Philips Hue Play HDMI Sync Box gaming

Deze verbeteringen voor gamers vind je in iOS 14

Maar ook in iPadOS 14 en tvOS 14
Game je graag op je Apple apparaten, dan zijn we blij dat we deze nieuwe functies in iOS 14, iPadOS 14 en tvOS 14 voor gamers met je kunnen delen.

iOS 14-verbeteringen voor games

Apple focust zich steeds meer op mobiele games. Een duidelijke aanwijzing hiervoor is de introductie van Apple Arcade, een eigen game-abonnement van Apple. Ook worden apparaten natuurlijk steeds sneller en krachtiger, waardoor games beter kunnen worden. Sinds iOS 14 en iPadOS 14 is er nog meer gameplezier bijgekomen met deze extra functies.

  1. Toetsenbord, muis en trackpad
  2. Gamecontrollers
  3. Multi-user Apple TV
  4. Apple Arcade
  5. Game Center

#1 Ondersteuning voor toetsenbord, muis en trackpad in games
Een nadeel van gamen op een iPad is dat je alles op het touchscreen moet doen, of met een gamecontroller, die je niet altijd bij de hand hebt. Je kunt nooit zo snel reageren op snelle bewegingen als met een toetsenbord of muiscursor. Sinds iPadOS 14 kunnen game-ontwikkelaars daarom gebruikmaken van toetsen op een fysiek toetsenbord. Je kunt zo bijvoorbeeld de WASD-toetsen gebruiken om te lopen door games, zoals dat op de computer gebruikelijk is. Een muiscursor kan handig zijn bij shooters om heel precies je doelwit te markeren.

Magic Keyboard, Magic Mouse en Magic Trackpad van Apple

Gebruik je nu al een muis met je iPad, dan wist je misschien dat je daarmee het Dock en Bedieningspaneel kunt openen. Om te voorkomen dat deze per ongeluk geopend worden kunnen ontwikkelaars dit uitschakelen voor hun game. Je zult dan waarschijnlijk de game op pauze moeten zetten om toch bij die knoppen te kunnen.

Bekijk ook

Zo kun je de iPad met een muis of trackpad bedienen

Met een muis of trackpad kun je je iPad nog makkelijker bedienen. In deze tip leggen we uit hoe dat werkt. Iedereen met een geschikte iPad (vanaf iOS 13) kan er gebruik van kan maken. Handig!

#2 Uitgebreidere ondersteuning voor gamecontrollers
Ook is er sinds iOS 14, iPadOS 14 en tvOS 14 ondersteuning voor de Xbox Elite 2 controller en de Xbox Adaptive Controller. Laatstgenoemde is een speciale gamecontroller voor mensen met een beperking in bijvoorbeeld de handen. Voorheen kon je ook al Xbox-controllers koppelen, maar deze twee zijn nieuw.

Xbox Elite Controller

Ontwikkelaars kunnen nu ook veel meer met de gamecontrollers doen. Zo kunnen ze zelf trillingen ontwerpen en de lay-out van de knoppen bepalen. Ten slotte hebben ontwikkelaars de mogelijkheid om het batterijpercentage van een controller op te nemen in de game, zodat je nooit zonder lege batterijen komt te zitten als je midden in een potje zit.

Bekijk ook

De beste gamecontrollers voor iPhone, iPad en Apple TV

Wil je serieus aan de slag met Apple Arcade? Dan is een fijne controller een goed begin. De beste gamecontrollers voor iPhone, iPad en Apple TV van Gamevice, Steelseries en andere fabrikanten. Met deze gamecontrollers zit je altijd goed!

#3 Games opslaan per Apple TV gebruikersaccount
Speel je games op je Apple TV, maar vind je het irritant dat je gezinsleden ‘jouw’ voortgang in games veranderen ook al gebruiken ze hun eigen gebruikersaccount? Dat is sinds tvOS 14 verleden tijd. De Apple TV slaat gamevoortgang apart op per gebruikersaccount. Dat Apple dit nu pas heeft toegevoegd is een beetje gek, maar liever laat dan nooit zullen we maar zeggen. Iedereen die een eigen profiel op de Apple TV heeft, kan dus zijn eigen voortgang in games bewaren.

tvOS 14 multiuser

#4 Apple Arcade wordt volwassener
In Apple Arcade kon je voorheen niet heel goed zoeken, behalve door de bibliotheek scrollen met hier en daar een categorie. Dat is verbeterd. Je kunt sinds iOS 14 de Apple Arcade games filteren op naam, releasedatum, categorie, controller-ondersteuning en meer. Dat lost een ergernis op voor mensen die geen interesse hebben in bijvoorbeeld puzzelgames. Deze verschijnen dan ook niet meer als je dat niet wil. Verder kun je zien welke Apple Arcade-games eraan komen.

Heeft een Apple Arcade-game achievements, dan zie je die terug op de informatiepagina in de App Store. Als laatste zie je ook welke games jij en je vrienden recent gespeeld hebben. Met deze veranderingen wordt Apple Arcade een stuk beter en aantrekkelijker om te gebruiken.

Bekijk ook

Alles over Apple Arcade, de gamedienst van Apple

Apple's eigen gamedienst heet Apple Arcade. Tegen een vast bedrag per maand kun je alle games spelen. In dit overzicht lees je wat het kost en op welke apparaten je kunt spelen. Alles over Apple Arcade op een rijtje!

#5 Game Center heeft nieuw ontwerp
Speel je games met ondersteuning voor Game Center, dan zul je het nieuwe ontwerp meteen herkennen. Ook vind je nieuwe functies, zoals het inzien van de voortgang van je vrienden. Dat kan overigens alleen als zij hun profiel op openbaar hebben gezet. Wat je eigen voortgang betreft wordt nu ook beter getoond hoe ver je bent en of je goed op weg bent met het behalen van alle achievements. Daarover gesproken: onbehaalde en behaalde achievements worden nu mooier van elkaar gescheiden.

Game Center in iOS 14

We hopen dat dankzij de uitgebreidere mogelijkheden er meer games op Apple’s platformen zullen verschijnen, maar op dit moment doen we onze gameconsole nog niet helemáál de deur uit.

Meer over iOS 14
Wil je meer weten over de vernieuwingen in iOS 14, bekijk dan de belangrijkste functies van iOS 14. Benieuwd naar de kleine ontdekkingen van iOS 14, dan hebben we ook daar een overzicht van. Wil je weten of jouw iPhone geschikt is voor iOS 14, dan vind je in ons artikel het antwoord. De meest recente iOS-versie is iOS 15.5.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 14

iOS 14 is de grote software-update voor de iPhone, die in het najaar van 2020 verscheen. De belangrijkste iOS 14-functies zijn een nieuw beginscherm, interactieve widgets, verbeteringen voor HomeKit en de nieuwe Appfragmenten (ook wel App Clips genoemd).

iOS 14
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.