Uitgelicht
Apple's WWDC 2024 - de belangrijkste aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts
iOS 15 Final.

Updates voor oudere toestellen: Apple brengt iOS 15.7.6 en meer uit

Apple heeft de beveiliging verbeterd voor oudere iPhones, iPads en Macs. Voor geschikte modellen heeft Apple namelijk iOS 15.7.6, iPadOS 15.7.6 en macOS Monterey 12.6.6 uitgebracht. Komt jouw toestel in aanmerking?

De afgelopen tijd gebeurt het vaker dat Apple updates voor oudere toestellen uitbrengt. Dit zijn toestellen die niet meer te updaten zijn naar iOS 16. Als het zover is, weet je één ding zeker: er is gesleuteld aan de beveiliging. Apple voegt in dergelijke updates geen nieuwe functies toe, maar zorgt er wel voor dat oudere toestellen weer veilig zijn om te gebruiken. In iOS 15.7.6 en iPadOS 15.7.6 is dat ook nu weer het geval.

iOS 15.7.6 voor oudere toestellen

De update naar versie 15.7.6 verscheen gelijktijdig met iOS 16.5, waarin ook diverse beveiligingsproblemen zijn opgelost.

In de updates voor oudere modellen worden dezelfde beveiligingsproblemen opgelost. Welke dat zijn lees je in dit overzicht. Het gaat met name om drie WebKit-kwetsbaarheden, waarvan twee al eerder waren opgelost in iOS 16.4.1. Heb je de Rapid Security Response-updates uitgevoerd dan ben je grotendeels veilig, maar één lek was nog actief. Bij de WebKit-kwetsbaarheid kon een aanvaller buiten de Web Content-sandbox komen.

Het is dus belangrijk om je toestel zo snel mogelijk te updaten.

Het gaat om deze modellen waarvoor iOS 15.7.6 en iPadOS 15.7.6 beschikbaar is:

De releasenotes zijn als volgt:

Deze update bevat belangrijke beveiligingsupdates en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.
Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina:
https://support.apple.com/kb/HT201222

iOS 15.7.6 downloaden

Om iOS 15.7.6 te downloaden, doe je het volgende:

  1. Ga op je iPhone of iPad naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Wacht tot de update in beeld verschijnt.
  2. Tik op Download en installeer.
  3. Wacht tot je toestel opnieuw is opgestart en de installatie voltooid is.

Je kunt de update ook uitvoeren via je computer. Sluit daarvoor je iPhone of iPad met een kabel aan aan je Mac en open de Finder (of iTunes in macOS Mojave of ouder). Windows-gebruikers openen iTunes. Klik op je aangesloten apparaat en kies voor Zoek naar update. De update wordt vervolgens gedownload en daarna op je toestel geïnstalleerd.

Bekijk ook

iPhone updaten: zo kun je de nieuwste iOS-versie installeren

Hoe kun je de software op je iPhone bijwerken naar de nieuwste versie van iOS? In deze tip leggen we uit hoe de iPhone updaten werkt, met of zonder computer.

macOS Monterey 12.6.6

Voor de Mac heeft Apple Monterey 12.6.6 uitgebracht. Deze update is beschikbaar voor iedereen die nog op de oudere versie is blijven steken, omdat de Mac niet geschikt is om te updaten. Hierin zijn ook beveiligingslekken gedicht.

Je downloadt macOS-updates via Systeeminstellingen, net als bij iOS. Je downloadt deze update daarom als volgt:

  1. Ga naar Systeeminstellingen.
  2. Klik op Algemeen > Software-update.
  3. De Mac zoekt nu automatisch naar de nieuwste versie. Klik op Download en installeren om de update binnen te halen.

Je kan de instellingen ook zo aanpassen dat er automatisch gezocht wordt naar de nieuwste versies. Meer over het installeren van een macOS-update lees je in ons artikel.

Bekijk ook

Zo kun je een macOS-update installeren (ook van eerdere versies)

Als er een nieuwe versie van macOS beschikbaar komt, wil je natuurlijk meteen updaten. Maar wat zijn de verschillende opties? In deze tip leggen we uit hoe het updaten van je Mac werkt, ook voor oudere macOS-versies.

iOS 15

iOS 15 is de grote iPhone software-update uit het najaar van 2021. Apple heeft iOS 15 in juni 2021 aangekondigd tijdens de WWDC 2021 en is sinds 20 september 2021 voor iedereen te downloaden. De belangrijkste verbeteringen zijn de nieuwe notificaties, de Focus-functie, de verbeteringen in FaceTime en nieuwe privacy-instellingen. Deze versie is inmiddels opgevolgd door iOS 16, maar voor sommige oudere modellen heeft Apple daarna nog beveiligingsupdates voor iOS 15 uitgebracht.

iOS 15

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.