watchOS 4 Golden Master: GM-versie voor Apple Watch nu beschikbaar

De laatste testversie van watchOS 4 voordat de definitieve versie verschijnt, is nu beschikbaar. Ontwikkelaars kunnen de watchOS 4 Golden Master downloaden. In dit artikel lees je er alles over.

Voor de Apple Watch heeft Apple zojuist de watchOS 4 Golden Master vrijgegeven. Dit is de laatste testversie voordat de definitieve versie van watchOS 4 verschijnt. De watchOS 4 Golden Master is alleen beschikbaar voor ontwikkelaars en er zal geen publieke testversie van verschijnen.

watchOS 4 Golden Master.

watchOS 4 is de afgelopen maanden uitvoerig getest, net als de andere besturingssystemen zoals iOS 11 en macOS High Sierra. Van de watchOS 4 beta zijn in totaal acht versies verschenen, net wat minder als bij de overige besturingssystemen. watchOS 4 is bovendien de enige die niet door publieke testers te installeren is. De Golden Master die zojuist verschenen is, is er dan ook alleen voor ontwikkelaars. In dit artikel lees je alles over de Golden Master.

Bekijk ook

watchOS 4 beta 8 nu beschikbaar voor Apple Watch

De achtste beta van watchOS 4 is nu beschikbaar voor ontwikkelaars. De nieuwe beta van watchOS 4 brengt weer enkele vernieuwingen en verbeteringen naar de Apple Watch.

Apple heeft ook van de andere versies de Golden Masters vrijgegeven. In onderstaande artikelen lees je daar meer over.

watchOS 4 Golden Master beschikbaar

De Golden Master van watchOS 4 is nu beschikbaar voor ontwikkelaars. De Golden Master bevat alle nieuwe functies van watchOS 4 en bevat als het goed is geen bugfixes meer. Mogelijk bevat de watchOS 4 Golden Master verwijzingen naar de nieuwe Apple Watch Series 3 die tijdens het event aangekondigd is. Mocht je in de GM-versie van watchOS 4 nog nieuwe functies ontdekt hebben, dan horen we dat graag in de reacties. Als er ontdekkingen gedaan worden, werken we dit bericht bij met de nieuwste info.

Bekijk ook

Apple Watch Series 3: specificaties, functies, deals en meer

De Apple Watch Series 3 is de smartwatch die Apple in 2017 heeft geïntroduceerd. De Series 3 is niet meer verkrijgbaar bij Apple, maar je kunt nog wel voorraad tegenkomen. Wij raden echter af een Apple Watch Series 3 te kopen. Lees hier alles over functies, beschikbaarheid, specs en ons koopadvies.

watchOS 4 Golden Master: wat is het?

De Golden Master is, zoals de naam al doet vermoeden, de laatste ‘gouden’ versie van een besturingssysteem voordat deze voor het grote publiek beschikbaar komt. In veruit de meeste gevallen is de Golden Master gelijk aan de definitieve versie, waardoor de Golden Master officieel dus geen beta meer is. De Golden Master is bedoeld om een laatste controle uit te voeren voordat miljoenen mensen de definitieve versie downloaden. Bovendien is de Golden Master voorzien van alle nieuwe functies die tijdens het iPhone-event besproken zijn, waardoor deze klaar is voor release (mochten er dus geen problemen meer ontdekt zijn).

watchOS 4 Golden Master: kan ik deze installeren?

In principe is de Golden Master dus gelijk aan de versie die volgende week voor iedereen beschikbaar komt, waardoor het veilig is om deze versie te downloaden. Om de Golden Master op de officiële manier te installeren, is wel het betaprofiel voor ontwikkelaars vereist. Niet-ontwikkelaars zullen dus nog even geduld moeten hebben, totdat watchOS 4 voor iedereen beschikbaar komt. Om de watchOS 4 Golden Master te installeren, is waarschijnlijk wel de iOS 11 Golden Master vereist.

Bekijk ook

iOS 11 Golden Master: GM-versie iOS 11 nu beschikbaar

De iOS 11 Golden Master is nu beschikbaar voor ontwikkelaars. In dit artikel praten we je bij over de GM-versie van iOS 11, de laatste versie voordat iOS 11 definitief beschikbaar komt.

watchOS 4 Golden Master installeren

Om de Golden Master te installeren, doe je het volgende:

  1. Ga op je iPhone die aan je Apple Watch met het betaprofiel gekoppeld is naar de Watch-app.
  2. Tik in het tabblad Mijn Watch op Algemeen > Software-update.
  3. Er wordt gezocht naar de Golden Master van watchOS 4.
  4. Wacht rustig tot de installatie is voltooid.

Over watchOS 4
watchOS 4 is alweer de derde update van het besturingssysteem van de Apple Watch. In watchOS 4 legt Apple nog meer de focus op sporters. Zo zijn er allerlei verbeteringen in de Activiteit- en Workout-app en komen er nieuwe wijzerplaten aan. Zo is de caleidoscoop-wijzerplaat nieuw en krijg je met de Siri-wijzerplaat allerlei suggesties voor agenda-meldingen, het weer en meer. Je kunt direct vanaf de wijzerplaat scrollen met de Digital Crown om aankomende suggesties te zien. Ook is er een nieuw soort beginscherm met lijstweergave, kun je je Apple Watch als zaklamp gebruiken en is de Muziek-app in een nieuw jasje gestoken. Meer over de zes grootste veranderingen in watchOS 4 lees je in ons aparte artikel.

Bekijk ook

Dit vinden wij in watchOS 4 de beste nieuwe functies

Nieuwe wijzerplaten, sportfuncties en een nieuwe Muziek-app: wat zijn volgens ons de belangrijkste vernieuwingen voor de Apple Watch in watchOS 4? We hebben de zes belangrijkste functies op een rij gezet.

watchOS 4 releasedatum
De definitieve versie van watchOS 4 wordt op 19 september 2017 uitgebracht. Vanaf dat moment kan iedereen met een Apple Watch overstappen naar de nieuwste versie van watchOS. De nieuwe Apple Watch Series 3 wordt standaard geleverd met watchOS 4. Hieronder lees je meer over watchOS 4 voor de Apple Watch.

Bekijk ook

watchOS 4 voor de Apple Watch: alles over functies, versies en meer

Lees hier alles over watchOS 4 voor de Apple Watch: de nieuwe functies, geschikte Apple Watch-modellen, versies en hoe je watchOS 4 kunt downloaden en installeren. In één keer weet je alles!
Bekijk ook

iOS 11 voor iPhone en iPad: alles over functies, versies en meer

iOS 11 verscheen in 2017 voor iPhone en iPad. Wat zijn de nieuwe functies, hoe moet je iOS 11 installeren en op welke toestellen werkt? In dit overzicht lees je alles over deze versie.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.