

De zomer is bijna voorbij en dat betekent dat we ons klaarmaken voor Apple’s grote najaarsspektakel. Voor Apple-fans is er genoeg om naar uit te kijken, want er staan een hoop nieuwe producten gepland die nog vóór het einde van het jaar in de winkel liggen. Dit zijn de Apple-producten waar je komend najaar voor kunt gaan sparen!

Tim Cook keynote

Apple in 2017: bomvol najaar

Iedereen weet dat er nieuwe iPhones aan zitten te komen, maar Apple heeft nog veel meer voor ons klaarliggen. Sommige nieuwe producten werden eerder dit jaar al tijdens de WWDC-keynote aangekondigd, andere krijgen we begin september te zien tijdens het iPhone-evenement. Er is genoeg om naar uit te kijken. Wij helpen je alvast op weg met dit overzicht.

iPhone 8

Er is één toestel waar alle aandacht dit najaar op is gericht: de iPhone 8. Met een OLED-scherm, nieuw design met vrijwel randloos scherm, draadloos opladen, revolutionaire gezichtsherkenning en allerlei andere vernieuwingen belooft het een van de grootste updates van de afgelopen jaren te worden. De iPhone 8 wordt Apple’s topmodel en zal waarschijnlijk een prijskaartje boven de €1.000 hebben. We verwachten dat de iPhone 8 tijdens het evenement in september wordt aangekondigd en dat het toestel vlak daarna met beperkte beschikbaarheid verkrijgbaar is. Wil je de iPhone 8 kopen, dan zul je er dus snel bij moeten zijn.

Lees verder over iPhone 8

iPhone 7s en iPhone 7s Plus

Prachtig, die iPhone 8. Maar voor de meeste Apple-fans zal dit nieuwe toestel waarschijnlijk iets te duur en te radicaal zijn. Die gezichtsherkenning moet zich immers eerst maar eens bewijzen. Gelukkig heeft Apple ook gedacht aan mensen die dit jaar toe zijn aan een nieuw toestel en ‘gewoon’ toe zijn aan een opvolger van de iPhone 7. De iPhone 7s en iPhone 7s Plus zien er qua uiterlijk waarschijnlijk hetzelfde uit als hun voorgangers, maar bevatten wel wat vernieuwingen zoals een glazen achterkant. De ‘hype machine’ rondom de iPhone 7s is de afgelopen maanden wat minder groot geweest dan bij de iPhone 8, maar één ding weten we zeker: deze toestellen liggen qua prijs op hetzelfde niveau als de huidige iPhone 7 en zijn daarom veel bereikbaarder voor mensen die een goed toestel zoeken.

Lees verder over iPhone 7s


Apple TV 5

Apple TV 5

Nog een ander product waar we vol spanning naar uitkijken: de Apple TV 5. Het bewijs dat deze bestaat is inmiddels geleverd door Apple zelf, dankzij gelekte info. De Apple TV 5 heeft als belangrijkste verbeteringen 4K en HDR10, waardoor je een betere beeldkwaliteit hebt. Je hebt hiervoor uiteraard wel een 4K-televisie nodig. Het design zal waarschijnlijk niet veranderen en dat geldt ook voor de Siri Remote. Apple begon in thuisland VS wat achter te lopen op concurrenten dus uitbreiding naar 4K is een logische vervolgstap.

Lees verder over Apple TV 5


Apple Watch LTE

Apple Watch Series 3

De nieuwe Apple Watch Series 3 zou dit jaar wel eens een nieuw design kunnen krijgen, al hoef je volgens ons niet te rekenen op een ronde wijzerplaat of iets dat eruit ziet als grootvaders klassieke horloge. Apple kiest waarschijnlijk voor een iets getweakt design met een vierkante wijzerplaat in dezelfde formaten 38mm en 42mm. Er zijn geruchten dat de Apple Watch Series 3 de beschikking krijgt over een LTE-chip voor 4G-internet, zodat je minder afhankelijk bent van de iPhone. Maar zo’n Apple Watch 4G zou wel wat nadelen kunnen hebben zoals een kortere batterijduur, dikkere behuizing en een flink hoger prijskaartje. Bovendien ben je misschien gedwongen om een aparte 4G-bundel hiervoor af te sluiten, omdat je niet je eigen simkaartje kunt plaatsen. Gelukkig lijkt Apple ook van plan om een model zonder 4G uit te brengen.

Lees verder over Apple Watch Series 3


HomePod

Het is niet de vraag óf ‘ie eraan komt, maar wanneer. Apple heeft beloofd om de HomePod ‘ergens in december’ uit te brengen, in ieder geval in de VS. De HomePod is een compleet nieuwe productcategorie, waarmee Apple als fabrikant van slimme speakers gaat concurreren met Amazon en Google. Tijdens de WWDC-keynote werd de HomePod al grotendeels onthuld, maar we hopen nog meer details te krijgen tijdens het september-evenement. Met de HomePod is Siri overal thuis te gebruiken: je kunt spraakcommando’s geven om bijvoorbeeld je HomeKit-producten te besturen en je kunt in hoge kwaliteit muziek streamen. De speaker heeft een schermpje bovenop, werkt samen met Apple Music en is zich ook bewust van de ruimte, bijvoorbeeld de afmetingen en vorm. Die informatie gebruikt de speaker om de audiokwaliteit te optimaliseren. De HomePod kost $349 in de VS. De release in Nederland en België staat waarschijnlijk gepland voor 2018; in ieder geval hoeven we de slimme speaker dit jaar nog niet in de Apple Stores te verwachten. Dus als je er eentje wilt hebben, zul je op reis moeten.

Lees verder over HomePod


2017 iMac Pro videobewerking

iMac Pro

Pssst, nieuwe iMac Pro kopen? Apple liet tijdens de WWDC-keynote al een voorproefje zien van de nieuwe iMac voor professionals. Het is volgens Apple de “meest krachtige Mac ooit”, met vier Thunderbolt 3-poorten, ondersteuning voor twee 5K-schermen, 8-core Xeon processors, 32GB EEC-geheugen en diverse andere geavanceerde functies. Bijzonder is dat dit de eerste iMac is in spacegrijs, terwijl je tot nu toe alleen keuze had uit zilvergrijs, zilvergrijs en zilvergrijs. De iMac Pro ligt dit najaar voor meer dan €5.000 in de winkel, maar als je voor maximale prestaties kiest kan dit oplopen tot bijna €20.000. Europese prijzen zijn nog niet bekendgemaakt, maar waarschijnlijk zullen ze ook in de Nederlandse en Belgische Apple Stores verkrijgbaar zijn. Deze nieuwe iMac Pro’s zijn bovendien geschikt voor het maken van interactieve Virtual Reality-toepassingen. Voor professionele gebruikers komt er in de loop van 2018 ook een nieuwe, modulaire Mac Pro aan.

Lees verder over de iMac Pro

Er komen dus nog genoeg mooie spullen aan waar je je spaargeld aan kunt uitgeven. Naar welke nieuwe Apple-producten kijk jij het meeste uit?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2017, 16:31
Categorieën Apple, Geruchten
Onderwerpen iPhone 7s, iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.