iPhone 13 dummies met design.

Gerucht: ‘iPhone 13 krijgt LTPO-scherm en kleinere notch’

Apple wil er 90 miljoen stuks van produceren
Volgens geruchten zou Apple fabrikanten de opdracht hebben gegeven om 90 miljoen stuks van de iPhone 13 te produceren. Er zit een kleinere notch en een LTPO-scherm in.
Daniel Vischjager - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 13: ’90 miljoen stuks in 2021′

Meestal wordt de nieuwe iPhone in september aangekondigd en start de verkoop kort daarna. In de afgelopen jaren weet Apple er vanaf dat moment tot het einde van het kalenderjaar zo’n 75 miljoen te verkopen. Nieuwe geruchten van Bloomberg wijzen erop dat Apple een topjaar verwacht: het bedrijf hoopt dit jaar zo’n 20% toestellen extra te verkopen in vergelijking met vorig jaar.


Deze verwachte stijging in de verkoop is opmerkelijk, aangezien er tegelijkertijd wordt verwacht dat de iPhone 13 geen enorme veranderingen teweeg zal brengen. Apple heeft vorig jaar met de iPhone 12 een nieuw design geïntroduceerd wat de komende paar jaar nog zal meegaan. Het gaat in 2021 om enkele kleinere verbeteringen die je op het eerste oog niet zo snel ziet. Eén van de redenen voor Apple om meer te produceren zijn de buitenlandse sancties voor smartphonegigant Huawei. Daardoor verwacht Apple dat meer mensen voor een iPhone zullen kiezen.

iPhone 13 dummies met design.

Bloomberg denkt dat de extra vraag naar iPhones voor een deel ook te verklaren is vanwege de vaccinaties tegen het coronavirus. Er zullen mensen zijn die de iPhone 12 niet kochten omdat het financieel onzekere tijden zijn. Die tijden lijken nu (bijna) voorbij. Ook zal Apple wederom hameren op de 5G-mogelijkheden van de iPhone, zoals het merk dat bij de iPhone 12 al deed. Traditiegetrouw komt de iPhone 13 in september, verwacht Bloomberg. Vorig jaar werd de aankondiging een maand uitgesteld vanwege de pandemie.

Eén van de bronnen van Bloomberg meldt dat het mogelijk niet lukt om de gewenste 90 miljoen daadwerkelijk op tijd te produceren. Het werkelijke aantal zou een paar miljoen stuks lager kunnen liggen. Als dit het geval is kunnen de levertijden bij de start oplopen.

Bekijk ook

iPhone 13: alles over de standaard iPhone van dit moment

De iPhone 13 is het nieuwe standaardmodel van 2021. Deze heeft een verbeterde camera, is leverbaar in nieuwe kleuren en is ook op andere punten erop vooruit gegaan. Lees hier wat de nieuwe iPhone 13 te bieden heeft.

‘iPhone 13 krijgt een LTPO-scherm met kleinere notch’

Een deel van de kleine verbeteringen zit volgens het gerucht van Bloomberg aan de voorkant van de iPhone. In het kort krijgt de iPhone 13 een kleinere notch en een LTPO-scherm. De LTPO-schermtechniek maakt het mogelijk om de ververssnelheid omlaag te brengen naar 1 keer per seconde (1 Hz). Dit scherm zit al in de Apple Watch en is dus bekend terrein voor Apple. Eén variant van de iPhone 13 krijgt dit scherm. Dat is vermoedelijk de duurste variant.

Hoewel het LTPO-scherm op Apple’s smartwatch voornamelijk dient voor het Always On-scherm, zal het op de iPhone 13 dienen voor een betere batterijduur bij stilstaande schermen. Het scherm hoeft bijvoorbeeld minder vaak ververst te worden als je een krantenartikel leest. Verder werkt Apple aan een kleinere notch voor de iPhone 13. Dat levert meer schermruimte op. In een apart artikel beschrijven we alle geruchten over het iPhone 13 scherm.

Bekijk ook

Dit moet je weten over de schermen van de iPhone 13-modellen

Alles wat je moet weten over het scherm van de iPhone 13-familie. De kleinere notch, toevoeging van ProMotion en nog veel meer: dit is het display in de iPhone 13 en iPhone 13 Pro.

Wat hetzelfde zal blijven, is het schermformaat. Bloomberg benadrukt dat Apple wederom een mini-versie van de iPhone uitbrengt. De iPhone 13 zou net als zijn voorganger een 5,4-inch, 6,1-inch en een 6,7-inch scherm krijgen afhankelijk van de variant. Eerdere geruchten wezen er juist op dat 5,4-inch geen succes was en dat Apple de iPhone 12 mini productie stopte.

Bekijk ook

'Apple is gestopt met productie iPhone 12 mini'

De iPhone 12 mini zou wel eens een kort leven beschoren kunnen zijn. Apple zou willen stoppen met de productie van het kleinere toestel, zo werd al eerder beweerd. Nu zou Apple daadwerkelijk zijn gestopt.

iPhone 13

De iPhone 13 is één van de nieuwe modellen van najaar 2021. De iPhone 13 heeft hetzelfde design als de iPhone 12, maar dan wel met een snellere chip, verbeterde camera, grotere batterij en een kleinere notch. Wil je de iPhone 13 los kopen of kies je voor een iPhone 13 met abonnement? Dan vind je hier alle info. Dit toestel is opgevolgd door de iPhone 14.

iPhone 13

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.