Apple kondigt AirPower aan: draadloze oplader voor iPhone X, Apple Watch en AirPods

Apple heeft de AirPower aangekondigd. De AirPower is een draadloze oplader voor de iPhone X, iPhone 8, Apple Watch en de AirPods. Hierdoor hoef je geen kabel meer in je toestellen te steken.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft een nieuwe draadloze oplader aangekondigd met de naam AirPower. De AirPower is een draadloze oplader van Apple die niet alleen werkt met de iPhone X en iPhone 8, maar ook met de Apple Watch en zelfs de vernieuwde AirPods. In dit artikel praten we je bij over de AirPower.


Update september 2017: Inmiddels kun je de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus kopen, waarmee draadloos opladen mogelijk is.

AirPower iPhone X oplader

AirPower: draadloze oplader van Apple

De AirPower is Apple’ eigen draadloze oplader. De AirPower is wit en ovaal van vorm en vereist een Lightning-kabel. Door je iPhone X, iPhone 8 of zelfs Apple Watch en AirPods op de AirPower te leggen, worden ze opgeladen. Het is daardoor niet nodig om elk apparaat afzonderlijk op te laden met een Lightning-kabel.

Bekijk ook

AirPower: alles over de draadloze oplaadmat van Apple

Lees hier alle uitleg over AirPower, de draadloze oplaadmat die Apple in de periode 2017-2018 ontwikkelde. Waarom is de AirPower nooit officieel uitgebracht, hoe werkte het? Antwoord op al je AirPower vragen!

Een kanttekening is dat je een nieuwe oplaadcase voor de AirPods nodig hebt om de AirPods op te laden met de AirPower. De nieuwe AirPods werden eerder al uitgelekt, maar het blijkt nu alleen te gaan om een nieuwe versie van de oplaadcase. Uit de keynote blijkt dat je de nieuwe oplaadcase voor de AirPods los kunt aanschaffen, maar exacte details ontbreken nog.

Het duurt nog even voordat de AirPower beschikbaar komt. De AirPower zal pas ergens volgend jaar beschikbaar zijn. Tot die tijd kun je voor de iPhone 8 en iPhone X gebruikmaken van draadloze opladers van andere bedrijven die de Qi-standaard ondersteunen, waaronder de opladers van IKEA en Belkin.

Bekijk ook

iPhone X: het complete overzicht met specs en meer

De Apple iPhone X is het toptoestel van 2017. Deze iPhone heeft als belangrijkste vernieuwingen een vrijwel randloos scherm met Face ID gezichtsherkenning. Het is bovendien Apple's eerste toestel met OLED-scherm.

Reageren? Dat kan in ons speciale Praat mee-artikel, waar je ook de reacties van andere iCulture-bezoekers terugvindt.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.