watchOS 4 Golden Master.

watchOS 4 Golden Master: GM-versie voor Apple Watch nu beschikbaar

De laatste testversie van watchOS 4 voordat de definitieve versie verschijnt, is nu beschikbaar. Ontwikkelaars kunnen de watchOS 4 Golden Master downloaden. In dit artikel lees je er alles over.

Voor de Apple Watch heeft Apple zojuist de watchOS 4 Golden Master vrijgegeven. Dit is de laatste testversie voordat de definitieve versie van watchOS 4 verschijnt. De watchOS 4 Golden Master is alleen beschikbaar voor ontwikkelaars en er zal geen publieke testversie van verschijnen.

watchOS 4 Golden Master.

watchOS 4 is de afgelopen maanden uitvoerig getest, net als de andere besturingssystemen zoals iOS 11 en macOS High Sierra. Van de watchOS 4 beta zijn in totaal acht versies verschenen, net wat minder als bij de overige besturingssystemen. watchOS 4 is bovendien de enige die niet door publieke testers te installeren is. De Golden Master die zojuist verschenen is, is er dan ook alleen voor ontwikkelaars. In dit artikel lees je alles over de Golden Master.

Apple heeft ook van de andere versies de Golden Masters vrijgegeven. In onderstaande artikelen lees je daar meer over.

watchOS 4 Golden Master beschikbaar

De Golden Master van watchOS 4 is nu beschikbaar voor ontwikkelaars. De Golden Master bevat alle nieuwe functies van watchOS 4 en bevat als het goed is geen bugfixes meer. Mogelijk bevat de watchOS 4 Golden Master verwijzingen naar de nieuwe Apple Watch Series 3 die tijdens het event aangekondigd is. Mocht je in de GM-versie van watchOS 4 nog nieuwe functies ontdekt hebben, dan horen we dat graag in de reacties. Als er ontdekkingen gedaan worden, werken we dit bericht bij met de nieuwste info.

watchOS 4 Golden Master: wat is het?

De Golden Master is, zoals de naam al doet vermoeden, de laatste ‘gouden’ versie van een besturingssysteem voordat deze voor het grote publiek beschikbaar komt. In veruit de meeste gevallen is de Golden Master gelijk aan de definitieve versie, waardoor de Golden Master officieel dus geen beta meer is. De Golden Master is bedoeld om een laatste controle uit te voeren voordat miljoenen mensen de definitieve versie downloaden. Bovendien is de Golden Master voorzien van alle nieuwe functies die tijdens het iPhone-event besproken zijn, waardoor deze klaar is voor release (mochten er dus geen problemen meer ontdekt zijn).

watchOS 4 Golden Master: kan ik deze installeren?

In principe is de Golden Master dus gelijk aan de versie die volgende week voor iedereen beschikbaar komt, waardoor het veilig is om deze versie te downloaden. Om de Golden Master op de officiële manier te installeren, is wel het betaprofiel voor ontwikkelaars vereist. Niet-ontwikkelaars zullen dus nog even geduld moeten hebben, totdat watchOS 4 voor iedereen beschikbaar komt. Om de watchOS 4 Golden Master te installeren, is waarschijnlijk wel de iOS 11 Golden Master vereist.

watchOS 4 Golden Master installeren

Om de Golden Master te installeren, doe je het volgende:

  1. Ga op je iPhone die aan je Apple Watch met het betaprofiel gekoppeld is naar de Watch-app.
  2. Tik in het tabblad Mijn Watch op Algemeen > Software-update.
  3. Er wordt gezocht naar de Golden Master van watchOS 4.
  4. Wacht rustig tot de installatie is voltooid.

Over watchOS 4
watchOS 4 is alweer de derde update van het besturingssysteem van de Apple Watch. In watchOS 4 legt Apple nog meer de focus op sporters. Zo zijn er allerlei verbeteringen in de Activiteit- en Workout-app en komen er nieuwe wijzerplaten aan. Zo is de caleidoscoop-wijzerplaat nieuw en krijg je met de Siri-wijzerplaat allerlei suggesties voor agenda-meldingen, het weer en meer. Je kunt direct vanaf de wijzerplaat scrollen met de Digital Crown om aankomende suggesties te zien. Ook is er een nieuw soort beginscherm met lijstweergave, kun je je Apple Watch als zaklamp gebruiken en is de Muziek-app in een nieuw jasje gestoken. Meer over de zes grootste veranderingen in watchOS 4 lees je in ons aparte artikel.

watchOS 4 releasedatum
De definitieve versie van watchOS 4 wordt op 19 september 2017 uitgebracht. Vanaf dat moment kan iedereen met een Apple Watch overstappen naar de nieuwste versie van watchOS. De nieuwe Apple Watch Series 3 wordt standaard geleverd met watchOS 4. Hieronder lees je meer over watchOS 4 voor de Apple Watch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2017, 21:44
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, watchos 4
Software watchOS 4

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.