tvOS 11 Golden Master.

tvOS 11 Golden Master: Apple brengt GM-versie voor Apple TV uit

Apple heeft zojuist de Golden Master van iOS 11 vrijgegeven. De GM-versie van tvOS 11 is te downloaden voor ontwikkelaars. In dit artikel praten we je bij over de tvOS 11 Golden Master.

tvOS 11 komt binnenkort beschikbaar voor de Apple TV, maar voor het zover is brengt Apple eerst nog de zogenaamde Golden Master uit. Zojuist is de tvOS 11 Golden Master verschenen voor publieke testers en ontwikkelaars met een vierde generatie Apple TV. De Golden Master is de laatste versie voordat tvOS 11 beschikbaar komt.

tvOS 11 Golden Master.

Apple heeft tijdens het iPhone-event de Apple TV 4K aangekondigd, de vijfde generatie Apple TV. Deze is voorzien van 4K en HDR voor betere beeldkwaliteit en is ook een stuk krachtiger. De Apple TV 4K wordt uitgebracht met tvOS 11, de aanstaande versie van tvOS. Apple heeft de afgelopen maanden tien tvOS 11 beta’s voor ontwikkelaars uitgebracht, naast een hele reeks aan tvOS 11 beta’s voor publieke testers. Dat betekent dat het nu tijd is voor de laatste stap, de Golden Master van tvOS 11. In dit artikel praten we je bij.

Apple heeft ook van de andere versies de Golden Masters vrijgegeven. In onderstaande artikelen lees je daar meer over.

tvOS 11 Golden Master beschikbaar

De tvOS 11 Golden Master is nu te downloaden voor publieke testers en ontwikkelaars. De Golden Master van tvOS 11 bevat alle nieuwste functies en is vaak gelijk aan de definitieve versie van tvOS 11 die binnenkort verschijnt. Mocht je in de Golden Master van tvOS 11 nog nieuwe dingen ontdekt hebben, laat dat dan weten in de reacties.

tvOS 11 Golden Master: wat is het?

De Golden Master is, zoals de naam al doet vermoeden, de laatste ‘gouden’ versie van een besturingssysteem voordat deze voor het grote publiek beschikbaar komt. In veruit de meeste gevallen is de Golden Master gelijk aan de definitieve versie, waardoor de Golden Master officieel dus geen beta meer is. De Golden Master is bedoeld om een laatste controle uit te voeren voordat miljoenen mensen de definitieve versie downloaden. Bovendien is de Golden Master voorzien van alle nieuwe functies die tijdens het iPhone-event besproken zijn, waardoor deze klaar is voor release (mochten er dus geen problemen meer ontdekt zijn).

tvOS 11 Golden Master: kan ik deze installeren?

In principe is de Golden Master dus gelijk aan de versie die volgende week voor iedereen beschikbaar komt, waardoor het veilig is om deze versie te downloaden. Om de Golden Master op de officiële manier te installeren, is wel het betaprofiel voor ontwikkelaars of publieke testers vereist. Je kunt je alsnog aanmelden als publieke tester, mocht je de Golden Master willen installeren zodra deze voor publieke testers beschikbaar is.

tvOS 11 Golden Master installeren

Om de Golden Master te installeren, doe je het volgende:

  1. Ga op je Apple TV met het betaprofiel naar de Instellingen-app.
  2. Navigeer naar op Systeem > Software-update.
  3. Er wordt gezocht naar de Golden Master van tvOS 11.
  4. Wacht rustig tot de installatie is voltooid.

Over tvOS 11
In tvOS 11 heeft Apple een aantal verbeteringen doorgevoerd, al is de update niet zo groot als van tevoren gehoopt werd. Nieuw is dat je de donkere weergave op de Apple TV ook automatisch kunt instellen, zodat het menu overdag licht weergegeven wordt maar ‘s avonds overschakelt naar een donkere weergave. Ook nieuw is de beginschermsynchronisatie, waardoor het beginscherm op meerdere Apple TV’s altijd gelijk is als je met dezelfde accounts ingelogd bent. Ook kun je je AirPods automatisch met de Apple TV verbinden als je ze al gekoppeld hebt op je andere apparaten. In onderstaand artikel lees je meer over de nieuwe functies van tvOS 11.

tvOS 11 releasedatum
De definitieve versie van tvOS 11 wordt op 19 september 2017 uitgebracht. Vanaf dat moment kan iedereen met de vierde generatie Apple TV overstappen naar de nieuwste versie van tvOS. tvOS 11 staat standaard geïnstalleerd op de nieuwste Apple TV 4K. Meer daarover lees je in ons aparte artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2017, 21:58
Categorie iDevices
Onderwerpen apple tv, firmware, golden master, tvos 11
Software tvOS 11

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.