WWDC 2021 wallpapers met iOS 15 concept.

Gerucht: ‘iOS 15 krijgt betere notificaties, iPad breidt multitasking uit’

Aan de vooravond van WWDC 2021 heeft Bloomberg nog snel wat geruchten verspreid. Volgens Mark Bloomberg krijgt iOS 15 verbeterde notificatiemeldingen, komen er nog meer privacyfuncties aan en krijgt multitasking op de iPad verdere uitbreiding.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple wil de multitasking-mogelijkheden van de iPad verder uitbreiden en richt zich daarbij vooral op gevorderde gebruikers, meldt Gurman. Eerder vertelde hij al dat iPadOS 15 gebruikers de mogelijkheid geeft om overal widgets te plaatsen op het beginscherm, zoals nu bij de iPhone al het geval is. Met multitasking kun je productiever werken op je iPad Pro. Het gaat mogelijk worden om meerdere apps tegelijk te gebruiken en Apple wil de tablet aantrekkelijker maken voor gevorderden. Wat privacy betreft zou er een nieuw bedieningspaneel gepland staan, waaruit je precies kunt aflezen hoe apps gebruikersdata gebruiken. Daarbij lijkt Apple voort te willen bouwen op de pas geïntroduceerde App Tracking Transparency uit iOS 14.5.


Op de iPhone kunnen we ook wat nieuws verwachten. Apple zou de meldingen voor binnenkomende notificaties opnieuw willen ontwerpen, met meer nadruk op acties om automatisch te reageren. Je zou bijvoorbeeld een status kunnen instellen (slapen, werken, autorijden) en de meldingen voor notificaties zullen dan steeds op een andere manier reageren. Ze krijgen een nieuw design op de iPhone en iPad.

iPadOS 15 concept Parker Ortolani
Een concept met mogelijke verbeteringen in iPadOS 15, door Parker Ortolani.

Ook op de Apple Watch en Apple TV kunnen we aanpassingen in de interface verwachten. Vooral bij de Apple TV zal dat hoog tijd zijn, want de interface van dit apparaat is al jarenlang hetzelfde. Op de Apple Watch zal meer nadruk komen te liggen op het tracken van gezondheidsfuncties. De Gezondheid- en Berichten-apps krijgen onder andere nieuwe functies, ook in iOS.

macOS 12 zal volgens Bloomberg niet erg veel vernieuwingen bevatten. Vorig jaar voerde Apple flinke aanpassingen in de interface door met Big Sur.

WWDC 2021 begint op maandag met de traditionele keynote om 19:00 uur. iCulture is natuurlijk van de partij en zal uitgebreid verslag doen van alle aankondigingen!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2021, 16:24
Bron Bron Bloomberg
Categorie iOS
Onderwerpen ios 15, iPadOS 15, multitasking, privacy
Software iOS 15, iPadOS 15

iOS 15

iOS 15 wordt de grote iPhone software-update van het najaar van 2021. Apple heeft iOS 15 in juni 2021 aangekondigd tijdens de WWDC 2021. De belangrijkste verbeteringen zijn de nieuwe notificaties, de Focus-functie, de verbeteringen in FaceTime en nieuwe privacy-instellingen. Lees hier alles wat we weten over iOS 15.

iOS 15
10 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.