iOS 11 Golden Master.

iOS 11 Golden Master: GM-versie iOS 11 nu beschikbaar

De iOS 11 Golden Master is nu beschikbaar voor ontwikkelaars. In dit artikel praten we je bij over de GM-versie van iOS 11, de laatste versie voordat iOS 11 definitief beschikbaar komt.

De iOS 11 betaperiode is inmiddels afgerond, dus dat betekent dat het tijd is voor de Golden Master. Apple heeft zojuist de iOS 11 Golden Master officieel vrijgegeven voor publieke testers en ontwikkelaars, waardoor zij deze nu kunnen installeren. De iOS 11 GM is de laatste stap voor de publieke release van iOS 11.

iOS 11 Golden Master.

Tijdens het iPhone X-event heeft Apple alle details over de nieuwe producten onthuld en dat betekent ook dat het testen van iOS 11 in de eindfase beland is. De afgelopen maanden heeft Apple in totaal tien iOS 11 beta’s voor ontwikkelaars uitgebracht. Ook zijn er negen iOS 11 beta’s voor publieke testers verschenen. Dat is meer dan de voorgaande jaren het geval was bij zo’n grote release als iOS 11. Nu is de Golden Master van iOS 11 verschenen en in dit artikel lees je er alles over.

Apple heeft ook van de andere versies de Golden Masters vrijgegeven. In onderstaande artikelen lees je daar meer over.

iOS 11 Golden Master beschikbaar

Vlak na het Apple-event brengt Apple altijd de Golden Master beschikbaar en zojuist is dit het geval voor iOS 11. De Golden Master is te downloaden voor ontwikkelaars en publieke testers. Afgelopen weekend lekte de Golden Master van iOS 11 al uit, waardoor veel details uit die versie al bekend zijn. Meer daarover lees je in onderstaand artikel.

iOS 11 Golden Master: wat is het?

De Golden Master is, zoals de naam al doet vermoeden, de laatste ‘gouden’ versie van een besturingssysteem voordat deze voor het grote publiek beschikbaar komt. In veruit de meeste gevallen is de Golden Master gelijk aan de definitieve versie, waardoor de Golden Master officieel dus geen beta meer is. De Golden Master is bedoeld om een laatste controle uit te voeren voordat miljoenen mensen de definitieve versie downloaden. Bovendien is de Golden Master voorzien van alle nieuwe functies die tijdens het iPhone-event besproken zijn, waardoor deze klaar is voor release (mochten er dus geen problemen meer ontdekt zijn).

iOS 11 Golden Master: kan ik deze installeren?

In principe is de Golden Master dus gelijk aan de versie die volgende week voor iedereen beschikbaar komt, waardoor het veilig is om deze versie te downloaden. Om de Golden Master op de officiële manier te installeren, is wel het betaprofiel voor ontwikkelaars of publieke testers vereist. Je kunt je alsnog aanmelden als publieke tester, mocht je de Golden Master willen installeren zodra deze voor publieke testers beschikbaar is.

iOS 11 Golden Master installeren

Om de Golden Master te installeren, doe je het volgende:

  1. Ga op je iPhone of iPad met het betaprofiel naar de Instellingen-app.
  2. Tik op Algemeen > Software-update.
  3. Er wordt gezocht naar de Golden Master van iOS 11.
  4. Wacht rustig tot de installatie is voltooid.

Over iOS 11
iOS 11 is de eerstvolgende grote nieuwe update voor de iPhone, iPad en iPod touch. In iOS 11 voert Apple een hele hoop vernieuwingen door. Zo heeft het Bedieningspaneel in iOS 11 een volledig nieuw uiterlijk en kun je deze nu ook zelf aanpassen. Ook gaat de App Store op de schop met een nieuw uiterlijk en nieuwe functies en is er een nieuwe Bestanden-app, waarin je zelf de bestanden en documenten kunt beheren. Voor Siri in iOS 11 zijn er ook een hoop verbeteringen, zoals nieuwe stemmen. Voor de iPad zijn er veel multitaskingfuncties in iOS 11 toegevoegd. In onderstaande artikelen vind je meer over de 11 grote nieuwe functies in iOS 11. In een apart artikel vind je meer over de kleine vernieuwingen in iOS 11.

iOS 11 releasedatum
De definitieve versie van iOS 11 wordt op 19 september 2017 uitgebracht. Vanaf dat moment kan iedereen met een geschikte iPhone, iPad of iPod touch overstappen naar de nieuwste versie van iOS. Mocht je meer willen lezen over de releasedatum van iOS 11 en wanneer alle beta’s precies zijn verschenen, dan lees je daar in onderstaand artikel meer over.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2017, 21:10
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, golden master, ios 11
Software iOS 11

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie.

iOS 11

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.