iPhone 13-scherm

Samsung kan zorgen dat de iPhone 13 langer meegaat

Er komt mogelijk een 120Hz ProMotion-scherm aan voor de iPhone 13. Samsung zou druk bezig zijn met het maken van de benodigde LTPO-displays.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ProMotion-scherm voor iPhone

Samsung Display is bezig om de huidige productielijn die voor Apple’s OLED-schermen wordt gebruikt, om te bouwen voor de productie van LTPO-schermen. Dit wijst erop dat de iPhone 13 voor het eerst een 120Hz display krijgt. Ook andere toeleveranciers bereiden zich voor op de overstap. Dat schrijft The Elec, op basis van nieuwe informatie die UBI Research in Azië heeft ingewonnen. Samsung Display heeft nu nog een speciale productielijn voor Apple, waar OLED-schermen worden gemaakt. Deze gaat in de eerste helft van 2021 omgebouwd worden naar een productielijn voor LTPO TFT, oftewel low-temperature polycrystalline oxide (LTPO) thin-film transistor (TFT).


Zelf gebruikt Samsung dit type display al in de Galaxy Note 20 Ultra, maar produceert dit op een andere locatie. Ook worden ze gebruikt in de Asus ROG5 smartphone. Interessant is dat Samsungs schermen de eigenschap ‘Adaptive Frequency’ hebben en dus geschikt zijn voor wisselende frequenties zoals bij de ProMotion-schermen in de iPad Pro.

iPhone 12 Pro render in blauw met scherm en achterkant.

Waarschijnlijk gaan we de LTPO TFT OLED-schermen alleen zien in de duurdere modellen van de iPhone 13, die later dit jaar op de markt komen. Samsung Display is de enige fabrikant die dergelijke LTPO TFT OLED-schermen kan maken. LG Display levert alleen LTPS TFT OLED-schermen aan Apple, waarbij de letters LTPS staan voor Low-Temperature PolySilicon. Alles wat overblijft wordt gemaakt door fabrikant BOE. Het zal daarbij vooral gaan om de OLED-schermen die geen gebruik maken van de nieuwe technologie. Sinds december is BOE al bezig om hiervoor een fabriek in Chongqing op te tuigen.

Apple gebruikt LTPO al sinds de Apple Watch Series 5. Daarmee werd voor het eerst een always on-functie mogelijk, met wisselende verversingsfrequenties en een lager energieverbruik. De nieuwe schermen zouden wellicht ook voor een langere batterijduur kunnen zorgen. Met LTPO kun je omlaag naar een verversingsgraad van 1Hz, waardoor een always on-scherm op de iPhone haalbaar wordt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2021, 0:35
Bron Bron The Elec
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iphone 13, promotion
Devices iPhone 13, iPhone 2021

iPhone 13

De iPhone 13 is één van de nieuwe modellen die Apple in het najaar van 2021 uit gaat brengen. De iPhone 13 behoudt naar verwachting hetzelfde design als de iPhone 12, maar dan wel met een snellere chip, verbeterde camera, grotere batterij en mogelijk ook een kleinere notch. Er gaan ook geruchten over een always-on scherm in de iPhone 13. Lees hier alles over wat we al weten over de iPhone 13.

iPhone 13
2 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.