iOS 14.5 final.

Apple brengt iOS 14.5.1 en iPadOS 14.5.1 uit

Ook update voor oudere iPhones
Apple heeft iOS 14.5.1 en iPadOS 14.5.1 uitgebracht voor iedereen met een geschikte iPhone en iPad. De update bevat geen nieuwe functies, maar lost wel een probleem met apptrackingtransparantie op. Ook voor oudere toestellen is er een update, namelijk iOS 12.5.3.

Nu beschikbaar: iOS 14.5.1 en iPadOS 14.5.1

iOS 14.5.1 met buildnummer 18E212 volgt een week nadat iOS 14.5 is verschenen en dat wijst erop dat we niet al te veel hoeven te verwachten wat nieuwe functies betreft. Apple geeft zelf aan dat er een probleem met apptrackingtransparantie is opgelost, waarbij mensen geen pop-ups kregen van apps. Mogelijk lost het ook een probleem op met de grijze schakelaar van de trackinginstellingen. Daarnaast zijn een paar beveiligingsproblemen opgelost. Deze update heeft geen betaronde meegemaakt, want na de iOS 14.5 beta is Apple meteen doorgegaan met het testen van de iOS 14.6 beta.

Voor oudere toestellen die geen nieuwe functie-updates meer krijgen is iOS 12.5.3 met buildnummer 16H41 verschenen. Deze bevat waarschijnlijk alleen beveiligingsverbeteringen.

iOS 14.5.1 releasenotes

Ben je benieuwd naar de volledige releasenotes van iOS 14.5.1? Hier kun je ze lezen:

Deze update verhelpt een probleem met apptrackingtransparantie waarbij bepaalde gebruikers die eerder ‘Sta trackingverzoeken van apps toe’ hadden uitgeschakeld in Instellingen mogelijk geen vragen ontvingen van apps nadat ze de optie weer hadden ingeschakeld. Deze update bevat ook belangrijke beveiligingsupdates en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.
Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van software-updates van Apple de volgende website:
https://support.apple.com/kb/HT201222

Update 20:00 uur: Apple zegt dat er in iOS 14.5.1 en macOS 11.3.1 ook een WebKit-beveiligingsprobleem is opgelost, dat mogelijk actief is gebruikt. Dit is te lezen in supportdocumenten, waarin Apple meer details geeft over de opgeloste problemen. Het ging om onder andere om webcontent met een kwaadaardige bedoeling, waardoor willekeurige code kon worden uitgevoerd. Meer details lees je hier.

Alles wat hieronder over iOS 14.5.1 wordt opgemerkt geldt uiteraard ook voor iPadOS 14.5.1 voor de iPad.

Bekijk ook

Apple lost problemen met apptracking op

Heb je een probleem met apptracking? Heb je last van een grijze en inactieve schakelaar voor de apptracking verzoeken? Mogelijk hebben we hier het antwoord voor je.

iOS 14.5.1 downloaden
Om iOS 14.5.1 te downloaden, doe je het volgende:

  1. Ga op je iPhone naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Wacht tot de update in beeld verschijnt.
  2. Tik op Download en installeer.
  3. Wacht tot je toestel opnieuw is opgestart en de installatie voltooid is.

Je kunt de update ook uitvoeren via iTunes of de Finder. Sluit daarvoor je iPhone of iPad met een kabel aan aan je Mac of pc en open iTunes of de Finder in macOS Catalina en nieuwer. Klik op je aangesloten apparaat en kies voor Zoek naar update. De update wordt vervolgens gedownload en daarna op je toestel geïnstalleerd.

Bekijk ook

iPhone updaten: zo kun je de nieuwste iOS-versie installeren

Hoe kun je de software op je iPhone bijwerken naar de nieuwste versie van iOS? In deze tip leggen we uit hoe de iPhone updaten werkt, met of zonder computer.

Wil je geen beta’s meer ontvangen? Vergeet je niet af te melden voor het betaprogramma mocht je geen beta meer willen draaien.

Bekijk ook

Zo kun je je afmelden voor de beta's van iOS, watchOS, macOS en tvOS

Als je geen publieke betaversies van iOS, iPadOS, watchOS, macOS en tvOS meer wilt installeren, kun je je hiervoor eenvoudig afmelden. In deze tip leggen we uit hoe je dit doet.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

iOS 14

iOS 14 is de grote software-update voor de iPhone, die in het najaar van 2020 verscheen. De belangrijkste iOS 14-functies zijn een nieuw beginscherm, interactieve widgets, verbeteringen voor HomeKit en de nieuwe Appfragmenten (ook wel App Clips genoemd).

iOS 14

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.