macOS Big Sur 11.2.3 update.

Nu beschikbaar: macOS Big Sur 11.2.3 met verbeterde beveiliging

Apple heeft weer een nieuwe update voor de Mac uitgebracht. Het gaat om macOS Big Sur 11.2.3, met een oplossing voor een probleem met WebKit.

macOS Big Sur 11.2.3 beschikbaar

Apple heeft vandaag een beveiligingsprobleem opgelost met een aantal van haar besturingssystemen. In macOS Big Sur 11.2.3, dat nu beschikbaar is, is een beveiligingsupdate doorgevoerd dat een probleem oplost met WebKit, de motor van Safari. Het probleem met WebKit werd gemeld door onderzoekers van Google en Microsoft.


Op de beveiligingspagina legt Apple uit welk probleem er met deze update opgelost is. Malafide webcontent kon willekeurige code op je Mac uitvoeren. Dit kon resulteren in geheugencorruptie.

De update brengt dezelfde bugfix als in iOS 14.4.1, iPadOS 14.4.1 en watchOS 7.3.2. Alle updates zijn vanaf nu meteen beschikbaar voor geschikte apparaten.

macOS Big Sur 11.2.3 releasenotes

macOS Big Sur 11.2.3 bevat belangrijke beveiligingsupdates en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van software-updates van Apple de volgende website: https://support.apple.com/HT201222

macOS Big Sur 11.2.3 downloaden
Je downloadt macOS Big Sur 11.2.3 via de Systeemvoorkeuren, net als bij iOS. Je downloadt deze update daarom als volgt:

  1. Ga naar Systeemvoorkeuren.
  2. Klik op Software-update.
  3. De Mac zoekt nu automatisch naar de nieuwste versie. Klik op Download en installeren om de update binnen te halen.

Je kan de instellingen ook zo aanpassen dat er automatisch gezocht wordt naar de nieuwste versies. Meer over het installeren van een macOS-update lees je in ons artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

macOS Big Sur

macOS 11 Big Sur is de grootste update voor de Mac sinds tijden en is beschikbaar sinds november 2020. Het is de opvolger van macOS Catalina. De update brengt een volledig nieuw design, een nieuw Bedieningspaneel, verbeteringen voor Safari en nog veel meer. Apple heeft voor het eerst sinds 2001 het versienummer verhoogd, van macOS 10.XX naar macOS 11.

macOS Big Sur
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.