iPadOS 16 Stage Manager

Reacties voor: Op deze datum komt iPadOS 16 uit voor jouw iPad

Zit je te popelen om iPadOS 16 op je iPad te zetten? Je hoeft niet meer lang te wachten, want de releasedatum van iPadOS 16 is inmiddels bekend!
Lees het complete artikel → Op deze datum komt iPadOS 16 uit voor jouw iPad
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 22 reacties

  1. Raar hoor?! Dit betekent dat bepaalde functionaliteit in crossover apps niet gaat werken. Denk aan iMessages, verwijderen van berichten, en de nieuwe manier van foto’s delen. Erg jammer weer…

  2. Liever later en goed, dan eerder en buggy of onduidelijk.

  3. @Mark: +1. Ze hebben er al een potje van gemaakt de laatste jaren bij nieuwe releases. Maandje wachten en van eerst af aan goed lijkt me beter voor hun imago dan rap gauw en slecht.

  4. Misschien schuiven alle releases wel een paar weken op ?

  5. Tja ze doen maar, voor mijn iPad Air 2019 voegt deze update niks nuttigs toe.. heb dan liever geen bugs

  6. Ze mogen ook wel eens een functie maken die multi task opties uit te zetten, ik vind gewoon echt irritant op. Kranke iPad.
    Dat schermpje in Safari beneden soms als je schijnbaar meerdere Safari browsers open heb, of die 3 puntjes bovenaan net bij de adressenbalk erg irritant.

  7. Origineel geplaatst door Jeuvie
    Raar hoor?! Dit betekent dat bepaalde functionaliteit in crossover apps niet gaat werken. Denk aan iMessages, verwijderen van berichten, en de nieuwe manier van foto’s delen. Erg jammer weer…

    😱 inderdaad. Is al een probleem vorige jaren wanneer we tussen de iOS en macOS updates periode zitten.

    Voor die reden installeerde ik vaak de mac OS public beta wanneer iOS/ipadOS uitkwam om een betere mac ervaring te hebben.

    Hopelijk is iPadOS 16 public beta tegen dan bug vrij genoeg om hetzelfde te doen. 🙏

  8. Als ze tegen problemen aanlopen vind ik het niet raar en juist verstandig om deze beslissing te nemen. We zijn dat wachten nu toch wel gewend geraakt? Schiphol, OV, pretpark of winkels die helemaal niet meer open zijn door personeelsgebrek. En een winkel dicht, dat is pas lang wachten. Dat maandje is om voordat je het weet. We zijn toch geen kleine kinderen meer?

  9. Origineel geplaatst door Johannes
    Tja ze doen maar, voor mijn iPad Air 2019 voegt deze update niks nuttigs toe.. heb dan liever geen bugs

    Nou misschien dus wel, ze overwegen kennelijk om meer multitask functies beschikbaar te stellen voor oudere iPad’s.
    Lijkt me ook verstandig aangezien ze geen vrienden hebben gemaakt door het 2020 iPad Pro model niet te voorzien van State manager. Dat is letterlijk nog steeds het voorgaande Pro top model! Dat maakt een iPad Pro wel erg snel obsolete is, en dan denk je wel drie keer na om weer te investeren in een iPad. Ik denk dat Apple zich daar behoorlijk op verkeken heeft. Ik heb mijn iPad Pro 2020 daarom verkocht en gebruik überhaupt geen iPad meer, te korte levensduur en daarom echt te duur!

  10. @Marc: die hele duren wel maar de middenklasse en de instap klasse kun je gewoon hebben, zeker als je niet zit te wachten op nieuwe functies

  11. (Red.) Meer details toegevoegd n.a.v. tweets van Federico Viticci en nieuwsbrief van Mark Gurman.

  12. In vergelijking met iOS is iPadOS zo ontzettend in kwaliteit aan het dalen.
    Bij het uitvoeren van exact dezelfde taken op de iPhone en iPad is veel verschil waarbij de iPhone altijd wint.

    Ik test nu ook de beta van iPadOS 16. Ik weet exact wat een beta is, maar de laatste bèta’s lijken soms wel vroege alpha versies. De laatste twee bèta’s crashen om de vijf minuten.

    Inhoudelijk is IPadOS 16 ook niet spectaculair. Jaren geleden benoemde Apple de iPad een pc/laptop vervanger. Helaas – zelfs met de nieuwe multitasking opties – komt het nog niet eens een heel klein beetje in de buurt daarvan.

    Na vele klachten over met name de iPad Pro had ik persoonlijk verwacht ALLE apps in een vrij formaat op een vrije plek op het scherm te kunnen plaatsen. Met iPadOS 16 bepaald Apple het formaat en de app developer of het überhaupt mag. Weer een lachtertje.

  13. Ik lees veel begrip maar we hebben het hier over Apple !
    Dat is toch geen bedrijf dat geen goed personeel kan krijgen wat kan programmeren.
    Dat de toestellen slecht leverbaar zijn begrijp ik maar de software vind ik dat ze het gewoon op orde moeten hebben.

  14. @Peter:

    Ik had dezelfde verwachtingen, erg teleurstellend dat dit dus nog altijd niet kan.

    Ongelooflijk bijna. Maar goed, het zal zoals altijd wel weer amazing zijn…..

  15. @Peter: Apple heeft de iPad nog nooit als een PC / laptop vervanger gezien. Ook logisch, gezien Apple ook gewoon macs verkoopt.

    Een iPad is een uniek apparaat met een speciale eigen doelgroep. Los van een mac of een iphone.

  16. Origineel geplaatst door Sander Evers
    @Peter: Apple heeft de iPad nog nooit als een PC / laptop vervanger gezien. Ook logisch, gezien Apple ook gewoon macs verkoopt.

    Welja joh:
    It’s a computer !!
    Your next computer is not a computer !
    iPadOS 16 could make your iPad even more like a laptop
    iPadOS Will Almost Make Your iPad a Real Computer
    The iPad is finally set to become a laptop replacement …

    enz. enz.

  17. Gisteren in een opwelling op m’n werk toch maar de public beta geinstalleerd. Heerlijk dat externe schermen nu full screen zijn. Bevalt tot nu toe goed.

  18. (Red.) Artikel bijgewerkt met actuele info.

  19. Weet iemand of Google Spreadsheets in Safari op een iPad (iPadOS 16) met Stage Manager (externe monitor) net zo goed werkt als in Safari op een Mac?

    Mijn iPad Pro uit 2020 is mijn daily driver, maar moet te vaak Google apps gebruiken waardoor ik steeds mijn oude Mac moet aanslingeren. Want in Safari op mijn iPad werkt het verrot.

    Ik gebruik geen native apps van Google op mijn iPad. Die zijn te beperkt. Ik ben dan van plan om een M1 iPad Pro te kopen als het goed werkt in Stage Manager.

  20. (Red.) Artikel bijgewerkt met de nieuwste info over de releasedatum van iPadOS 16.

  21. (Red.) Artikel bijgewerkt na de bekendmaking van de releasedatum.

  22. Tja deze update voegt amper wat toe, maar leuk dat hij volgende week uitkomt. Vreemd wel dat Apple opeens van alles nieuwe aankondigd zonder event. Misschien komt er toch een AR headset, waar ze een los event voor willen ?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.