macOS High Sierra Golden Master.

macOS High Sierra Golden Master: GM-versie voor de Mac nu beschikbaar

De macOS High Sierra Golden Master is nu beschikbaar. Dit is de laatste testversie voordat de definitieve versie van macOS High Sierra beschikbaar komt. In dit artikel lees je alles over de Golden Master.

Zojuist is de macOS High Sierra Golden Master voor ontwikkelaars en publieke testers vrijgegeven. Gebruikers die de macOS High Sierra beta voor ontwikkelaars geïnstalleerd hadden, kunnen nu overstappen naar de Golden Master, waarin geen grote wijzigingen meer zullen worden aangebracht in aanloop naar de definitieve versie, die op 25 september beschikbaar komt. Een paar dagen geleden verschenen al de Golden Masters voor iOS, watchOS en tvOS.

macOS High Sierra Golden Master.

Apple heeft tijdens het iPhone X-event weinig details vrijgegeven over nieuwe Macs en heeft daardoor ook weinig aandacht besteed aan macOS High Sierra, de nieuwste versie voor elke geschikte Mac. De afgelopen maanden zijn er echter wel negen macOS High Sierra beta’s voor ontwikkelaars verschenen, naast acht macOS High Sierra beta’s voor publieke testers. In dit artikel lees je alles over de macOS High Sierra Golden Master.

Apple heeft ook van de andere versies de Golden Masters vrijgegeven. In onderstaande artikelen lees je daar meer over.

macOS High Sierra Golden Master beschikbaar

Apple heeft zojuist de Golden Master van macOS High Sierra vrijgegeven voor ontwikkelaars en publieke betatesters. Dat betekent de laatste stap in het ontwikkelproces van macOS High Sierra gezet kan worden. Mocht je in deze Golden Master nog ontdekkingen gedaan hebben, laat dat dan hieronder in de reacties aan ons weten.

macOS High Sierra Golden Master: wat is het?

De Golden Master is, zoals de naam al doet vermoeden, de laatste ‘gouden’ versie van een besturingssysteem voordat deze voor het grote publiek beschikbaar komt. In veruit de meeste gevallen is de Golden Master gelijk aan de definitieve versie, waardoor de Golden Master officieel dus geen beta meer is. De Golden Master is bedoeld om een laatste controle uit te voeren voordat miljoenen mensen de definitieve versie downloaden. Deze versie is dus klaar voor release, mochten er dus geen problemen meer ontdekt zijn.

macOS High Sierra Golden Master: kan ik deze installeren?

In principe is de Golden Master dus gelijk aan de versie die snel voor iedereen beschikbaar komt, waardoor het veilig is om deze versie te downloaden. Om de Golden Master op de officiële manier te installeren, is wel het betaprofiel voor ontwikkelaars of publieke testers vereist. Je kunt je alsnog aanmelden als publieke tester, mocht je de Golden Master willen installeren zodra deze voor publieke testers beschikbaar is.

macOS High Sierra Golden Master installeren

Om de Golden Master te installeren, doe je het volgende:

  1. Ga op je Mac met het betaprofiel naar de Mac App Store.
  2. Klik op het tabblad Updates, bovenaan de menubalk.
  3. Er wordt gezocht naar de Golden Master van macOS High Sierra.
  4. Wacht rustig tot de installatie is voltooid.

Over macOS High Sierra

macOS High Sierra 10.13 werd tijdens de WWDC 2017 aangekondigd en is een relatief kleine update voor de Mac. Zoals de naam al doet vermoeden is het meer een verdere uitbreiding van macOS Sierra. Dat betekent ook dat elke Mac die geschikt was voor macOS Sierra, kan upgraden naar macOS High Sierra. Je krijgt dan onder andere het vernieuwde bestandensysteem APFS, wat een aantal voordelen met zich mee brengt. Ook werkt je Mac dankzij macOS High Sierra met externe GPU’s en kunnen ontwikkelaars aan de slag met Virtual Reality. Ook kun je rekenen op allerlei verbeteringen in apps, zoals in Foto’s en Safari. Meer over de functies in macOS High Sierra, lees je in het dossier.

macOS High Sierra releasedatum
De definitieve versie van macOS High Sierra wordt op 25 september 2017 uitgebracht. Vanaf dat moment kan iedereen met een geschikte Mac overstappen naar de nieuwste versie van macOS. In een apart overzicht vind je een complete tijdlijn van alle beta’s die van macOS High Sierra verschenen zijn. Je kunt je ook alvast voorbereiden op macOS High Sierra, zodat je gereed bent zodra de definitieve versie vrijgegeven wordt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2017, 19:19
Categorie Mac & macOS
Onderwerp macos high sierra
Software macOS 10.13 High Sierra

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.