Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

iOS 11 Golden Master: GM-versie iOS 11 nu beschikbaar

De iOS 11 Golden Master is nu beschikbaar voor ontwikkelaars. In dit artikel praten we je bij over de GM-versie van iOS 11, de laatste versie voordat iOS 11 definitief beschikbaar komt.

De iOS 11 betaperiode is inmiddels afgerond, dus dat betekent dat het tijd is voor de Golden Master. Apple heeft zojuist de iOS 11 Golden Master officieel vrijgegeven voor publieke testers en ontwikkelaars, waardoor zij deze nu kunnen installeren. De iOS 11 GM is de laatste stap voor de publieke release van iOS 11.

iOS 11 Golden Master.

Tijdens het iPhone X-event heeft Apple alle details over de nieuwe producten onthuld en dat betekent ook dat het testen van iOS 11 in de eindfase beland is. De afgelopen maanden heeft Apple in totaal tien iOS 11 beta’s voor ontwikkelaars uitgebracht. Ook zijn er negen iOS 11 beta’s voor publieke testers verschenen. Dat is meer dan de voorgaande jaren het geval was bij zo’n grote release als iOS 11. Nu is de Golden Master van iOS 11 verschenen en in dit artikel lees je er alles over.

Apple heeft ook van de andere versies de Golden Masters vrijgegeven. In onderstaande artikelen lees je daar meer over.

iOS 11 Golden Master beschikbaar

Vlak na het Apple-event brengt Apple altijd de Golden Master beschikbaar en zojuist is dit het geval voor iOS 11. De Golden Master is te downloaden voor ontwikkelaars en publieke testers. Afgelopen weekend lekte de Golden Master van iOS 11 al uit, waardoor veel details uit die versie al bekend zijn. Meer daarover lees je in onderstaand artikel.

Bekijk ook

iOS 11 lekt info over nieuwe iPhones: bewegende Animoji, Face ID en meer

Nieuwe details uit iOS 11 maken duidelijk dat de nieuwe iPhones met Animoji (geanimeerde emoji) gaan werken en dat de naam van de gezichtsherkenning Face ID wordt. Daarnaast is er nog veel meer gelekt.

iOS 11 Golden Master: wat is het?

De Golden Master is, zoals de naam al doet vermoeden, de laatste ‘gouden’ versie van een besturingssysteem voordat deze voor het grote publiek beschikbaar komt. In veruit de meeste gevallen is de Golden Master gelijk aan de definitieve versie, waardoor de Golden Master officieel dus geen beta meer is. De Golden Master is bedoeld om een laatste controle uit te voeren voordat miljoenen mensen de definitieve versie downloaden. Bovendien is de Golden Master voorzien van alle nieuwe functies die tijdens het iPhone-event besproken zijn, waardoor deze klaar is voor release (mochten er dus geen problemen meer ontdekt zijn).

iOS 11 Golden Master: kan ik deze installeren?

In principe is de Golden Master dus gelijk aan de versie die volgende week voor iedereen beschikbaar komt, waardoor het veilig is om deze versie te downloaden. Om de Golden Master op de officiële manier te installeren, is wel het betaprofiel voor ontwikkelaars of publieke testers vereist. Je kunt je alsnog aanmelden als publieke tester, mocht je de Golden Master willen installeren zodra deze voor publieke testers beschikbaar is.

Bekijk ook

Zo installeer je de publieke beta van iOS 17.4 en meer

Ben je van plan om de publieke beta's te installeren van iOS 17, iPadOS 17, macOS 14 Sonoma? In deze tip leggen we uit hoe je je voorbereidt op de publieke beta's en hoe je je aanmeldt voor het publieke betaprogramma. Uiteraard vertellen we ook hoe je de publieke beta's kunt installeren.

iOS 11 Golden Master installeren

Om de Golden Master te installeren, doe je het volgende:

  1. Ga op je iPhone of iPad met het betaprofiel naar de Instellingen-app.
  2. Tik op Algemeen > Software-update.
  3. Er wordt gezocht naar de Golden Master van iOS 11.
  4. Wacht rustig tot de installatie is voltooid.

Over iOS 11
iOS 11 is de eerstvolgende grote nieuwe update voor de iPhone, iPad en iPod touch. In iOS 11 voert Apple een hele hoop vernieuwingen door. Zo heeft het Bedieningspaneel in iOS 11 een volledig nieuw uiterlijk en kun je deze nu ook zelf aanpassen. Ook gaat de App Store op de schop met een nieuw uiterlijk en nieuwe functies en is er een nieuwe Bestanden-app, waarin je zelf de bestanden en documenten kunt beheren. Voor Siri in iOS 11 zijn er ook een hoop verbeteringen, zoals nieuwe stemmen. Voor de iPad zijn er veel multitaskingfuncties in iOS 11 toegevoegd. In onderstaande artikelen vind je meer over de 11 grote nieuwe functies in iOS 11. In een apart artikel vind je meer over de kleine vernieuwingen in iOS 11.

Bekijk ook

Deze 11 functies kun je meteen proberen in iOS 11

iOS 11 zit bomvol nieuwe functies. Welke moet je nu als eerste zelf proberen? We hebben de 11 meest interessante voor je uitgelicht, zodat je ze meteen kunt testen.
Bekijk ook

Ontdekkingen in iOS 11: kleine en verborgen vernieuwingen die Apple niet noemde

iOS 11 zit bomvol nieuwe functies. De grootste vernieuwingen hebben we al apart besproken, maar er zijn ook nog heel veel kleine aanpassingen. De verborgen en minder grote veranderingen lichten we in dit artikel uit.

iOS 11 releasedatum
De definitieve versie van iOS 11 wordt op 19 september 2017 uitgebracht. Vanaf dat moment kan iedereen met een geschikte iPhone, iPad of iPod touch overstappen naar de nieuwste versie van iOS. Mocht je meer willen lezen over de releasedatum van iOS 11 en wanneer alle beta’s precies zijn verschenen, dan lees je daar in onderstaand artikel meer over.

Bekijk ook

Dit is de releasedatum van iOS 11

Wanneer komt iOS 11 beschikbaar? En wanneer kun je macOS 10.13, watchOS 4 en tvOS 11 downloaden? Je leest het allemaal in dit overzicht.

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11

Reacties: 64 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.