Animoji iOS 11

iOS 11 lekt info over nieuwe iPhones: bewegende Animoji, Face ID en meer

Nieuwe details uit iOS 11 maken duidelijk dat de nieuwe iPhones met Animoji (geanimeerde emoji) gaan werken en dat de naam van de gezichtsherkenning Face ID wordt. Daarnaast is er nog veel meer gelekt.

De Golden Master van iOS 11 is gelekt en daaruit komen interessante details over de nieuwe iPhones naar voren, waaronder de aanwezigheid van een True Tone-scherm en speciale belichting voor portretten met de naam Portrait Lighting. Ook wordt de naam van de gezichtsherkenning Face ID bevestigd en zijn er meer details hoe Apple met de uitsparing aan de bovenkant van het scherm omgaat. Er zitten ook nieuwe bewegende emoji in, die jouw gezicht naäpen. Je kunt kiezen uit een aap, robot, kat, hond of… drol.

iOS 11 GM geeft details over nieuwe iPhones

De nieuwe functies zouden betrekking hebben op de ‘iPhone 8’, hoewel met de codenaam D22 waarschijnlijk het nieuwe model met OLED-scherm wordt bedoeld, die volgens onze informatie iPhone X gaat heten. De iOS 11 GM blijkt al via Reddit te worden verspreid. Als je het installeert, kun je in de code zien dat de gezichtsherkenning Face ID wordt genoemd.

Face ID

iOS 11 bevat een animatie met een ronddraaiend, lachend gezichtje. Dit zou een instructievideo kunnen zijn voor het instellen van Face ID. Het klinkt logisch, omdat Apple het gezicht van een gebruiker vanuit meerdere hoeken moet zien, om nauwkeurig genoeg te kunnen zijn. De gezichtsherkenning zou volgens eerdere berichten ook moeten werken als de iPhone op tafel ligt.

Animoji: geanimeerde emoji die jouw gezicht nadoen

In de code van iOS 11 GM zijn driedimensionale, geanimeerde emoji aangetroffen die Apple ‘Jellyfish’ en ‘Animoji’ noemt. Het zijn karakters met gezichtsuitdrukkingen, die afkomstig lijken van een bedrijf dat Apple in 2015 overnam: Faceshift. De gezichtjes maken gebruik van gezichtsherkenning en passen hun bewegingen en gezichtsuitdrukking aan, op basis van wat jij doet.

Portrait Lighting

De code bevat ook verwijzingen naar een nieuwe functie met de naam Portrait Lighting. Het zou hier gaan om verschillende lichteffecten voor het maken van portretten met diepte. Via de camera-app zou je deze functie kunnen activeren, als aanvulling op de al bestaande portretfunctie op de iPhone 7 Plus. Opties zijn onder andere Contour Light, Natural Light, Stage Light, Stage Light Mono en Studio Light.

De iOS 11 GM verklapt ook nieuwe mogelijkheden voor videofilmen met onder andere:

  • 1080p HD bij 240 fps 480 MB, met 1080p HD bij 240 fps
  • 4K bij 24 fps (Footer) 270 MB, met 4K bij 24 fps (film style) (HEVC Footer) 135 MB, met 4K bij 24 fps (film style)
  • 4K bij 60 fps (Footer) 450 MB, met 4K at 60 fps (hogere resolutie, vloeiender) (HEVC Footer) 400 MB, met 4K bij 60 fps (hogere resolutie, vloeiender)

Ook zou de iOS 11 GM onthullen dat de OLED-iPhone voorzien wordt van een True Tone-display, zoals analist Ming-Chi Kuo ook al bevestigde in een rapport aan investeerders. Dit True Tone-scherm heeft een resolutie van 1125 bij 2436 pixels en zorgt voor automatisch aanpassen van de kleurtemperatuur van het scherm, afhankelijk van het omgevingslicht. Afgelopen maart beweerden analisten dat Apple het in alle nieuwe modellen van 2017 wilde toepassen, ook in de goedkopere zonder OLED-scherm.

Lijntekeningen in de iOS 11 GM bevestigen nogmaals waar de thuisknop en de statusbalk met inkeping zich bevinden. Apple legt uit hoe je een noodgesprek kunt starten door gelijktijdig de powerknop en de volume omhoog-knop ingedrukt te houden.

D22 iOS 11 GM lek

Aan de linkerkant van de inkeping staat de tijd met daarnaast het locatie-icoontje, op het rechter deel zie je batterijduur, mobiele signaalsterkte en Wi-Fi.

Er zijn opnieuw aanwijzingen dat de grotere powerknop (die nu zijknop wordt genoemd) gebruikt kan worden om Siri te activeren, zoals al eerder werd genoemd. Verder is de zijknop te gebruiken om snel pasjes en tickets tevoorschijn te halen voor Apple Pay. Mensen met een handicap kunnen de zijknop gebruiken voor nieuwe Toegankelijkheidsfuncties, waarmee je de snelheid van het dubbel- en driedubbelklikken kunt aanpassen, Type to Siri activeren en het dimmen van het scherm als je al dan niet naar het scherm kijkt.

Twee screenshots in de code maken meer duidelijk over de nieuwe navigatiebalk op het toestel, die de thuisknop onder het scherm vervangt. Door omhoog te vegen krijg je het beginscherm te zien en langer vegen onthult de appkiezer.

D22 screenshots

Eerder vandaag schreven we al over een drietal andere ontdekkingen: details over de 4G Apple Watch, die geleverd zal worden met vooraf ingestelde databundels van specifieke providers en waarbij de antennes waarschijnlijk zitten ingebouwd in de Digital Crown met rode stip, vernieuwde AirPods waarbij het statuslampje aan de buitenkant van de oplaadcase zit en nieuwe wallpapers voor iedereen die iOS 11 straks installeert.

De gelekte informatie, zo vlak voor de onthulling van de iPhones, zal Apple niet erg gelegen komen. Nog eentje om mee af te sluiten: één van de aangetroffen Animoji is een lachende drol, die een mooie aanvulling is op de droevige drol, die ook nog op de iPhone beschikbaar komt.

Lachende drol

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 september 2017, 12:04
Categorieën Geruchten, iOS
Onderwerpen ios 11, iPhone 8, iPhone X
Device iPhone 8
Software iOS 11

Actuele iPhone 8 deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.