Danalock deurslot HomeKit

Danalock deurslot later dit jaar geschikt voor HomeKit

Het Danalock-deurslot krijgt ondersteuning voor HomeKit, zodat je makkelijker de deur kunt openen en sluiten met Siri en scenes kunt activeren als je de deur op slot doet.

Na Elgato kondigt de eveneens Duitse fabrikant Danalock ook een slim deurslot aan, dat met HomeKit werkt. De nieuwe versie van het deurslot moet nog voor het einde van het jaar op de markt komen.

Danalock deurslot HomeKit

Danalock deurslot met HomeKit

Slimme deursloten zijn er genoeg, maar ze zijn lang niet altijd geschikt voor de Europese woonhuizen. En dan wil je er liefst ook nog eentje die geschikt is voor HomeKit. Wat dat betreft is het goed als je nog even met je aanschaf hebt gewacht, want dit najaar komen er twee kanshebbers op de markt: de eerder besproken Elgato Lock en een ander deurslot van een eveneens Duitse fabrikant: Danalock. Dit deurslot is al langere tijd verkrijgbaar, maar zal nu in een versie verschijnen die compatibel is met HomeKit. Als je met handen vol zware boodschappentassen staat zou je de deur dan met Siri kunnen openen door “Hé Siri, open de huisdeur” te roepen. Of met “Hé Siri, is de huisdeur dicht?” kun je controleren of je de deur wel achter je dichtgetrokken hebt.

Danalock beacon

Bij Danalock moet je helaas wel de hele cilinder vervangen en dat maakt dit slot ook meteen weer wat duurder. Na het installeren van het slot kun je via de app de deur openen en vergrendelen. Heb je een HomeKit-hub (dus een Apple TV of thuis liggende iPad), dan kun je het slot ook op afstand openen als bijvoorbeeld de oppas of de schoonmaker naar binnen moet. Je kunt ook als-dan-scenario’s instellen, waarbij bijvoorbeeld de lampen uitgaan op het moment dat je de deur op het nachtslot doet.

Widget en Apple Watch-app
Via de app, die voor iOS 9.3 en Android 5.1 geschikt is kun je ook de deur openen. Voor snelle toegang is er bovendien een widget en een Apple Watch-app. Heb je je handen vol, dan kun je zelfs de deur openen door in de nabijheid te komen, maar dit werkt alleen als je de Auto Unlock-functie hebt ingeschakeld en bovendien de Danalock Beacon hebt geïnstalleerd.

De huidige versie van de Danalock 3 kost 179 euro, plus nog eens 49 euro voor de cylinder. Of de HomeKit-versie ook iets duurder wordt door de (inmiddels versoepelde) eisen vanuit Apple is niet bekend. Grote voordeel van zo’n slot is natuurlijk wel dat je nooit je sleutels meer binnen kunt laten liggen, waarna de slotenmaker eraan te pas moet komen. En mocht de batterij van je iPhone leeg zijn, dan kun je altijd een huisgenoot vragen om op afstand de deur te openen. De fabrikant heeft een aanvullende module voor garagedeuren.

Je wordt continu op de hoogte gehouden wie er in of uit gaat en je kunt mensen ook beperkte tijd toegang geven tot de woning. Verder kan het handig zijn om een melding te krijgen als kinderen of ouderen veilig thuis zijn gearriveerd. Je krijgt een melding als iemand met jouw accountgegevens probeert in te loggen op een ‘vreemde’ telefoon. Er is dus op meerdere punten aan de beveiliging gedacht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2017, 20:48
Categorie Accessoires
Onderwerpen deurslot, homekit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.