Apple brengt iOS 14.4.1 en iPadOS 14.4.1 uit met beveiligingsupdates

Apple heeft een nieuwe update klaar staan voor de iPhone en iPad. Je kunt vanaf nu iOS 14.4.1 en iPadOS 14.4.1 downloaden. De update brengt beveiligingsupdates.

Onlangs bracht Apple iOS 14.4 uit, met daarin diverse nieuwe functies. In de update loste Apple ook een aantal problemen op en voerde beveiligingsverbeteringen door. Wat betreft dat laatste is er nu weer nieuws, want iOS 14.4.1 brengt belangrijke beveiligingsupdates. De update is nu beschikbaar.

iOS 14.4.1 beschikbaar

iOS 14.4.1 is een nieuwe update. Apple heeft in deze versie ‘belangrijke beveiligingsupdates’ doorgevoerd die ‘wordt aanbevolen voor alle gebruikers’. Op Apple’s pagina is te lezen dat er een probleem met WebKit is opgelost. Het beveiligingsprobleem is gemeld door onderzoekers van Google en Microsoft. Door het probleem kon malafide webcontent code uitvoeren. Tegelijkertijd kun je voor de iPad de nieuwste versie iPadOS 14.4.1 installeren. Apple heeft daarin hetzelfde probleem opgelost.

Apple heeft vandaag ook watchOS 7.3.2 en macOS Big Sur 11.2.3 vrijgegeven.

Ondertussen sleutelt Apple ook nog verder aan de beta van iOS 14.5, waarin wederom een groot aantal nieuwe functies toegevoegd worden. Meer over de nieuwe functies in iOS 14.5 lees je in ons artikel.

Releasenotes iOS 14.4.1

Deze update bevat belangrijke beveiligingsupdates en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van software-updates van Apple de volgende website:
https://support.apple.com/HT201222

iOS 14.4.1 downloaden
Om iOS 14.4.1 en iPadOS 14.4.1 te downloaden, doe je het volgende:

  1. Ga op je iPhone of iPad naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Wacht tot de update in beeld verschijnt.
  2. Tik op Download en installeer.
  3. Wacht tot je toestel opnieuw is opgestart en de installatie voltooid is.

Je kunt de update ook uitvoeren via iTunes of de Finder. Sluit daarvoor je iPhone of iPad met een kabel aan aan je Mac of pc en open iTunes of de Finder in macOS Catalina of nieuwer. Klik op je aangesloten apparaat en kies voor Zoek naar update. De update wordt vervolgens gedownload en daarna op je toestel geïnstalleerd.

Eerder introduceerde Apple in iOS 14.4 diverse nieuwe functies. Voorbeelden van de nieuwe functies in iOS 14.4 is de nieuwe Handoff-functie van de HomePod mini. De afgelopen weken zijn er na de release van iOS 14.4 geen grote problemen aan het licht gekomen. Toch brengt Apple nu alweer iOS 14.4.1 uit.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 14

iOS 14 is de grote software-update voor de iPhone, die in het najaar van 2020 verscheen. De belangrijkste iOS 14-functies zijn een nieuw beginscherm, interactieve widgets, verbeteringen voor HomeKit en de nieuwe Appfragmenten (ook wel App Clips genoemd).

iOS 14
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.