Na lange onduidelijkheid is het hoge woord er nu eindelijk uit: de iPhone 8 wordt op 12 september aangekondigd. Apple kondigde het evenement gisteren aan, zoals altijd met een bijbehorende uitnodiging. Dat kan bovendien maar één ding betekenen: het is weer tijd voor onze gebruikelijke analyse van deze uitnodiging. We pakken ons vergrootglas erbij, bedenken de gekste theorieën en zetten alle mogelijke hints voor je op een rij.

Update september 2017: Inmiddels kun je de iPhone 8 Plus en de iPhone 8 kopen en kun je zelf ervaren hoe het zit met de nieuwe functies.

Hints iPhone 8 uitnodiging

Het analyseren van de uitnodiging is bij elk Apple-event weer een leuke bezigheid en deze keer is dat niet anders. Uit het verleden is gebleken dat lang niet alle hints ook daadwerkelijk bleken te kloppen, maar dat neemt niet weg dat het altijd weer leuk is om te kijken welke verborgen boodschappen er in verstopt zitten. Trouwe iCulture-lezers weten inmiddels wel dat lang niet alle hints even serieus zijn, maar dat is dan ook wat het nou zo leuk maakt.

#1 Drie nieuwe iPhones

De eerste hint is vrij duidelijk. In het Apple logo zijn drie schimmen van iPhones te zien die elkaar overlappen. Dit zou betekenen dat Apple met drie nieuwe toestellen komt, wat overeenkomt met de geruchten: iPhone 8, iPhone 7s en iPhone 7s Plus. Het zou echter ook een aanwijzing kunnen zijn naar drie productcategorieën: iPhone, Apple Watch en Apple TV. Wat het ook is, het aantal drie zal ongetwijfeld een belangrijke rol spelen.

Uitnodiging van iPhone 8-event in het groot.

#2 iPhone in nieuwe kleuren

Op de uitnodiging zijn drie kleuren zichtbaar: blauw, wit en rood. Staat dit voor drie nieuwe kleuren van de iPhone? Er gaan al enige tijd geruchten dat Apple met een soort koperen iPhone 8 op de proppen komt. Is de rood-achtige kleur in de uitnodiging een hint naar deze nieuwe koperen variant? Ook de witte kleur in de uitnodiging ziet er wat anders uit dan het wit wat we van Apple gewend zijn. Krijgen we een gebroken witte iPhone 8? En hoe zit het dan met blauw: betekent dit dat er eindelijk een blauwe iPhone op de markt komt?

#3 Kleuren betekenen OLED

En over de kleuren gesproken: er gaat inmiddels ook een theorie dat de verschillende kleuren op de uitnodiging staat voor OLED. Niet omdat blauw, rood en wit per se zo goed uit de verf komen op een OLED-scherm, maar omdat de eerste letters van de kleuren staan voor OLED: Orange, Light blue, Ecru en Dark blue. Een subtiele hint naar het OLED-scherm? Wij zijn overtuigd.

OLED-hint op iPhone 8-uitnodiging.

#4 Blauw: echt waterdicht?

Het donkere blauw zou ook een hint kunnen zijn naar iets anders. De iPhone 7 is spat-, water- en stofbestendig, dus je kan er officieel niet mee zwemmen zoals de Apple Watch Series 2. De Apple Watch Series 2 is waterdicht tot 50 meter en verklapt de donkerblauwe kleur dat dit ook voor de iPhone 8 geldt? Hoe dieper je in het water gaat, hoe donker blauw het water wordt. Behoort waterschade bij de iPhone 8 straks echt tot het verleden?

#5 Draadloos opladen

Een andere hint wat betreft de kleuren heeft mogelijk betrekking op draadloos opladen. In plaats van drie iPhones, zou het in de uitnodiging ook gaan om één iPhone (wit) die je draadloos op kunt laden via een speciale oplader (blauw en rood). De kleuren rood en blauw worden vaak gebruikt om plus en min mee aan te duiden, waardoor deze kleuren in de uitnodiging mogelijk symbool staan voor draadloos opladen.

