iBooks voorlezen

Gerucht: ‘Apple gooit iBooks op de schop met App Store-achtig design’

Apple lijkt van plan te zijn om iBooks op de schop te gooien. Apple werkt aan een compleet vernieuwde versie van de iBooks-app, waarbij het uiterlijk wat weg heeft van de App Store-app in iOS 11. De eerste beta van iOS 11.3 geeft al aanwijzingen voor de vernieuwingen.

‘Binnenkort vernieuwde iBooks’

iBooks, Apple’s app waar je ebooks kunt lezen en kopen, is al tijden niet voorzien van nieuwe functies of grote verbeteringen, afgezien van iBooks via iCloud twee jaar geleden. Volgens Mark Gurman heeft Apple onder andere mensen van Amazon aangenomen om iBooks te vernieuwen en daarmee de concurrentie met Amazon aan te gaan, dat op dit moment veel e-boeken verkoopt.

De belangrijkste stap daarbij is dat de iBooks-app compleet opnieuw ontworpen wordt. Deze zou de komende maanden beschikbaar moeten komen, waarbij een eenvoudigere interface centraal staat. De iBooks Store zou daarbij gaan lijken op de App Store in iOS 11, waar de verhalen achter de ontwikkelaars meer centraal staat. De nieuwe app zou een nieuwe sectie genaamd Reading Now krijgen, terwijl er ook een apart onderdeel voor luisterboeken komt.

iBooks op iPhone, iPad en Mac

De eerste tekenen van het vernieuwde iBooks zijn al te vinden in de eerste beta van iOS 11.3. Op de iPhone en iPad heet de iBooks-app in deze beta simpelweg Books, terwijl de Mac-versie nog wel iBooks heet. Apple lijkt daarmee steeds meer af te stappen van de naamgeving met de kleine i. Voor haar muziekdienst koos Apple bijvoorbeeld ook niet voor de naam iMusic, maar simpelweg voor Apple Music. Ook de Apple Watch is een goed voorbeeld van deze nieuwere naamgeving, terwijl de smartwatch voor de onthulling bekend stond als de iWatch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 januari 2018, 13:24
Bron Bron Bloomberg
Categorie Apps
Onderwerp ibooks

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.