One-smart-piano

iPhone-alarm als pianomuziek: dat klinkt goed!

Wakker worden met het iPhone-alarm, maar dan als pianomuziek? Het kan als je deze melodie opslaat en als alarmgeluidje instelt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone-alarm op de piano

Het gaat hier om het alarmgeluid ‘Opening’, dat sinds de iPhone 6 als standaard alarm aanwezig is op de iPhone. Sinds de iPhone X heeft Apple het nieuwe alarmgeluid ‘Radar’ ingesteld, maar veel mensen zijn nog steeds verknocht aan het speelse melodietje van ‘Opening’. Pianist en componist Tony Ann uit Toronto heeft het bekende alarmgeluid omgezet naar een pianostuk en speelt het in onderstaande YouTube-video. Het ziet er indrukwekkend uit en is zeker niet geschikt voor beginnende pianospelers.


De Instagram-video die Ann publiceerde is al meer dan 18 miljoen keer afgespeeld en de YouTube-video hieronder heeft 132.000 weergaven.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Wil je het zelf meespelen, kijk dan eens op Chordify.

Andere iPhone-alarmgeluiden: Radar en Marimba
Maar als we het over iPhone-alarmgeluidjes hebben, dan is Marimba natuurlijk dé standaard beltoon van de iPhone. Deze ringtone heeft tot veel ergernis geleid omdat mensen in de begindagen nog niet goed wisten hoe ze hun iPhone konden muten en de Niet Storen-functie nog uitgevonden moest worden. Deze alarmtoon voldeed aan alle eisen: hij was helder en herkenbaar. Vermoedelijk is Garageband-softwareontwikkelaar Dr. Gerhard Lengeling de componist geweest van Marimba. Er verscheen ook een onofficiële remix met de naam Marimba Take Two, maar die heeft het nooit geschopt tot een Apple-reclamefilmpje.

Samengevat zijn dit de standaard ringtones van de iPhone:

Wie de bedenker is van de latere melodieën Opening en Radar is niet bekend, maar ze zouden ook uit de labs van Garageband kunnen komen.

Bekijk ook

Apple-historie: de Marimba-beltoon van de iPhone

Iedereen kent de Marimba-ringtone van de eerste iPhones. Lees waarom Steve Jobs juist dit geluidje koos als de standaard beltoon voor de iPhone.

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.