#6 Afgeronde schermhoeken en gedraaide camera

In de uitnodiging is één hint duidelijk zichtbaar: de witte iPhone in het plaatje heeft afgeronde hoeken. Dit zou er dus zomaar op kunnen wijzen dat het scherm van de iPhone 8 ook afgeronde hoeken heeft, zoals al uit veel dummy-modellen en concepten bleek. Ook uit Apple’s HomePod-software bleek dat de iPhone 8 afgeronde schermhoeken krijgt en deze uitnodiging lijkt dit duidelijk te bevestigen.

En over vormen gesproken: de uitnodiging lijkt ook te hinten naar een gekantelde dubbele camera. In plaats van horizontaal wordt de camera volgens sterke geruchten verticaal geplaatst. De rode iPhone 8 in deze afbeelding heeft linksboven een witte vlek die verticaal geplaatst is, zoals te zien in onderstaande afbeelding.

#7 Gezichtsherkenning

Behalve het plaatje zelf, hebben we ook nog de bijbehorende tekst waar je wat mogelijke aanwijzingen in kunt herkennen. De tekst “Let’s meet at our place” is natuurlijk een rechtstreekse verwijzing naar het Steve Jobs Theater, waar voor het eerst een presentatie gehouden wordt. Het stukje “Let’s meet” kan echter ook wijzen op gezichtsherkenning. Als je de iPhone 8 straks voor het eerst gebruikt, moet hij je gezicht leren kennen om gebruik te maken van gezichtsherkenning. Oftewel: de iPhone 8 moet jou ontmoeten voordat je hem kunt gebruiken.

#8 Trek je portemonnee maar open

De iPhone 8 gaat een duur grapje worden. Volgens de laatste berichten gaat de iPhone 8 ongeveer $999 kosten en Apple-fans zien in de uitnodiging hier een duidelijke hint naar: het witte deel in het plaatje symboliseert een Visa-creditcard, terwijl het rode vlak staat voor de iPhone 8. Beland je door de aanschaf van de iPhone 8 in de rode cijfers? Zo erg zal het waarschijnlijk niet zien, maar een dure aanschaf wordt het wel.

#9 “Embrace the notch”

Als je de nieuwe uitnodiging vergelijkt met die van de vorige Apple-events, valt één ding op. Voor het eerst sinds tijden is het complete Apple-logo weer in beeld gebracht. Bij het maart 2016-event was alleen het bovenste deel van het Apple-logo te zien en ook een jaar geleden bij het september 2016-event was alleen de bovenkant te zien. Voor deze nieuwe uitnodiging heeft Apple dus weer het complete Apple-logo afgebeeld, inclusief hapje uit de appel. Staat dit symbool voor de inmiddels bekende notch (uitsnede) van de iPhone 8?

#10 America first! Of toch Nederland?

De kleuren in de uitnodiging zouden ook symbool kunnen staan voor iets anders: de drie kleuren van de Amerikaanse vlag. Gaat Tim Cook de presentatie openen met een praatje over wat ze allemaal wel niet betekenen voor de Amerikaanse werkgelegenheid? Gaat Tim Cook onthullen dat de iPhone 8 geproduceerd wordt in Amerika? Niet geheel toevallig zijn rood, wit en blauw ook de kleuren van de Nederlandse vlag. Zit Nederland dit jaar weer bij de eerste groep landen? Wij hopen er wel op.

Nog meer grappige aanwijzingen
Hieronder hebben we nog een aantal grappige aanwijzingen op een rij gezet:

  • De kleuren verklappen de komst van de iPhone 7c (dank iCulture-lezer Gabor!).
  • Apple komt met de Apple Car in het blauw, gezien het licht van de koplamp (het witte deel).
  • De camera wordt slechter, gezien de wazige afbeelding.
  • Geen Dark mode in iOS 11, maar een Blue mode.

Heb jij nog meer (bizarre) hints en theorieën uit de uitnodiging kunnen aflezen? We horen ze graag via de reacties!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 september 2017, 17:11
Categorie iDevices
Onderwerpen apple event, event, iPhone 8
Device iPhone 8

Actuele iPhone 8 deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.